Konya  31 °C
1.5 milyon öğrencinin beklediği haber
17 Mart 2010 - 09:35:28
Yüksek Öğretim Kurulu, 1.5 milyon öğrencinin merakla beklediği katsayıda yeni formülü bugün açıklayacak.
Danıştay'ın "0,13 - 0,15" katsayılarına geçit vermemesinin ardından, yeni kararda bu oranların değiştirilmesi bekleniyor.
 
Kararın, önce 18 Mart'ta açıklanacağı duyurulmuştu. Ancak, daha sonra, tarih 17 Mart'a çekildi.
 
Yusuf Ziya Özcan başkanlığındaki toplantıda Yüksek Öğretim Kurulu üyeleri, konuyla ilgili görüşlerini belirtecek ve Kurul katsayıda Danıştay'ın yürütmeyi durdurma kararları nedeni ile üçüncü kez değişiklik yapmış olacak.
 
Devreye sokulacak yeni formül, toplantının ardından açıklanacak.
 
Yüksek Öğretim Kurulu Başkanı Yusuf Ziya Özcan, önce yeni kararda katsayılarla ilgili çarpma değil toplama işlemi yapılacağını söylemiş, ancak sonra bundan vazgeçildiğini açıklamıştı.
 
Bu nedenle, toplantıdan meslek liseleri ile genel liseler arasındaki katsayı aralığının artmasına yönelik bir formül çıkması bekleniyor. 
 
 
samanyoluhaber.com
 
 
 
Bu haber toplam 928 defa okundu
Paylaş

Paylas/Favorilere Ekle
Eğitim Kategorisinden Diğer Haberler...
CANLI YAYINLARCANLI YAYINLAR
ÇOK OKUNAN HABERLERÇOK OKUNAN HABERLER
ÇOK YORUMLANAN HABERLERÇOK YORUMLANAN HABERLER
HİNDİSTAN - NEPAL YAZI DİZİSİHİNDİSTAN - NEPAL YAZI DİZİSİ
YAZARLARYAZARLAR
NAMAZ VAKİTLERİNAMAZ VAKİTLERİ
31 Temmuz 2010, Cumartesi
Konya
İmsak:
04:06
Güneş:
05:45
Öğle:
13:03
İkindi:
16:51
Akşam:
20:10
Yatsı:
21:40
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.© 2006-2008 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz.
Tel: (0332) 444 0 155 | Faks: (0332) 350 43 04
webtasarım emreotogaz Alexa alexa yamanlar kız yurdu kiralık vinç