Son Dakika Haberler

Bu haberi daha sonra okumak için kaydedebilir ve sağ üst köşedeki butona basarak haberi okuyabilirsiniz!

Lazer Göz Ameliyatının Uygulanabilir Numara Sınırları Nedir?

Lazer Göz Ameliyatının Uygulanabilir Numara Sınırları Nedir?
Günümüzde pek çok birey, görme zorluklarından ötürü gözlük ya da kontakt lens kullanmaktadır. Ancak sürekli olarak gözlük veya lens kullanmanın yarattığı rahatsızlık, birçok kişiyi lazer göz çizdirme ameliyatına yönlendirmektedir.
Lazer göz ameliyatı ile görme bozuklukları düzeltebilir ve ameliyat sonrası gözlük veya lens kullanımı kalıcı olarak ortadan kalkar. Yine de göz çizdirme ameliyatı için belirli standartların ve sınırlamaların bulunduğunu unutmamak gerekir. Bu ameliyatın belirli bir numara sınırı vardır ve aynı zamanda belirli yaş gruplarına önerilir.
Lazer göz çizdirme ameliyatları, kesisi olmayan cerrahi yöntemler olup, lazer teknolojisi ile gerçekleştirilir. Bu ameliyatın geniş bir uygulanabilirlik alanı olmasına karşın, bazı kişiler için uygun değildir.
Özellikle 10 numaradan daha yüksek miyopi, 5-6 numaradan daha yüksek hipermetrop ve astigmat hastaları için lazer tedavisi genellikle uygun olmaz. Bu tür numaraları olan bireyler, tedavi sonrasında göz kuruluğu şikayetlerinin arttığını belirtebilirler.
Artan gece görüş problemleri veya ikinci bir lazer tedavisi ihtiyacı gibi olası sonuçlar da gözlenmiştir. Ancak miyopi değeri 10'dan düşük, hipermetrop ve astigmat değerleri 5-6'dan düşük olan bireylerin, korneaları yeterli kalınlıkta ise lazer ameliyatları genellikle uygulanabilir.

Göz Çizdirme Ameliyatı İçin Uygun Yaş Nedir?

Lazer göz ameliyatı yaşı için, göz numarası stabil olmayan kişilere, yaşları ne olursa olsun, göz çizdirme ameliyatı uygulamamaktır. Bu, güvenli ve sağlıklı bir tedavi sürecini ilke edinmiş olmamızdan kaynaklanır. Göz numarasının stabil olduğunu kanıtlamak için, son bir yılda göz numarasında herhangi bir değişiklik olmamış olması gerekmektedir. Ancak, 0.50 numaraya kadar olan değişimler genellikle kabul edilebilir.
Göz numaraları genellikle 18 yaşında stabil hale gelir, ancak bu durum kişiden kişiye değişir ve bazı bireylerde bu yaş sınırı 21 veya daha ileri olabilir. Özellikle yoğun bilgisayar kullanıcıları veya sürekli yakın mesafede çalışan kişilerde, göz numarası değişiklikleri daha ileri yaşlarda da görülebilir.
Bu sebeple, bilgisayar kullanımı ve yakın mesafede çalışma durumunda sık sık ara verilmesini öneriyoruz. Her 20 dakikada bir, 20 saniye boyunca en az 6 metre uzaklığa bakma şeklinde bir mola verilmesi en etkili yöntemdir.

Lazer Göz Çizdirme Ameliyatı Öncesi Muayene

Lazer göz çizdirme ameliyatına başvurmadan önce, detaylı bir göz muayenesinin yapılması şarttır. Bu muayene kapsamında öncelikle görme keskinliğinizin belirlenmesi ve muayene işlemleri gerçekleştirilir. Bunun yanında, korneanın haritalandığı Kornea Topografi işlemi uygulanır ve tetkik sonuçlarına göre gözlerinizin bu ameliyata uygun olup olmadığına karar verilir.
Günümüzde lazer göz ameliyatları, son derece başarılı sonuçlar vermektedir. Özellikle göz numarasının artışı durmuş olan 18 yaş ve üzeri kişiler, bu ameliyat sayesinde göz numaralarından kurtulabilir ve tamamen gözlüksüz bir yaşama geçiş yapabilirler.

LASIK Göz Ameliyatı

LASIK yöntemi, lazer ışığı kullanılarak korneanın üst katmanının ince bir tabakasını kaldırmak ve alttaki bölgeye excimer lazer uygulamak suretiyle mevcut göz numarasını düzeltmek için kullanılır.
LASIK göz ameliyatı, hipermetrop, miyop veya astigmat problemi olan bireyler için uygulanan lazer göz tedavileri arasında yer alır. Bu göz ameliyatı, eğer ameliyat için gerekli koşulları sağlıyorlarsa 10 numaraya kadar miyop olan, 6 numaraya kadar hipermetrop ve astigmatlı bireylerin tedavisinde uygulanabilmektedir. Göz çizdirme ameliyatı fiyatı hakkında detaylı bilgi almak için bize ulaşınız.
 
 

Kaynak:

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (0)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English