Son Dakika Haberler

Bu haberi daha sonra okumak için kaydedebilir ve sağ üst köşedeki butona basarak haberi okuyabilirsiniz!

Terörden Arananlar Listesi'nden 8 günde 4 terörist eksildi

Güvenlik güçlerince, 1-8 Kasım'da düzenlenen operasyonlarda PKK/KCK'nın 4 sözde "üst düzey" sorumlusu etkisiz hale getirildi.

Terörden Arananlar Listesi’nden 8 günde 4 terörist eksildi
Güvenlik güçlerince PKK/KCK'ya yönelik 1-8 Kasım'da düzenlenen operasyonlarda bölücü örgütün 4 sözde "üst düzey" sorumlusu etkisiz hale getirildi.

Türkiye'nin barış ve huzur ortamını bozmayı hedefleyen terör örgütü PKK'ya yönelik operasyonlarını aralıksız sürdüren güvenlik güçleri, Hakkari, Tunceli, Şırnak ve Diyarbakır kırsalı başta olmak üzere Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgeleriyle sınır ötesinde yoğun şekilde operasyon yürütüyor.

Teröristleri takibe alan güvenlik güçleri, şehir merkezi ve kırsal demeden PKK'lı teröristleri takibe alıyor. Yıl boyunca gece gündüz demeden teröristlerin peşini bırakmayan güvenlik güçleri, olumsuz hava koşullarına rağmen haftalarca arazide kalarak operasyonlarını başarıyla sürdürüyor.

Güvenlik güçleri, kasım ayının ilk 8 gününde terör örgütü PKK/KCK'ya göz açtırmadı.

Başına konulan ödüllerin toplamı 5,9 milyon lira

İçişleri Bakanlığı yetkililerinden alınan bilgiye göre, güvenlik güçleri tarafından 1-8 Kasım'da düzenlenen operasyonlarda PKK'nın sözde "üst düzey" 4 teröristi etkisiz hale getirildi.

Operasyonlarda etkisiz hale getirilen teröristlerin, "Terörden Arananlar Listesi"nde "kırmızı kategori"de 4 milyon lira ödülle aranan sözde Botan saha sorumlusu "Masiro" kod adlı Bedirhan Abo, "yeşil kategori"de 1 milyon lira ödülle aranan sözde Botan eski Cudi cephe sorumlusu "Rızgar Gever" kod adlı Müslim Fırtına, "turuncu kategori"de 600 bin lira ödülle aranan PKK'nın sözde Cudi cephe sorumlusu "Fırat Çeli" kod adlı Selim Demiroğlu ve "gri kategori"de 300 bin lira ödülle aranan "Baran-Amed-Kino" kod adlı İlyas Karakoç olduğu belirlendi.

Bu teröristlerin başına konulan ödüllerin toplamı 5,9 milyon lira olarak kayıtlara geçti.

Ekim ayında 113 terörist etkisiz hale getirildi

PKK/KCK'ya yönelik ekim ayında düzenlenen iç güvenlik operasyonlarında 113 terörist etkisiz hale getirilerek örgüte ağır darbe vuruldu.

Etkisiz hale getirilen teröristler arasında PKK'nın sözde Gabar beşli yürütme üyesi "Mahir Botan" kod adlı Selçuk Köse ile Aranan Teröristler Listesi'nde "gri" kategorideki örgütün sözde bölge sorumlusu olan "Zülfikar" kod adlı Yusuf Tunç da yer alıyor.

Kaynak:

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (0)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English