Krizdeki PKK deprem yardımına göz dikti
12 Mart 2010 - 10:22:46
Avrupa ülkelerinde son dönemde gerçekleştirilen operasyonlarda köşeye sıkışan ve finansman krizi yaşayan terör örgütü PKK'nın, Elazığ'daki depremzedeler için toplanacak yardım paralarına göz diktiği ortaya çıktı.
Avrupa'da yaşayan Kürtleri ''bağış'', ''aidat'', ''gerillaya yardım'' adı altında haraca kesen terör örgütü PKK'nın, para krizini aşmak için bu defa da paravan oluşumu ''Kürt Kızılayı'' aracılığıyla ''depremzedelere yardım'' adı altında para toplama kampanyası başlattığı belirlendi.
Sözde ''Kürt Kızılayı'' adlı paravan dernek aracılığıyla depremzedeler için toplanacak yardım paralarının, finansman krizi yaşayan Kandil'e aktarılacağı kaydedildi.
Terör örgütünün yayın organlarında yer alan duyurularda, Elazığ'daki depremzedeler için bir yardım kampanyası başlatıldığı kaydedilerek, Avrupa'da yaşayan Kürtlerin, ''Kürt Kızılayı''nın Almanya, İngiltere, Fransa, Hollanda, Danimarka, İsviçre, Avusturya ve Belçika'daki banka hesap numaraları verildi.
Avrupa ülkelerindeki yasal boşluklardan yararlanılarak oluşturulan paravan oluşum ''Kürt Kızılayı''nın Avrupa ülkelerindeki faaliyetlerinin güvenlik güçleri ve mali yetkililer tarafından yakından takip edildiği kaydedildi.
Almanya'nın Koblenz kentinde geçtiğimiz yıllarda açılan bir davada Mahkeme Başkanı Georg Gothen, Dernekler Yasası'nın 18. maddesine göre verdiği kararda, ''Kürt Kızılayı (HSK) adı altında faaliyet gösteren oluşumun, Almanya'da yasaklı terör örgütü PKK'nın bir yan kuruluşu olduğunun belirlendiğini, HSK'nın, PKK tarafından gerçekleştirilen tüm organizasyon ve toplantılara temsilci gönderdiğinin belgelerle ortaya çıkarıldığını'' açıklamıştı.
PKK sorumluları tarafından Lübnan'da ''Kürt Kızılayı'' açılmasına yönelik geçen yıl yapılan resmi başvuru ise,Lübnanlı yetkililer tarafından kabul edilmemişti.
Uluslararası hukuka göre, ulusal düzeyde Kızılay, Kızılhaç gibi derneklerin kurulması, tanınması ve tescil edilmesinin Cenevre Sözleşmesi ve Uluslararası Kızılhaç Komitesi'nin (ICRC) ortaya koyduğu çerçevede kurulabiliyor. Bu kurallara göre söz konusu dernekler ancak bağımsız bir devlette kurulabiliyor. Herhangi bir üye devlette sadece bir Kızılhaç-Kızılay derneği faaliyet gösterebiliyor.
Terör örgütünün paravan oluşumu ''Kürt Kızılayı'' tüm girişimlerine rağmen, ''Uluslararası Kızılhaç Komitesi'' tarafından muhatap kabul edilmiyor.
AA
Bu haber toplam 836 defa okundu
Güncel Kategorisinden Diğer Haberler...
CANLI YAYINLARCANLI YAYINLAR
ÇOK OKUNAN HABERLERÇOK OKUNAN HABERLER
ÇOK YORUMLANAN HABERLERÇOK YORUMLANAN HABERLER
YAZARLARYAZARLAR
NAMAZ VAKİTLERİNAMAZ VAKİTLERİ
10 Şubat 2012, Cuma
İmsak:
05:17
Güneş:
06:41
Öğle:
12:11
İkindi:
15:02
Akşam:
17:30
Yatsı:
18:47
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.© 2006-2008
Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz.
Tel: 444 0 155 | Faks: (0332) 350 43 04
Alexa
alexa
Tel: 444 0 155 | Faks: (0332) 350 43 04
















