12 Dev Adam grup lideri olarak yarı finalde

Eklenme Tarihi: 16.08.2023 - 00:42

A Milli Erkek Basketbol Takımı, FIBA Olimpiyat ön eleme turnuvası C Grubu'ndaki 3. ve son maçında Ukrayna'yı 85-72 yendi ve grup lideri olarak yarı finale yükseldi.

12 Dev Adam grup lideri olarak yarı finalde
Sinan Erdem Spor Salonu’nda oynanan karşılaşmaya Türkiye, Kenan Sipahi, Şehmus Hazer, Furkan Korkmaz, Alperen Şengün ve Ömer Faruk Yurtseven ilk 5’iyle başladı.

Ukrayna’nın ilk 5’i ise Andrii Voinalovych, Oleksandr Kovliar, Pavlo Krutous, Vyacheslav Bobrov ve Viacheslav Kravtsov’dan oluştu. Karşılaşamaya iki takım da hücumda etkili başladı. Milli takım Alperen Şengün ile sayılar bulurken Ukrayna’da Bobrov sayılar üretince ilk 5 dakika Ukrayna’nın 4 sayılık üstünlüğü ile geçildi. 11-15.

Hücumda diğer oyuncuların da devreye girmesiyle 7-0’lık seri yakalayan milliler, bitime 3.25 kala 18-15 öne geçti. Bu dakikanın ardından Ukrayna’da kenardan gelen Mishula’nın üç sayılık isabetlerine engel olamayan milliler, Alperen ile sayılar üretmeye devam edince ilk periyot 25-25 eşitlikle geçildi.

İkinci periyoda daha iyi başlayan taraf Ukrayna oldu. Zotov ve Kravtsov ile etkili olan Ukrayna, ilk yarının bitimine 7.02 kala farkı 3’e çıkardı. 29-32.

Okben Ulubay ile üst üste sayılar bulan milliler, periyodun bitimine 5.48 kala tekrardan öne geçti ve rakibine molayı aldırdı. 34-33.

Kalan bölümde rakibine ağırlığını hissettiren milli takım, Alperen Şengün’ün etkili oyununa devam etmesiyle ilk yarıyı 49-41 önde kapattı.

Üçüncü periyodun başında Furkan Korkmaz ile etkili olan Türkiye, yakaladığı 7-2’lik seriyle farkı 13’e kadar çıkardı. 56-43. Kalan bölümde aradaki farkı koruyan milli takım, Onuralp Bitim’in son saniyede gelen üç sayılık isabetiyle son periyoda 70-55 önde girdi.

Son periyoda etkili başlayan Ukrayna oldu. 4 dakikada sadece 2 sayı üretebilen milli takım, savunmada rakibini durduramayınca bitime 6 dakika kala fark 8 sayıya kadar indi. 72-64. Kalan bölümde farkı artıran milli takım, karşılaşmayı 85-72 kazanarak grubunu lider tamamladı.

Türkiye’nin olimpiyat ön eleme rurnuvasının yarı finalindeki rakibi D Grubu’nda yarın oynanacak son karşılaşmaların ardından belli olacak.

Milli takım, yarı final karşılaşmasını 18 Ağustos Cuma günü Sinan Erdem Spor Salonu’nda oynayacak. 

Gruptaki diğer müsabakada ise İzlanda, Bulgaristan'ı 93-76 mağlup etti.

Öte yandan Hepsiburada tarafından organize edilen "Bir Gülüş Yeter" projesi kapsamında Kahramanmaraş'tan getirilen depremzede çocuklar, müsabakayı takip etti.

Çocuklar, karşılaşmadan önce Türkiye Basketbol Federasyonu Başkanı Hidayet Türkoğlu ve Hepsiburada CEO'su Nilhan Onal Gökçetekin ile bir araya geldi.

Kaynak: AA

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • Begendim
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün
  • Kalp

Yorumlar

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”