Son Dakika Haberler

Bu haberi daha sonra okumak için kaydedebilir ve sağ üst köşedeki butona basarak haberi okuyabilirsiniz!

AYD’den Kamu Denetçiliği Kurumuna TÜRKSAT başvurusu

Anadolu Yayıncılar Derneği, Ulusal kanallarla yerel kanallar arasında haksız rekabet koşullarının yaşanması nedeni ile Kamu Denetçiliği Kurumuna başvuruda bulunarak, TÜRKSAT uydu kiralarının yüksek olması nedeni ile yerel medyanın yaşadığı sıkıntıları bir dosya halinde sundu.

Kamu Başdenetçisi Şeref Malkoç, “Kamu Denetçiliği Kurumu, kamu hizmeti veren kurumlarla insanımız arasında yaşanan sorunları çözmeye çalışan bir kurumdur. Müracaatınızı alıyoruz, değerlendireceğiz. Umut ediyorum güzel bir karar çıkacak.” dedi.

“Haksız Rekabet Yerel Medyayı Bitiriyor!”
Anadolu Yayıncılar Derneği Başkanı Sinan Burhan, Yönetim Kurulu Üyeleri Hasan Yavuz Bakır,  Zeki Akbıyık ve Çetin Altan ile birlikte Kamu Başdenetçisi Şeref Malkoç’a dosya sundu. Burhan, “Türkiye genelinde uydu üzerinden yayın yapan yerel televizyonlar TÜRKSAT tarafından uygulanan uydu kiraları ve haksız rekabet koşulları nedeniyle ciddi sıkıntılar yaşamaktadır.” dedi.

Sinan Burhan, Ulusal kanal, yerel kanal ayrımı yapılmaksızın uydu ücretleri alınırken, reklam pastasına gelindiğinde bu ayrım çok açık bir şekilde dikkat çekmektedir. Show TV ile Aksu TV bir midir? Kanal Fırat ile FOX TV bir midir? Çay TV ile Kanal D eşit midir? KONTV ile NTV de bir değildir. Diyerek Uydu fiyatlarının yeniden düzenlenmesi gerektiğini ifade etti.

Sinan Burhan’ın açıklaması şöyle;

“Ulusal kanallarla yerel kanalların ödediği uydu fiyatlarının aynı birim fiyatı üzerinden alınması büyük bir eşitsizlik oluşturmaktadır. Pandemi nedeniyle reklam pastasında yaşanan büyük daralma en fazla yerel kanalları etkilemiştir.

RTÜK ile yapılan görüşmelerde yerel televizyon kanallarının reklam paylarının son derece düşük olduğu görülmüştür. RTÜK, TÜRKSAT ulusal ve yerel kanalların geriye dönük 1 yıllık reklam beyanlarını göndermiştir. Bu beyannameler incelendiğinde yerel medyanın ne denli zor günler yaşandığı açıkça görülmektedir.

Pandemi sürecinde yerel medyayı en çok etkileyen bir diğer husus ise etkinlik ve faaliyetlerin iptal edilmesi konusudur. Yerel televizyonların gelirlerinin ciddi bölümü etkinlik ve faaliyetlere dayalı gelirlerdir. Bütün bu gelişmeleri dikkate alan derneğimiz reklam gelirlerine göre uydu ücretlerinin yeniden revize edilmesi teklifini TÜRKSAT’a sunmuştur. RTÜK bu öneriyi desteklemektedir.

Yerel medya demokrasinin akciğeridir, çok sesliliğin teminatıdır. Dernek olarak kamu başdenetçiliğinden bu adaletsizliğin giderilmesine yönelik destek beklemekteyiz.
Bu konuda alınacak karar yerel medya için hayati öneme haizdir.”

Kaynak:

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 0
  • 0
  • 6
  • 2
  • 0
  • 4
  • 0
  • 0
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (0)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English