Konya  -6 °C
Konya Milli Eğitim'e yeniden atama
06 Şubat 2012 - 16:55:07
Konya İl Milli Eğitim Müdürlüğü'ne yeni atama yapıldı.
Milli Eğitim Bakanlığı, yaklaşık bir ay önce Konya İl Milli Eğitim İl Müdürü Halil Şahin'in yerine İstanbul İl Müdür yardımcısı Mustafa Uslu'yu atamıştı.

Edinilen bilgiye göre, Mustafa Uslu mazeret bildirerek görevlendirmenin iptalini istedi.

Uslu'nun talebini kabul eden Bakanlık, Konya İl Milli Eğitim Müdürlüğü'ne yeniden atama yaptı ve göreve İstanbul İl Milli Eğitim Müdürlüğü Koordinatör Müdür Yardımcısı Şerafettin Turan'ı getirdi.
 
Turan'ın 10 Şubat Cuma günü görevine başlayacağı öğrenildi. / konhaber.com
 
Şerafettin Turan kimdir?

1969 yılında Erzurum`da doğdu. İlk ve orta öğrenimini Erzurum’da, Lisans öğrenimini de Atatürk Üniversitesi Kazım Karabekir Eğitim Fakültesi Sınıf Öğretmenliği Bölümünde tamamladı. Güzel sanatlara büyük ilgi duyan Turan bu ilgisine paralel olarak Atatürk Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Geleneksel Türk El Sanatları Bölümünü de bitirdi. Lisans Üstü öğrenimini Marmara Üniversitesi’nde Mimarlık (Restorasyon) Bölümünde sürdürmektedir.

Mesleğine, 1990 yılında Batman İlinde Sınıf Öğretmeni olarak başladı. Sırasıyla Batman, Erzurum ve İstanbul illerinde öğretmenlik ve yöneticilik görevlerinde bulundu.

Mesleğinin yanı sıra Geleneksel Türk El Sanatları alanında almış olduğu eğitime paralel olarak önemli bir tarihi mirasa sahip olan İstanbul’da Milli Eğitim Müdürlüğü bünyesinde konuyla ilgili eksikliğin giderilmesi amacıyla oluşturulan Tarihi Eserler Koordinatörlüğü görevini yürüttü. Ayrıca Turan, İstanbul İl Özel İdaresi Eğitim Kültür Müdürlüğü’nde de tarihi eserlerle ilgili çalışmalarda bulundu. Bu kapsamda Üsküdar Adile Sultan Kasrı başta olmak üzere birçok tarihi eserler kapsamında olan okul ve kurumların restorasyonunda da yönetici olarak görev aldı. Turan, yapmış olduğu çalışmaları 2011 yılında “Tarihe Tanıklık Eden Okullar” adıyla 2. ciltlik kitap haline getirdi ve bu alanda önemli bir kaynak sağladı. Geleneksel Türk El Sanatları Hat ve Tezhip dalında birçok sergi açtı.

2009-2010 Eğitim-Öğretim yılının Eylül ayından itibaren İstanbul Milli Eğitim Müdürlüğü’nde Koordinatör Müdür Yardımcısı olarak görev yapmakta olan Turan, bu görevi sırasında İstanbul’da bir çok yerel ve ulusal projeleri yürütmüştür. Turan, evli ve dört çocuk babasıdır. 
Bu haber toplam 17547 defa okundu
Paylaş

Yorumlar
Bu haber için toplam 10 yorum yapıldı.
Tüm yorumları okumak için tıklayınız.
kudret tosun - Konya
08.02.2012 10:37:55
yazıklar olsun konyalı eğitimci geçinenlere,söyleyecek söz bulamadım
Emre şahin - Konya
07.02.2012 15:25:46
Ya bu Türk'ün Türk'ten başka dostu yoktur sloganına yeni bi bakış açısı getiren Konyalılara üzülüyorum. Ya bırakın Konyalının Konyalıdan başka dostu yoktur falan ayaklarını.. Adam buraya gelip eğitimi mi satacak. Köstek olacağınıza adamı tanımadan eleştirip duracağınıza biraz zaman tanıyın biraz destek olun.. Önyargılılık cidden çok kötü bişey.
hasan kahraman - Konya
07.02.2012 12:05:59
istanbulda ne yapmışta konyada yapacak muammer beyin yanında gezerdi yzık koca konya bir müdür çıkaramadı
ÖNEMLİ NOT: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Güncel Kategorisinden Diğer Haberler...
CANLI YAYINLARCANLI YAYINLAR
ÇOK OKUNAN HABERLERÇOK OKUNAN HABERLER
ÇOK YORUMLANAN HABERLERÇOK YORUMLANAN HABERLER
YAZARLARYAZARLAR
NAMAZ VAKİTLERİNAMAZ VAKİTLERİ
22 Mayıs 2012, Salı
Konya
İmsak:
04:54
Güneş:
06:16
Öğle:
12:10
İkindi:
15:17
Akşam:
17:51
Yatsı:
19:06
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.© 2006-2008 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz.
Tel: 444 0 155 | Faks: (0332) 350 43 04
Alexa alexa