Son Dakika Haberler

İstanbul'da 19. yüzyılın ilk yarısına dayanan zengin bir tarihi mirasın ve modern sanatın buluştuğu eşsiz bir mekân var. Adı Fişekhane.

Fişekhane: İstanbul’un Sanat Mekânı

Fişekhane'nin Tarihine Yolculuk 

Mekan, 19. yüzyılın ilk yarısında Osmanlı Devleti'nin modernleşme çabalarını yansıtan "Zeytinburnu Fabrika-i Hümayun" içinde yer alan önemli bir yapıdır. Bu endüstriyel kimliğiyle tarihte özel bir konuma sahip olan Fişekhane, yıllar içinde kamunun erişimine kapalı kalsa da, dünya standartlarında bir restorasyon çalışması ile yeniden hayata döndürüldü.



Yeniden Doğan Mekân

Fişekhane, büyük bir hassasiyetle restore edilen ve günümüz ihtiyaçları doğrultusunda tasarlanan bir mekândır. 19. yüzyıl mimarisinden izler taşıyan tarihi atmosferi, ziyaretçilerini büyüleyici bir zaman yolculuğuna çıkarır. Restorasyon sürecinde özgünlüğü korunan Fişekhane, şehrin sosyal hayatının kalbinde, Marmara Denizi'nin kıyısındaki Büyükyalı'da yer alır.

 

Fişekhane Kapasitesi

Fişekhane, İstanbul'un kültür ve sanat sahnesine dinamizm katan bir buluşma noktasıdır. 420 kişilik ana sahne, 1200 kişilik çok amaçlı performans sahnesi, dijital performanslar için tasarlanmış Black Box sahne, sinema salonları, deniz üzerinde kurulan 2300 kişilik konser alanı ve çok amaçlı bir sergi ve etkinlik salonu, mekanın çeşitli etkinliklere ev sahipliği yapabilmesini sağlar.



Sadece Bir Etkinlik Mekanı Değil

Fişekhane, sadece bir etkinlik mekanı değil, aynı zamanda bir yaşam alanıdır. Görkemli tarihini modern olanaklarla birleştiren bu mekan, kültürel bir merkez olarak öne çıkar. Şehrin buluşma noktası olmanın ötesinde, Fişekhane, şehirdeki semt yaşamının canlı bir örneği haline gelmiştir.

 

Fişekhane'yi Ziyaret Etme Zamanı!


İstanbul'un kültür ve sanat sahnesine yenilikçi bir soluk getiren Fişekhane, tiyatro performansları, konserler, sinema gösterimleri ve özel etkinliklerle dolu. Bu eşsiz atmosferde sanatın büyüsüne katılmak ve unutulmaz bir deneyim yaşamak için Fişekhane'nin kapıları sizi bekliyor. İstanbul'un tarihi ve kültürel zenginliklerinden biri olan Fişekhane'yi keşfetmek için hemen etkinlik bileti alın ve şehrin dört bir yanından gelecek misafirler arasına katılın! Gelin, Fişekhane'de kültür ve sanatın büyülü dünyasına adım atın, yaşamın güzelliklerini keşfedin.


Kaynak: Bülten

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (0)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English