Son Dakika Haberler

Bu haberi daha sonra okumak için kaydedebilir ve sağ üst köşedeki butona basarak haberi okuyabilirsiniz!

Türkiye’de ilk kez Konya kapalı cezaevinde “Hafızlık İcazet Merasimi” yapıldı

Konya E Tipi Kapalı Cezaevinde bugün anlamlı bir program vardı. Madde bağımlısı bir gencin hikâyesiydi aslında bu… Genç yaşında cezaevine giren Abdulkadir Geylani Tekgöz’ün bugün “Hafızlık İcazet Merasimi” yapıldı. Törende duygu dolu anlar yaşandı.

Konya E Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumunda anlamlı bir etkinlik vardı. Madde bağımlısı 29 yaşındaki Abdulkadir Geylani Tekgöz, cezaevindeyken sadece Kuranı Kerim okumayı öğrenmekle kalmamış, aynı zamanda hafız olmuştu. Tekgöz için cezaevinde “Hafızlık İcazet Merasimi” düzenlendi. 

Programda konuşma yapan Konya İl Müftüsü Ahmet Poçanoğlu, "Cezaevlerimizde başkanlığımız ile adalet bakanlığı arasında yapılan protokol ile 8 erkek 1 bayan vaizle Konya E Tipi Ceza İnfaz Kurumunda ve açık cezaevinde diyanet işleri başkanlığı olarak hizmet vermekteyiz." dedi.

Böyle bir programın, bir cezaevinde düzenlenmiş olmasının önemine dikkat çeken Konya Cumhuriyet Başsavcısı Ramazan Solmaz ise, "Sizlerle beraber böyle bir anı paylaşmaktan dolayı mutluluk duyuyorum. Böyle bir törenimiz olduğunu nerede ifade ettiysem Konya'daki değerli dostlarım bu anlamdaki katkılarını hiçbir zaman unutmam mümkün değil. Hepsi çok değerli katkılar sağladı. Tüm katkı sağlayanlara teşekkür ediyorum." ifadelerini kullandı.

Adalet Bakanlığı ile Diyanet İşleri Başkanlığının ortaklaşa düzenlediği törene katılanlar arasında AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Konya Milletvekili Leyla Şahin Usta da vardı.

Usta, "Bir hükümlü kardeşimizin hafızlığını tamamlayıp icazet alma töreni Türkiye'de yapılan ilk törenlerden birisi. Konya'ya yakışan bir tören. Bu konuda emeği geçen herkese bende tek tek şükranlarımı sunuyorum.Burayı sadece dört duvar kapalı bir mekan olarak değil, insanın gönlünü ve kalbini farklı imkanlara açabileceği bir mekan haline getirmişsiniz." şeklinde konuştu.

Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Dr. Burhan İşliyen de, meslek hayatında ilk kez cezaevinde icazet merasimine katıldığını vurgulayarak, "Ne kadar güzel. Ben çok icazet törenine katıldım. Çok da cezaevinde yıllarca derse gittim. Ama ilk defa bir cezaevinde bir icazet törenine katılıyorum. Emeği geçenlerden sebep olanlardan destek verenlerden ve dua edenlerden Allah razı olsun. Heralde hayatımızın en anlamlı anlarından birini yaşıyoruz." dedi.

Kürsüye gelen son isim Konya Valisi Cüneyit Orhan Toprak ise konuşmasında şu ifadelere yer verdi;

"Cezaevinde bulunan kardeşlerimiz var. Bunlar bir şekilde buraya girdi diye hayattan kopup, herşeyden uzaklaşıp insanlıktan ayrılacaklar diye bir mevzu söz konusu değil. Zaten bunun bilincinde olan adalet bakanlığımız, devletimiz ve Konya üzerine baktığımızda sayın cumhuriyet başsavcımız sizlerin daha yüksek meziyetlere ulaşmanız manasıyla bir çok faliyette bulunuyorlar."

Protokol konuşmaları tamamlandı, sözü Konya E Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumu Vaizi Mehmet Uslu aldı. Uslu, Abdulkadir Geylani Tekgöz’ün hafızlık serüvenini anlattığı sırada salonda bulunanlar gözyaşlarını tutamadı. 



Süreç anlatıldı ve o kahraman hafız sahneye geldi. Abdulkadir Geylani Tekgöz’e cübbesini Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Dr. Burhan İşliyen giydirdi. 

Hafızın anne ve babası da törene katılanlar arasındaydı. Tekgöz, “cezaevi benim rabbimle buluşma yerim” dedi.

Törenin sonunda Abdulkadir Geylani Tekgöz’e katılımcılar farklı hediyeler verdi.





 

Kaynak:

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 1
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (1)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
  • MB
    musa Bobur
    5 yıl önce

    harika

    • Cevapla
    • Begen (0)
    • Begenme (0)
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English