Son Dakika Haberler

Bu haberi daha sonra okumak için kaydedebilir ve sağ üst köşedeki butona basarak haberi okuyabilirsiniz!

'Okul öncesi eğitimde 80 yıldan daha fazla mesafe katettik'

Milli Eğitim Bakanı Yılmaz, hükümetin eğitime verdiği öneme işaret ederek "Okul öncesi eğitimde 80 yılda alınan mesafeden daha fazlasını bu dönemde katettik." dedi.

’Okul öncesi eğitimde 80 yıldan daha fazla mesafe katettik’
Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, Başbakan Binali Yıldırım'ın eşi Semiha Yıldırım'ın himayelerinde, Kızılay İstanbul Şube Başkanlığınca başlatılan "81 il 81 Kızılay Anaokulu" projesi kapsamında 12 ilde yapımı tamamlanan anaokullarının toplu açılışı dolayısıyla Ordu Caddesi'ndeki Şehit Piyade Uzman Çavuş Selim Topal Kızılay Anaokulu'nda düzenlenen törene katıldı.

Yılmaz, törende yaptığı konuşmada, projenin okul öncesi eğitimin yaygınlaştırılması amacıyla başlatıldığını ifade ederek, Kızılay İstanbul Şube Başkanlığının bağışçıları aracılığıyla 81 ilde 81 anaokulu yaptırılıp Milli Eğitim Bakanlığına devredileceğini anlattı.

Bu okulların iç mekanlarının özel olarak tasarlandığını dile getiren Yılmaz, Erzincan, Erzurum, Ordu, Hatay, Batman, Siirt, Samsun, Muş, Antalya, Çanakkale, Elazığ ve Kars'ta yapımı tamamlanan Kızılay anaokullarının Bakanlığın çatısı altında toplanacağını aktardı.

Yılmaz, okul öncesi eğitimin önemine işaret ederek, "Başbakanımız Yıldırım, 2016’da bize üç hedef belirledi. Bunlardan birincisi okul öncesi eğitimi yaygınlaştırmak, ikincisi ikili eğitime son vermek, üçüncüsü bir yabancı dili evlatlarımıza öğretmek. Okul öncesi eğitim örgün eğitimin bir parçasıdır." diye konuştu.

"Hedefimiz her çocuğumuzun bir yıl okul öncesi eğitim almasını sağlamak"

Okul öncesi eğitimle çocukların beden, zihin, duygu gelişimi ile iyi alışkanlıklar kazanmasını, Türkçeyi doğru ve güzel konuşmalarını sağlamak istediklerine işaret eden Yılmaz, şöyle konuştu:

"Okul öncesi eğitimde 80 yılda alınan mesafeden daha fazlasını bu dönemde katettik. Okul öncesi eğitimde 37 pilot il belirledik. Bu pilot illerde okul öncesi kırtasiye giderlerini ve eğitim materyallerini bakanlığımız karşılıyor. Okul öncesi eğitimin 2017 yılındaki yatırım bütçesini bir önceki yıla göre yüzde 250 artırdık. 2018’deki artışla son iki yılda yapım bütçesi yüzde 361 artırılmıştır. Hedefimiz her çocuğumuzun ilkokula başlamadan önce bir yıl okul öncesi eğitim almasını sağlamak."

"Eğitimde Avrupa'nın önünde olacağız"

Türkiye'de eğitimin geliştiğine vurgu yapan Yılmaz, "Eğitim alanında Avrupa'dan hemen hemen bir çok alanda çok çok iyiyiz. Yüksek öğretimde Avrupa'nın birincisiyiz. Bizden daha fazla okullaşma oranını sağlamış hiçbir ülke yok. Orta öğretimdeki kızlarımızın ve erkeklerimizin oranı yüzde 82. Ama Avrupa'da bir alanda çok geriyiz o da okul öncesi eğitim. İnşallah bu çalışmayla bu orandaki eksikliğimizi de giderdikten sonra eğitimin her alanında Avrupa'nın önünde olacağız." ifadelerini kullandı.

 

Kaynak:

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (0)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English