Son Dakika Haberler

Bu haberi daha sonra okumak için kaydedebilir ve sağ üst köşedeki butona basarak haberi okuyabilirsiniz!

Pedallar, Beyşehir Gölü etrafında çevrildi

Türkiye’nin farklı illerinden Konya’nın Beyşehir ilçesine gelen bisiklet severler, düzenlenen 5’inci Ulusal Bisiklet Festivali kapsamında Türkiye’nin en büyük tatlı su gölü olan Beyşehir Gölü etrafında iki gün boyunca pedal çevirdi.

Pedallar, Beyşehir Gölü etrafında çevrildi
Beyşehir Belediyesi ile Beyşehir Kültür ve Turizm Derneği tarafından düzenlenen ve ana sponsorluğunu Huğlu Av Tüfekleri Kooperatifi ile Selçuklu Mermer firmasının yaptığı 167 kilometrelik etabı olan iki gün süreli Beyşehir Gölü Etrafı Kamplı Bisiklet Turu sona erdi.

Türkiye’nin  22 farklı ilinden ilçeye gelerek festivale katılan 151 bisiklet sever, 89 kilometrelik turun  ikinci etabında  Gedikli-Çeltek-Fele-Hüyük-Beyşehir etabını gerçekleştirdi.

Bisiklet severleri Beyşehir girişinde Beyşehir Belediye Başkanı Murat Özaltun çiçeklerle karşıladı.

Bisikletseverlere, şehir girişinde ikram çeşmesinden limonata ikram edilirken, tarihi Taşköprü üzerinden geçerek şehir turu da atan katılımcılar, turu başlangıç noktası olan festival alanında tamamladı.  Bu arada, Beyşehir’e gelerek bisikletlilere şehir turunda eşlik eden Konya Büyükşehir Belediyesi Zabıta Daire Başkanlığı’na ait atlı zabıtalar da ilgi çekti.

Burada Beyşehir Belediyesi Mehter Takımı tarafından verilen konserin ardından düzenlenen törende bisiklet severlere hitaben bir konuşma yapan Beyşehir Belediye Başkanı Murat Özaltun, Beyşehir’in son yıllarda marka değeri giderek artan bir şehir haline geldiğine işaret ederek, “Beyşehir, Türkiye’de  artık her noktada takip edilen, izlenilen bir şehir oldu.Bu noktada emek veren herkese teşekkür ediyorum.”dedi.

Tura katılan bisiklet severleri kent girişinde karşılarken bir şeyin dikkatinden kaçmadığını vurgulayan Özaltun, “Biz çok mutluyuz, neşeliyiz. Çünkü Beyşehir’e bu etkinliklere katılımınızla değer kazandırıyorsunuz. Karşılama esnasında hiç somurtan kimse yoktu, hepinizin yüzü gülüyordu, mutlu ve neşeliydiniz. İnşallah bu mutluluğumuz, neşemiz daim olsun.Birlik ve beraberliğimiz hep sürsün.”dedi.

Beyşehir Belediyesi olarak Beyşehir Kültür ve Turizm Derneği ile birlikte ilçenin marka değerini, vizyonunu daha da ileriye taşımaya devam edeceklerinin konuşmasında altını da çizen Özaltun, şöyle devam etti:

“Beyşehir Belediyesi olarak bu konuda üzerimize düşen ne varsa sonuna kadar katkı vermeye devam edeceğiz. Zira, öyle bir şehirde yaşıyoruz ki, güneşiyle, günbatımıyla, coğrafyasıyla, tarihiyle görülmesi, gezilmesi, yaşanılması gereken bir şehir Beyşehir. Beyşehir’in farklı sloganları var; Selçuklu Sultanı Alaeddin Keykubat, ‘Cennet ya burasıdır, ya buranın altındadır’ demiş. Beyşehir, güneşin neşeyle doğduğu, hüzünle battığı bir şehir…  ‘Ömrünüzde bir defa görün ikincisinde ister görün, ister görmeyin’ diyoruz zira, Beyşehir bağımlılık yapan bir şehir. Bir defa gördükten sonra zaten bunun arkası gelecektir. Dolayısıyla Beyşehir’e değer katmak için her kim varsa onlarla el ele, kol kola hizmet etmeye varız. Türkiye’nin farklı noktalarından gelen bisikletçi kardeşlerimize, gönüllülerimize ilçemize ‘hoşgeldiniz’ diyorum, ‘emeklerinize sağlık’ diyorum ve tekrar yüzümüzden gülümsemenin, gönlümüzden sevginin eksik olmamasını niyaz ediyorum.”

Konuşmaların ardından festivale katılan bisiklet tutkunlarına, katılım belgeleri verildi. Başkan Özaltun ve protokol en küçük katılımcı olan 12 yaşındaki Selçuk Manav ile en yaşlı katılımcı olan 73 yaşındaki İsmail Elçi’ye de katılım belgelerini verdi. 

Törene, İlçe Emniyet Müdür Vekili Mehmet Döner, Orman ve Su İşleri 8.Bölge Müdürü  Serhat Uğraş, Beyşehir Gençlik ve Spor Müdürü Mehmet Bayındır, Milli Parklar Şefi Mehmet Şener, Kütüphane Müdürü Kemal Yeşilyurt, Beyşehir Kültür ve Turizm Derneği Başkanı Mustafa Büyükkafalı ve vatandaşlar katıldı. 

Kaynak:

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (0)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

BENZER HABERLER

X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English