Son Dakika Haberler

Bu haberi daha sonra okumak için kaydedebilir ve sağ üst köşedeki butona basarak haberi okuyabilirsiniz!

Kullanıcı seçimi: görüntülü sohbetler, fitnes ve akış uygulamaları

TikTok'un 2022'nin en popüler uygulaması olduğunu biliyor muydunuz? Kullanıcılar kısa video formatını ve oldukça doğru içerik önerme sistemini beğendi.

Kullanıcı seçimi: görüntülü sohbetler, fitnes ve akış uygulamaları

Ancak, size birdenbire şu anda sadece eğlence uygulamaları ve hizmetlerinin zirvede olduğu gibi geliyorsa bu tamamen doğru değil. Çünkü bugün görüntülü sohbetler, fitnes ve akış uygulamaları da çok popüler. Bugün bahsetmek istediğimiz bu uygulama kategorileridir. Ve aynı zamanda her kategorideki en popüler hizmetleri listeliyoruz. Belki de kendiniz için ilginç bir şeyler bulacaksınız.

Görüntülü sohbetler

Çevrimiçi iletişim, sesli konuşmalar ve mesajlaşma yerine giderek daha fazla video formatında gerçekleştiriliyor. Mobil İnternet, Wi-Fi'a bağlı kalmadan video aracılığıyla rahatça iletişim kurmayı uzun zamandır mümkün kılıyor. Çeşitli uygulamalar, neredeyse her görev için çözüm seçmeyi mümkün kılıyor. Ancak burada iki görüntülü sohbet kategorisi olduğunu belirtmekte fayda var. İlk kategori, arkadaşlar, tanıdıklar ve meslektaşlarla iletişim kurmak için kullanılan uygulamalardır. İkincisi, yeni tanıdıklar bulmaktır.

Halihazırda rehberinizde bulunan kişilerle çevrimiçi iletişim için uygulamalar

Zoom

Pandemi sırasında, görüntülü sohbet ve video konferans hizmeti Zoom, bu alandaki neredeyse tüm rakiplerini hızla geride bırakarak popülaritesinde muazzam bir artış gösterdi. Bu, ücretsiz planda oldukça fazla araç ve özellik sunan ekip çalışması için çok işlevsel bir hizmettir. Bununla birlikte, kullanıcı verileri birden fazla kez Web'e sızdırıldığı için Zoom ile ilgili ciddi güvenlik sorunları var. Bu nedenle siteye olan güven önemli ölçüde sarsıldı.

Google Meet

Google Corporation'dan kurumsal video-telefon hizmeti. Google Hangouts'un yerini aldı ve büyük ilgi gördü. Google Meet'in ana avantajlarından biri, doğrudan tarayıcıdan mükemmel performansıdır. Aynı zamanda iOS ve Android için kullanışlı uygulamalarıdır. Hizmet, hem baş başa görüşmeler hem de video konferans veya ekip çalışması için mükemmeldir.

Skype

Bu kategorideki öncülerden biri, bir zamanlar haklı olarak niş lideriydi. Daha sonra, oldukça yavaş gelişme nedeniyle, Skype kitlesini kaybetmeye başladı. Hizmetin Microsoft'a devredilmesiyle durum kurtarılamadı, bu yüzden şimdi eski popülerliğinden çok uzak. Görünüşe göre Microsoft da artık öngörülebilir gelecekte "dirileceğine" pek inanmıyor. Bu nedenle, geliştiriciler diğer hizmetleri olan Microsoft Teams'in geliştirilmesine odaklandılar.

Microsoft Teams

Sohbet, görüntülü toplantılar, notlar ve ekleri birleştiren güçlü bir kurumsal platformdur. Başlangıçta, Microsoft Teams uygulaması öncelikle Slack'e rakip olarak geliştirildi. Ancak şimdi ekip çalışması için tamamen bağımsız, kendi kendine yeterli ve özgün bir ürün haline geldi. Microsoft'un diğer yazılım çözümlerini (Outlook, Microsoft 365, OneDrive, Microsoft OneNote ve diğerleri) kullananlar için mükemmel bir seçim.

Video aracılığıyla yeni insanlarla tanışmak için uygulamalar

Fruzo

Web üzerinde rastgele insanlarla tanışmak ve sohbet etmek isteyenler için uygun olan çevrimiçi görüntülü sohbet. Arama ayarlarından, cinsiyet ve coğrafi filtrelerin yanı sıra anahtar kelime araması da vardır. Bazıları için bu yeterli olmayabilir ancak diğerleri için oldukça uygundur. Fruzo'da kullanıcıları arkadaş listenize ekleyebilir, böylece gelecekte tek bir tıklama ile onlarla sohbete geri dönebilirsiniz.

LivU

Bu, yabancılarla yüz yüze sohbet edebileceğiniz, kullanıcıları arkadaş olarak ekleyebileceğiniz, video filtrelerini ve güzellik efektlerini deneyebileceğiniz ve gerçek zamanlı çeviri işlevini kullanabileceğiniz oldukça işlevsel bir rastgele görüntülü sohbettir. Çok fazla arama ayarı yoktur ancak LivU'nun birçok kişi için oldukça yeterli olan bir cinsiyet filtresi vardır.

CooMeet

Kullanıcılarına asla yanılmayan özel bir cinsiyet filtresi sunan işlevsel çevrimiçi görüntülü sohbet. CooMeet'teki kızlar kişisel bilgilerini doğrulamalıdır ve çöpçatanlık algoritması yalnızca erkekleri kızlara bağlar. Çok zaman kazandırır! Ama hepsi bu kadar değil. CooMeet ayrıca coğrafi bir filtreye, yerleşik bir mesaj çevirmenine ve ilginç kullanıcıları arkadaş olarak ekleme özelliğine sahiptir, böylece istediğiniz zaman sohbete geri dönebilirsiniz. Denemeniz önerilir!

