Son Dakika Haberler

Bu haberi daha sonra okumak için kaydedebilir ve sağ üst köşedeki butona basarak haberi okuyabilirsiniz!

Konya Gıda ve Tarım Üniversitesi yüzde yüz doldu

Türkiye’nin araştırma ve geliştirme üniversitesi Konya Gıda ve Tarım Üniversitesi yine tercihlerde en çok tercih edilen üniversitelerden birisi oldu. Türkiye’nin doluluk oranı en yüksek ilk 5 vakıf üniversitesi arasında yer aldı ve tüm programlarda %100 doluluk oranına ulaştı.

TABAN BAŞARI SIRALAMALARINDA 250.000 ADAYA VARAN YUKARI SIÇRAMA GERÇEKLEŞTİ

Türkiye’nin teknolojide öncü kuruluşlarından araştırma ve geliştirmenin yeni nesil merkezlerinden Konya Gıda ve Tarım Üniversitesi (KGTÜ) bu eğitim öğretim yılında da en fazla tercih edilen üniversitelerden birisi oldu. Bütün bölümleri, yüzde yüz doluluk oranına ulaştı. İlk tercihte yüzde yüz doluluk oranına ulaşan ve ülkemizde bütün üniversiteler arasında ilk 5 üniversite arasında yer alan Konya Gıda ve Tarım Üniversitesi tercihlerde ilk sıralarda yer almayı başardı. 
ÖSYM tarafından açıklanan sonuçlara göre sayısal puan türünde Türkiye 220.’si Tarım ve Doğa Bilimleri Fakültesine Genetik ve Yaşam Bilimleri Programlarına yerleşirken, Türkiye 671.’si ile Sosyal ve Beşeri Bilimler Fakültesi İktisadi ve İdari Programlara yerleşti. İndirimli ve ücretli programlar dâhil olmak üzere KGTÜ’ye yerleşen tüm öğrencilerin yaklaşık olarak %40’ı ilk 100.000 içerisinde yeraldı. 

İlk kez öğrenci kabul edilen Psikoloji ve İç Mimarlık programları haricinde hemen hemen tüm programlarında gerek taban gerekse tavan başarı sıralamalarında kayda değer artışlar oluşurken, en çarpıcı artış taban başarı sıralamasını bir önceki yıla göre 255.000 kişi yukarı çeken İktisadi ve İdari Programlarda gerçekleşti. Tarım ve Doğa Bilimleri Fakültesine bağlı Genetik ve Yaşam Bilimleri Programları taban başarı sıralamaları %75 indirimli kontenjanlar için yaklaşık 116.000 kişi yukarı çıkarken, %50 indirimli kontenjanlar için bir önceki yıla göre yaklaşık 112.000 kişi yukarı çıktı. KGTÜ Mühendislik Programlarında da benzer bir eğilim görülürken bu programın %50 indirimli kontenjanları için taban başarı sıralaması bir önceki yıla kıyasla yaklaşık 31.000 kişi daha yukarıda oluştu.

Toplamda 20 farklı şehirde yaşayan öğrenci yerleşirken, yerleşen her 4 öğrenciden biri KGTÜ’ye ilk tercihi olarak yerleşti. İlk 3 tercihi içerisinde yer vererek yerleşen öğrencilerin oranı ise %83 olurken bu rakam öğrencilerin KGTÜ’ye olan ilgisini somut şekilde ortaya koydu.

KGTÜ, LABORATUVARLARI İLE DİKKAT ÇEKİYOR
KİT-ARGEM ve SARGEM isimli iki önemli araştırma merkezinde 50’ye yakın laboratuvarda 10’a yakın, ülkemizi birçok alanda dışa bağımlılıktan kurtaracak çok önemli proje yürütülüyor. 
Öğrencisine en fazla yatırım yapan üniversitelerin başında gelen KGTÜ, 900 bin çiftçi kooperatifinin bir kuruluşu olan Konya Şeker’in uhdesinde kurulmuş durumda. Üniversitede, Torku markasının da ürünlerinin üretildiği, Anadolu Birlik Holdingin 45 tesisinde staj yapma olanağı da elde eden öğrenciler, üniversitede okurken hayata da hazırlanmış oluyorlar. 
Konya Gıda ve Tarım Üniversitesi, modern zamanların en önemli araştırma geliştirme tekniklerine ev sahipliği yapıyor. Birbirinden önemli bölümleri ile bir taraftan tarım ve gıdada ülkemizin en önemli merkezi konumuna yükselirken, bir taraftan da mühendislik bölümleri ile dünya liginde insanları toplumumuza kazandırıyor.
Türkiye’nin sayılı sanayi kuruluşlarından olan ve son yayınlanan “İSO İlk 500” listesinde Türkiye’nin En Büyük 500 Sanayi Kuruluşu listesine 4 farklı şirket ile giren çiftçi kooperatifinin iştiraki Konya Şeker’in kurucusu olduğu Konya Gıda ve Tarım Üniversitesi, ilgili koşulları sağlayan öğrencilerine mezuniyetleri sonrasında Anadolu Birlik Holding iştiraklerinde işe yerleştirme garantisi sağlıyor. KGTÜ, öğrencilerine ücretsiz ikinci diploma (çift anadal) imkânı gibi ekstra imkânlar da sunuyor. 

ÜST ÜSTE 4 YILDIR TÜRKİYE’NİN EN YÜKSEK DOLULUK ORANINA SAHİP VAKIF ÜNİVERSİTELERİ ARASINDA

Konya Gıda ve Tarım Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Cumhur Çökmüş yaptığı açıklamada KGTÜ’nün ilk kez öğrenci kabul ettiği 2016 yılından 2019 yılına kadar, öğrenci kabul ettiği 4. yılında da istikrarını koruyarak Türkiye’nin en yüksek doluluk oranına sahip vakıf üniversiteleri arasında yer aldığını belirterek aday öğrencilere ve ailelerine KGTÜ’ye gösterdikleri ilgiden ötürü teşekkür etti. Rektör Prof. Dr. Cumhur Çökmüş, yaptığı açıklamada “Kurucu Başkanımız Sayın Recep Konuk’un vizyonu ile şekillenen üniversitemiz, Konya Şeker’in sanayi alt yapısı ile öğrencilerimizin uygulama odaklı bir eğitim alarak henüz mezun olmadan tecrübe sahibi olmasına ve Ar-Ge projelerinde yer almalarına olanak sağlıyor. Üniversite-sanayi işbirliğini gerçek anlamda uygulayan üniversitemizin eğitim modeli bu yıl da aday öğrencilerimizden ve ailelerinden büyük ilgi gördü.” ifadelerini kullandı.

KGTÜ’YE KAYITLAR 19- 23 AĞUSTOS TARİHLERİNDE 
KGTÜ’ye kayıtlar 19 – 23 Ağustos tarihlerinde yapılabilecek. Kayıtlarla ilgili olarak üniversite tarafından yapılan açıklamada KGTÜ’ye yerleşme hakkı kazanan aday öğrenciler başarılarından dolayı tebrik edilirken, tüm programlar için adayların www.gidatarim.edu.tr adresinde belirtilen şekilde 19-23 Ağustos 2019 tarihleri arasında şahsen kesin kayıt yaptırmaları gerektiği belirtildi. 

Kaynak:

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (1)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
  • M
    Maho
    5 yıl önce

    Harranli ne yapsın ya.

    • Cevapla
    • Begen (0)
    • Begenme (0)
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English