Son Dakika Haberler

Bu haberi daha sonra okumak için kaydedebilir ve sağ üst köşedeki butona basarak haberi okuyabilirsiniz!

Gelin Hamamı Nedir? Gelin Hamamına Kimler Gelir?

Hem rahatlatan hem de eğlendiren gelin hamamı, Türk kültüründe önemli bir düğün yere sahiptir. Düğünden bir gün önce yapılan hamamda gelin temizlenir, yıkanır, arkadaşlarıyla yemek yer ve doyasıya eğlenir.

Gelin Hamamı Nedir? Gelin Hamamına Kimler Gelir?
Gelin Hamamı Nedir?
Bir tarihe tanıklık etmiş ve her noktasında tarihin derin izlerini taşıyan gelin hamamı günümüzde pek çok gelin adayı tarafından sıklıkla tercih edilmektedir. Özellikle son zamanlarda gelin hamamı eğlenceleri hem gelin adayına hem de davetlilere unutulmaz anlar yaşatıyor.
 
Bu özel güne hem bedenen hem de ruhen hazırlanmak için en uygun yerlerden biri de Türk hamamıdır. Gelin hamamında öncelikle gelin, gelin odasına alınıp hazırlanır. Geline kına yakıldıktan sonra gelin ve misafirleri özel olarak dekore edilmiş hamamlara alınır. Burada misafirlere çeşitli yöresel ezgiler sunulur. Ayrıca havuz, sauna, jakuzi ve buhar odası gibi alanlarda hem gelin hem de arkadaşları rahatlar.
 
Önemli bir düğün geleneği olan ve düğünden bir gün önce yapılan hamamda gelin temizlenir, yıkanır, arkadaşlarıyla yemek yer ve doyasıya eğlenir. Oldukça eski bir gelenek olan gelin hamamında müzik ve ikramlarla stres atılırken çeşitli adetler de yerine getirilir. Gelin süslenir ve takılarla hamama gelir. Gelinin hamamda yıkanması özel bir tören olarak düzenlenir ve aile ve dostların katılımıyla yapılır. Müzikli, yemekli ve bol kahkahalı bu hamam töreni, gelinin düğün öncesi stresini atmasına yardımcı olur.
 
Düğünden önce damadın ailesi tarafından gelinlere hediye verilmesi eski bir gelenektir. Hamamda düzenlenen nişan etkinliği günümüzde daha modern hale gelmiştir. Günümüzde gelin hamamı, gelin ve ailesinin stres attığı, eğlendiği bir etkinliktir. Gelini yıkamak ve kurban kesmek de adetler arasındadır. Gelinlerin süsleyip takı takmaları da adettendir. Tefler bu organizasyonun en popüler sembolleridir. Müzik ve yemek geleneksel gelin hamamı törenine uygun olmalıdır. Hamamda gelinin takı takması da adettendir. Gelinle beraber şarkılar eşliğinde dans edilir. Gelin hamamı, herkesin eğlendiği ve dans ettiği keyifli bir etkinliktir.
 
Erkek tarafı ile kız tarafı hamamda bir araya gelir. Bu etkinliğe ailelerin yanı sıra arkadaşlar da katılabilir. Eskiden hamam organizasyonunun detaylarına aile büyükleri karar verirken günümüzde hamam planlamasını gelin ve arkadaşları yapar. Daha çok eğlence ve geleneklerin yerine getirilmesi olarak algılanan gelin hamamı oldukça keyiflidir. Her gelinin yaşaması gereken bir gelenektir. Lüks, kaliteli ve keyifli bir hamam etkinliği düzenlemek için birçok hamamdan destek alınabilir.
 
Müzik, yemek ve eğlence bir hamam etkinliğinin olmazsa olmazıdır. Gelinin süsü ve takıları da geleneği pekiştirmektedir. Günümüzde bu etkinlik bekarlığa veda partisi olarak da planlanabilmektedir. Uygun bir planlama için ünlü hamamlardan destek alınabilir. Birçok hamam, özel bir organizasyon olarak lüks ve kaliteli bir gelin hamamı etkinliği düzenlemektedir. Hamamlar, yemekten müziğe, teflerden eğlenceye kadar her şeyi planlamakta ve eksiksiz bir hizmet sunmaktadır.
 
Gelin Hamamına Kimler Gelir?
Gelin hamamına gelinin arkadaşları, kardeşleri, en yakın dostları ve erkek tarafındaki kadın akrabalar katılır. Böylelikle iki taraf birbiriyle çok daha yakın sosyal ilişkiler kurar ve birbirini tanır. Gelin hamamına gelen kişiler, hem eğlenir hem de Türk hamamında rahatlar.
 
Gelin Hamamında Ne Giyilir?
Gelin hamamında normal hamamdaki gibi havlu veya peştamal giyilir. Gelin kafasına bir taç veya süs takabilir. Aynı zamanda gelinin yakınları eğlenceli bir ortam yaratmak için farklı hazırlıklar da yapabilir.
 
Gelin Hamamında Yemek Yenir Mi?
Gelin hamamında genellikle ananas, üzüm gibi meyveler yenir. Yanında da farklı içecekler içilmesi mümkündür.
 
Kaynak: https://www.hurremsultanhamami.com/gelin-hamami
 

Kaynak:

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 0
  • 0
  • 1
  • 0
  • 0
  • 1
  • 0
  • 0
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (0)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English