Son Dakika Haberler

Bu haberi daha sonra okumak için kaydedebilir ve sağ üst köşedeki butona basarak haberi okuyabilirsiniz!

Muharrem İnce'den CHP'ye sert eleştiri: "Ayrı dünyaların insanlarıyız"

Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce, CHP yönetimini sert sözlerle eleştirip iş birliğine kapıları kapattı. İnce, "CHP her gün DEM'lenirse nasıl ittifak kuracağım? Siyah ile beyaz kadar ayrıymışız." dedi.

Muharrem İnce’den CHP’ye sert eleştiri: “Ayrı dünyaların insanlarıyız“

İnce, partisinin yerel seçim stratejisiyle ilgili, bir otelde düzenlediği basın toplantısında, 31 Mart'ta yapılacak yerel seçimlerde partisinin her ilde seçime gireceğini açıkladı.

 

Bir gazetede yer alan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun kendisini arayıp ulaşamadığı haberini yalanlayan İnce, bu haberlerin çıktığı gazeteyi, gençliğinde harçlıklarından feragat ederek almasından dolayı pişmanlık duyduğunu ifade etti.

 

İnce, İmamoğlu ile tanıştığında kendisinin milletvekili, onun ise ilçe başkan adayı olduğunu belirterek, "O günden beri tanırım. Siyaset başka, nezaket başka. Öyle ulaşamamak, telefona cevap vermemek falan böyle bir şey söz konusu değil." diye konuştu.

 

"Ayrı dünyaların insanlarıyız"

14 Mayıs 2023 seçimlerinde Millet İttifakı'nda yer alan, bakanlık, 39 milletvekilliği, cumhurbaşkanı yardımcılığı verilen altılı masanın CHP'yi terk ettiğini söyleyen İnce, "Böyle bir ortamda Muharrem İnce CHP'ye el uzattı. Gittim beş kere görüştüm bu arkadaşlarla. Özgür Bey ile de görüştüm, Ekrem Bey ile de görüştüm. Herkesin terk ettiği bir ortamda ben onlara el uzattım." ifadesini kullandı.

 

İnce, sözlerini şöyle sürdürdü:

 

"Muharrem İnce'nin şahsı için, kendimle ilgili tek kelimelik bir görüşme olmadı. Memleket Partisi için görüştüm. Şahsımla ilgili bir talebim, çocuklarının üzerine yemin etsinler söylesinler, istemiş miyim? Ne konuştuk? 'Kardeşim ben üç bakanlık isterim, MİT Müsteşarlığı isterim, onu isterim, bunu isterim.' Ben bunları konuşacak fıtratta bir insan değilim. Siyaset böyle olmaz. Siyaset mertlik işidir. Tabii ki partim adına konuştum ben bunlarla ama yazılan haberlere bakıyorum cevap vermeye tenezzül etmiyorum. Ayıp şeyler. Bak işte belgesi. Var mı belgesi?"

"Şunu gördüm ki biz, özellikle ben onlarla aynı dünyanın insanı değiliz, ayrı dünyaların insanlarıyız." diyen İnce, mevcut CHP yönetiminin, partinin hafızasını bilmediğini öne sürdü.

CHP'nin İsveç'in NATO üyeliğine "Evet" demesini eleştiren İnce, "İsveç teröre desteğini kesti mi ki? CHP sana ne oluyor da 'Evet' diyorsun. Bana 'bölücü' diyen CHP seçmenine sesleniyorum, arkadaşlar biz siyahla beyaz kadar ayrıymışız zaten. Nasıl beraber olacağız?" açıklamasını yaptı.

 

"Gençliğimin geçtiği parti gitmiş, yerine başka bir şey gelmiş"

Basın mensuplarının sorularını da yanıtlayan İnce, CHP ile ittifak görüşmelerine dair soruya karşılık şunları kaydetti:

 

"İsveç'in NATO üyeliğine 'Evet' verince nasıl ittifak kuracağım? Her gün 'DEM'lenirsen nasıl kuracağım? Bizim bir duruşumuz olmalı. Kuvayımilliye'nin partisi bu. Değişmiş demiyorum, başkalaşmış. Değişmek başka bir şeydir, başkalaşmak başka bir şeydir. Bizim ruhen, gönül olarak, düşünsel olarak benim bulunduğum bir parti değil orası, gençliğimin geçtiği parti gitmiş, yerine başka bir şey gelmiş. Onun için öyle bir ittifak kurabilmek... Yarın bu şartlar değişir, başka bir yönetim gelir, o zaman tekrar konuşuruz"

 

Bir soru üzerine, şu anda İstanbul'da üç aday adayı olduğunu anlatan İnce, "Önümüzdeki hafta içinde MYK, Parti Meclisinde karar vereceğiz, bir arkadaşımızı atayacağız." dedi.

 

İnce, aday adayları arasında Mehmet Sevigen'in olup olmadığının sorulması üzerine, "Mehmet Sevigen üç kişiden birisi." yanıtını verdi.


Kaynak: AA

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 1
  • 0
  • 1
  • 1
  • 1
  • 1
  • 0
  • 0
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (0)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English