Konya  22 °C
Arınç'tan MHP'ye Dörtyol tavsiyesi
30 Temmuz 2010 - 16:16:01
Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, MHP'nin Dörtyol'a inceleme heyeti göndermesiyle ilgili olarak, ''MHP'liler bence bugünlerde bunu yapmamalılar, vazgeçmelerini tavsiye ederim'' dedi.
TVNET Kanalı'nda gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulunan Arınç, İnegöl ve Dörtyol'da yaşanan olayları üzüntüyle karşıladıklarını, tahrikler ve tertipler sonucu yaşanan bu tür olaylarda halkın sağduyulu olması, siyasetçilerin de kullandıkları dile özen göstermesi gerektiğini söyledi. Arınç, kolluk güçlerinin bu tür olayları bastıracak, sebebiyet verenleri yargıya teslim edecek güçte olduğunu vurguladı. Arınç, olaylarla ilgili bir istihbarat zafiyeti olup olmadığının, İçişleri Bakanlığının yapacağı araştırma sonucunda ortaya çıkacağını söyledi.

''MHP'nin bölgeye heyet gönderecek olması tansiyonu yükseltir'' mi sorusu üzerine, dün bir TV kanalında BDP'nin bölgeye bir heyet göndermesini ''yangına benzin dökmek olarak'' tanımladığını hatırlatan Arınç, sözlerini şöyle sürdürdü: ''Zaten şehrin valisi girişleri yasakladı. BDP ile yapılan görüşmelerde de onlar anlayış gösterdi. Eleştirdiler, ama itiraz etmediler veya direnmediler. Onlar da sanıyorum hassasiyetleri görmüş olmalılar. Eğer MHP'liler de aynı amaçla yola çıkıyor, Dörtyol'da tansiyonu yükseltebilecek bir olayın içine gidiyorlarsa, ki bence bugünlerde bunu yapmamalılar, vazgeçmelerini tavsiye ederim. 
Çünkü MHP'lilerin olaylara şu veya bu şekilde karışmaları -tahrikçi olmasa bile milliyetçi duygularla ortada bir yanlışlık var- ve bu yanlışlığa müdahale etmek için sokaklara çıkmışlarsa -şüphesiz bir iki ay önce İskenderun'a yakın bir yerde bir kışlamızı basarak 6 tane şehidimizin vefatına yol açmışlardı- bu olayların acısı henüz unutulmamışken, şimdi bu tür olayların hemen arkasında ve akabinde orada boy göstermelerinin, meydan okumalarının olumlu katkısı olmaz diye düşünüyorum.
Gidenler şüphesiz sukûnet çağrısında bulunacak ve olayları yatıştırmaya çalışacaklardır, ama BDP'lilerin girmesi tahrik unsuru olarak görülmüş ve yasaklanmışken bunun anti tezi olarak bir başka siyasi grubun 'bak onlar giremedi ama biz girdik, onlar yasaklandı ama biz yasaklanmadık, onlar Türkiye için tehlike ama biz bu çerçeveden meseleye bakıyoruz' demeleri de karşı tarafı da harekete geçirecek görünüyor.''

TAŞ ATAN ÇOCUKLAR
Şemdinli'de yaşanan olaylarda küçük çocukların ön planda olduğunun hatırlatılması, ''Taş Atan Çocuklar'' la ilgili yasal düzenlemenin ardından bu durumu nasıl değerlendirdiğinin sorulması üzerine Arınç, ''Aldatılmaya, kandırılmaya müsait yaştaki çocukların örgütün elinde bir oyuncak haline gelmesi, bizim yaptığımız düzenlemenin ne kadar doğru ve haklı olduğunu da gösteriyor. Çocuklara sahip çıkmak açısından çok iyi bir düzenleme yaptık'' dedi. Arınç, bundan pişman olacak bir noktada bulunmadıklarını söyledi. / AA

Bu haber toplam 261 defa okundu
Paylaş

Paylas/Favorilere Ekle
Siyaset Kategorisinden Diğer Haberler...
CANLI YAYINLARCANLI YAYINLAR
ÇOK OKUNAN HABERLERÇOK OKUNAN HABERLER
ÇOK YORUMLANAN HABERLERÇOK YORUMLANAN HABERLER
YAZARLARYAZARLAR
'Namusu kurtarmak'
GÜLAY GÖKTÜRK
Bayramda beslenmeye dikkat!
ASLI CEMİLE ÖZATAN
NAMAZ VAKİTLERİNAMAZ VAKİTLERİ
10 Eylül 2010, Cuma
Konya
İmsak:
04:55
Güneş:
06:20
Öğle:
12:54
İkindi:
16:26
Akşam:
19:16
Yatsı:
20:34
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.© 2006-2008 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz.
Tel: (0332) 444 0 155 | Faks: (0332) 350 43 04
webtasarım emreotogaz Alexa alexa yamanlar kız yurdu