Holla

Oldukça kapsamlı işlevselliğe sahip bir başka popüler rastgele görüntülü sohbet. Uygulamada video, ses veya metin yoluyla iletişim kurabilirsiniz. Arama ayarlarından yalnızca cinsiyete ve coğrafi konuma göre bir filtre mevcuttur. Ayrıca yerleşik bir mesaj çevirmeni de vardır. Aksi takdirde, Holla tamamen klasik bir görüntülü sohbettir ve işlevselliği, bu formatı arkadaşlık ve iletişim için zaten kullanan herkese aşina gelecektir.

Azar

Azar, görüntülü sohbet, mesajlaşma ve video akış platformunun işlevselliğini birleştiren bir uygulamadır. Böyle bir çeşitlilik kesinlikle bazı kullanıcılara hitap edecek ancak diğerlerini korkutabilir. Azar'ın tüm özelliklerini anlamak için zamanınız ve arzunuz varsa, deneyebilirsiniz. Daha basit ve anlaşılır bir şey arıyorsanız yukarıda listelenen alternatiflerden birini seçin.

Fitnes uygulamaları

Fitbit Coach

Bireysel bir antrenman planı oluşturmak, istenen fiziksel şekle ulaşmak için kalori alımını ve yükleri hesaplamak için popüler bir fitness uygulaması.

Nike Training Club

Nike'ın özel uygulaması, kullanıcıların neredeyse her yerde antrenman yapmasına olanak tanır. Spor salonundan evinize kadar hemen her ortam için bir antrenman programı bulabilir veya oluşturabilirsiniz.

Strava

Aktivitelerini ve sonuçlarını dikkatle takip etmek ve diğer kullanıcılarla paylaşmak isteyen koşucular, bisikletçiler, yüzücüler ve diğer sporcular için çok popüler bir uygulama. Sporcular için gerçek bir sosyal ağ.

Map My Fitness

Fitness hedeflerinize ulaşmak için antrenmanları takip etmek, aktiviteleri planlamak ve antrenman programları derlemek için başka bir uygulama. Strava gibi, Map My Fitness da ücretsiz işlevsellik sunar ancak tüm özelliklere ve işlevselliğe erişim yalnızca premium bir planla mümkündür.

Yayın uygulamaları

Netflix

Büyük bir film ve TV şovu kütüphanesine sahip en popüler video akış hizmetlerinden biri. TV, bilgisayar, tablet ve akıllı telefon gibi hemen her cihazda film ve TV şovlarını izlemek isteyen sinemaseverler için mükemmel bir seçim.

YouTube + YouTube Music

Google + müzik hizmeti markalı video akış platformu. Ödeme yapan aboneler için ana avantaj, YouTube Premium için ödeme yaptığınızda, YouTube Music'e ek ücret ödemeden erişebilmenizdir. Aynı zamanda, her iki platform da kullanılabilir ve tamamen ücretsizdir ancak reklamlar ve bazı kısıtlamalar vardır.

Disney+

Disney+, kendi ürettiği çeşitli video içerikleri ve daha fazlasını sunan popüler bir yayın hizmetidir. Burada Disney, Pixar, Marvel ve diğer popüler stüdyolardan filmler, TV şovları ve gösteriler bulabilirsiniz. Hizmet Netflix kadar popüler olmasa da, hala büyük ve aktif bir kitleye sahip.

Apple TV+

Öncelikle Apple tarafından üretilen filmler ve TV şovları içeren nispeten yeni bir hizmet. Şimdiye kadar Apple TV+ gerçekten geniş bir içerik kütüphanesine sahip değil ancak oldukça hızlı bir şekilde gelişiyor ve abone kitlesini giderek artırıyor.

HBO Max

Warner Bros. discovery'nin sahibi olduğu Amerikan yayın hizmeti. "Game of Thrones", "House of the Dragon", "Chernobyl" dizileri ve aynı adlı video oyununa dayanan The Last of Us dizisinin yakında başlayacak prömiyeri de dahil olmak üzere oldukça fazla yazar içeriği sunuyor.

Spotify

Yasal müzik ve podcast dinleme için müzik yayın hizmetleri arasında tartışmasız lider. Çok sayıda rakibi olmasına rağmen Spotify birkaç yıldır kendi segmentinde lider konumdadır.

Öngörülebilir gelecekte kullanıcı öncelikleri değişecek mi?

Önümüzdeki yıllarda bu uygulama kategorilerinin dünyanın hemen her yerinde üst sıralarda yer almaya devam edeceğine inanıyoruz. Aynı zamanda, kitlenin bir kısmını mevcut platformlardan çekmeye çalışacak yeni alternatif hizmetler kesinlikle ortaya çıkacaktır. Ve bu harika bir şey çünkü her alanda rekabet iyidir. Uygulama geliştiricilerini kendi ürünlerini aktif olarak geliştirmeye, işlevselliklerini genişletmeye ve aşırı ücret almamaya zorlar.

Her halükarda, güncellemeleri ve genel olarak durumu yakından takip edeceğiz. Modern İnternet kullanıcılarının ilgi alanları ve talepleri çok hızlı değişiyor. Ve dün çok popüler olan bir şeye bugün kimse ihtiyaç duymayabilir. İşte ilerleme budur!


Kaynak: Bülten

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (0)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English