Konya  -6 °C
Konya tarımını bekleyen tehlike
08 Şubat 2012 - 17:09:06
Ziraat mühendisleriyle biraraya gelen İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Mehmet Kaçmaz, tarımda sulamanın önemine değindi. Kaçmaz, Konya'nın tarım potansiyelini başka illere kaptırabileceği uyarısında bulundu.
Konya İl Özel İdaresi tarafından 55 ziraat mühendisine Basınçlı Sulama Sistemleri ile ilgili bilgilendirme semineri düzenlendi.

Seminerin açılış konuşmasını yapan Konya İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Mehmet Kaçmaz, tarım kenti Konya'da sulamanın önemine değinerek, “Basınçlı sulama sistemleri şehrimizde tamamen dinamik bir çalışmayla yürütülüyor. Öyle ki, Konya'nın elindeki tarım potansiyelini Kayseri veya bir başka ilin alması çalışmaları var. Biz sizlerle yapacağımız ortak çalışmalarla bunun önüne geçmeliyiz. İl Özel İdaresi'nin yapılandırılmasının ardından tarımın kalkınması ile ilgili hem alt yapı, hem de çiftçinin kalkınması için ciddi projeleri destekliyor, örnek projeler yapıyoruz. Türkiye'de şu anda bu konuda en iyi çalışan özel idarelerden birisi Tarım ve Kırsal Kalkınma Dairesi başkanlığımızdaki bu ekiptir. 2012 yılında sulama kooperatifleri ile birlikte ortak yaptığımız damla sulama projelerinin bedeli 128 milyon lira. Buradan aldığınız bilgileri çalışarak özümsemeniz, özveriyle çalışmanız ve köyünüze, kasabanıza veya ilçenize götürdüğünüz her yerde faydalı çalışmalar yapmanız lazım. Bu konuda Konya toprağı, Konya çiftçisi, Konya tarımının sizlerin emeğine ihtiyacı var” dedi.

Seminerin ilk gününde Selçuk Üniversitesi Ziraat Fakültesi Tarımsal Yapılar ve Sulama Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Ramazan Topak ve Etüd Proje Müdürü Hasan Hakyemez, etüd, plan ve projenin teknik detayları ve pratik uygulamalar hakkında bilgi verdi.
Bu haber toplam 2733 defa okundu
Paylaş

Güncel Kategorisinden Diğer Haberler...
CANLI YAYINLARCANLI YAYINLAR
ÇOK OKUNAN HABERLERÇOK OKUNAN HABERLER
ÇOK YORUMLANAN HABERLERÇOK YORUMLANAN HABERLER
YAZARLARYAZARLAR
NAMAZ VAKİTLERİNAMAZ VAKİTLERİ
22 Mayıs 2012, Salı
Konya
İmsak:
04:54
Güneş:
06:16
Öğle:
12:10
İkindi:
15:17
Akşam:
17:51
Yatsı:
19:06
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.© 2006-2008 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz.
Tel: 444 0 155 | Faks: (0332) 350 43 04
Alexa alexa