Son Dakika Haberler

Bu haberi daha sonra okumak için kaydedebilir ve sağ üst köşedeki butona basarak haberi okuyabilirsiniz!

Akşener'den 6'lı masa öz eleştirisi: Şimdiki aklım olsa dönmezdim

İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener, 6'lı masa krizi ile ilgili öz eleştiri yaptı. “Şimdiki aklım olsa o masaya geri dönmezdim” dedi. Trabzon ziyaretinde konuşan Akşener, 6’lı masa pişmanlığını eliyle kafasına vurarak da gösterdi.

Akşener’den 6’lı masa öz eleştirisi: Şimdiki aklım olsa dönmezdim

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Trabzon'un Yomra ilçesinde vatandaşlarla buluştu. 

Akşener, İkisu Mahallesi'ndeki kahvehanede bir araya geldiği vatandaşların taleplerini dinledi, sorularını yanıtladı.

 

Vatandaşlardan birinin "Cumhurbaşkanlığı seçimleri öncesinde 6'lı masada yaşanan gelişmeleri" sorması üzerine Akşener, şöyle konuştu:

 

"Arkadaş, 6 kişi oturuyoruz, konumuz şu, biz o gün adayın nasıl yöntemle seçileceğini konuşmak için oturmuşuz. Bir baktık aday ismi konuşuluyor. Buna itiraz ettim, dedim ki 'Biz adayın seçilme yöntemini konuşacaktık. Onun için ben kimseyi de incitmek istemiyorum.' Sonuç itibarıyla 5 arkadaşımız Kemal Bey'i söyledi. Ben de sizin istediğiniz 2 kişiyi söyledim ve dedim ki, tamam Kemal Bey'in de adı olsun, başkaları varsa onlar da olsun, bu iki arkadaşımızın da ismi olsun."

Akşener, araştırma yaptırıp çıkacak sonuca uymayı önerdiğini anlatarak, "Dedim ki 'Ortalaması kimse onun arkasında duralım ve itiraz etmeyelim. En fazla bir haftalık süreç bu.' Bana dendi ki orada, bunu geçen gün Ali Babacan Bey de söyledi, 'Siz istemiyorsanız 5 kişi olarak imzalayalım, siz gidebilirsiniz.' Dolayısıyla 'peki' dedim. O zaman hem Ali Babacan hem de Sayın Davutoğlu dediler ki 'Yok yok.' Yani 'Yıkıp dökmeyin.' Ondan sonra tekrar bu konuyu arkadaşlarla tartışıp bir yetki almak üzere geri döndüm. Benim her işim açıktır, zaten gizli iş yapamıyorum ki ortaya çıkıyor." dedi.

 

Yaşanan bu gelişmelerin ardından arkadaşlarının, bir daha masaya oturmamasını istediğini dile getiren Akşener, şunları kaydetti:

 

"Sonra gece hem İmamoğlu hem de Sayın Mansur Yavaş evime 02.15'te geldiler. İkisine de son kere sordum, 'Sen aday olabilir misin, sen aday olabilir misin?' 'Hayır' dediler. Bunun üzerine bir teklif yapıldı. O teklif de şu, normalde genel başkanların hiçbiri olmayacak. Yani başkan yardımcısı ikisi olacak. Bu çok uygun bir şeydi. Bununla kazanma ihtimali yüksekti. Sonra bir kağıt yazdık, gizli saklı değil. Ben geldim tekrar topladım arkadaşları, ortak hazırladığımız yazıyı okudum arkadaşlara. O iki belediye başkanı arkadaşa da 'Kemal Bey'in bilgisi var mı?' dedim, 'Var' dediler.

Ben o yazıyı okuyunca 3 kişi hariç arkadaşlarım, 'Masaya tekrar dön' dediler. Şimdi buradaki halime bak, yazık bana da. Sonra döndük otele gittik, iki belediye başkanı, ben, Kemal Bey yüz yüze 'Tamam' dedik. Bunun üzerine masaya gittik, ben kağıdı imzalayacağız zannediyorum, önce bir arkadaş, sonra Sayın Babacan dedi ki 'Bizim bundan haberimiz yok.' Ben masanın haberi var zannediyorum. Ondan sonra burada bana 'Aklın yeni mi başına geldi?' diyebilirsin. Sorguladığım yer burası kendimle ilgili."

 

Akşener, konuya ilişkin açıklamasını, elini kafasına vurarak, "Hani şu hareketi yapasım var kendime" sözleriyle tamamladı.

 

"2023'e geldiğimizde gördük ki bizim gayretlerimizin sonucu yok"

28. Dönem Milletvekili Genel Seçimleri'nde 44 milletvekili çıkardıklarını anımsatan Akşener, "Biz başarılı mıyız? Hayır ama öldük mü? O da hayır. Ölmedik devam ettiriyoruz ama başarılı değiliz. Bu netlikte konuşalım." ifadelerini kullandı.

 

Meral Akşener, şöyle devam etti:

"Fakat şöyle bir durum var. AK Parti kazanır-kazanmaz kısmı ayrı, ama biz AK Parti'yi yenmek üzere bir teklif götürdük 2019'da CHP'ye. Hatta Sayın Bakan'ım (Koray Aydın), ben randevu aldım Kemal Bey'den, gizli bir şekilde görüştüler, teklifi biz götürdük. Hedefimiz İstanbul ve Ankara'ydı. Çünkü İstanbul ve Ankara alındığında 2023'te Cumhurbaşkanlığını kazanır ve bu garip, acayip sistemi ortadan kaldırırız diye. 2023'e geldiğimizde gördük ki bizim gayretlerimizin sonucu yok. 'İstanbul'u alan Türkiye'yi alırdı.', Tayyip Bey diyordu ve nitekim öyle olmuştu. Normal şartlarda bizim için de öyle olacaktı. Soru şu, iki belediyeyi aldık, ikisi de gerçekten Türkiye'de yaşayan herkesin teveccühünü kazandı. Şimdi, millet istedi ben değil ya. Her bir vatandaş ve her bir kul gibi o görevi ben isterim, sizin beni istemenizi isterim. Ama onları istediniz. Oldu mu? Olmadı. Şimdi demek ki sürekli birilerine yardımcı olmak bu sistemin değişmesine sebep olmuyormuş. Sürekli biz, destekle baba destekle, sonuç Cumhurbaşkanlığında Sayın Erdoğan oturuyor, AK Parti oturuyor. Ondan bahsediyorum. Bunu doğru anlatabilirsek birbirimize buradan Türkiye kazanır. Mesele biz değil."


Kaynak: AA

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 0
  • 0
  • 2
  • 5
  • 0
  • 2
  • 0
  • 0
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (2)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
  • ET
    efendi torunu
    100 gün önce

    yav otur diyorlar oturuyon kalk diyorlar kalkıyon. seninde işin zor valla.

    • Cevapla
    • Begen (0)
    • Begenme (0)
  • K
    KADİR
    138 gün önce

    REİSİN ADAMISINIZ BİZ DE SANA İNANDIK.HEPİNİZ DÜZENE UYDUNUZ.AMA ALLAH BÜYÜKK...ALLAHIN SOPASI YOK DERLERDİ ESKİLER

    • Cevapla
    • Begen (0)
    • Begenme (0)
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English