Internet Explorer kullanıcıları dikkat!
10 Mart 2010 - 11:14:23
Microsoft firması, bilişim korsanlarının, web tarayıcısı Internet Explorer'ın eski sürümlerinde yeni ortaya çıkan bir açıktan yararlanarak saldırılar düzenlediklerini bildirdi.
Şirket merkezinden yapılan açıklamada, Internet explorer'ın IE6 ve IE7 sürümlerinde yeni belirlenen bu açığın bilgisayar korsanlarının saldırılar düzenlemesine olanak sağladığı belirtilerek, ''Bu açığı kullanarak siber saldırılar düzenlediği yolunda bilgiler aldık. Bu tehdidi izlemeyi sürdürüyoruz ve durumda değişiklik olursa yeni bir açıklama yapacağız'' denildi.
Bilişim korsanlarının bilgisayarların uzaktan kontrolünü ele geçirmek için bu açıktan faydalanabilecekleri uyarısında bulunan Microsoft, yeni sürüm IE8 ve daha eskisi IE5'in bu sorundan etkilenmediğini bildirdi.
Microsoft, iki ay önce de IE6'da ortaya çıkan ve korsanların özellikle Google'a yönelik siber saldırılarda bulundukları bir açık nedeniyle uyarı yayınlamak zorunda kalmıştı.
Microsoft, iki ay önce de IE6'da ortaya çıkan ve korsanların özellikle Google'a yönelik siber saldırılarda bulundukları bir açık nedeniyle uyarı yayınlamak zorunda kalmıştı.
AA
Bu haber toplam 350 defa okundu
Güncel Kategorisinden Diğer Haberler...
CANLI YAYINLARCANLI YAYINLAR
ÇOK OKUNAN HABERLERÇOK OKUNAN HABERLER
ÇOK YORUMLANAN HABERLERÇOK YORUMLANAN HABERLER
YAZARLARYAZARLAR
NAMAZ VAKİTLERİNAMAZ VAKİTLERİ
04 Şubat 2012, Cumartesi
İmsak:
05:21
Güneş:
06:45
Öğle:
12:11
İkindi:
14:57
Akşam:
17:24
Yatsı:
18:42
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.© 2006-2008
Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz.
Tel: 444 0 155 | Faks: (0332) 350 43 04
Alexa
alexa
Tel: 444 0 155 | Faks: (0332) 350 43 04
















