Son Dakika Haberler

Bu haberi daha sonra okumak için kaydedebilir ve sağ üst köşedeki butona basarak haberi okuyabilirsiniz!

Konya Gezilecek Yerler (Mutlaka Görmeniz Gereken 5 Yer)

Konya Gezilecek Yerler (Mutlaka Görmeniz Gereken 5 Yer)

Konya Gezilecek Yerler (Mutlaka Görmeniz Gereken 5 Yer)

Tarihsel süreçte Anadolu Selçuklu devletine başkentlik yapan ve aynı zamanda büyük İslam alimi Mevlana gibi şahsiyetleri bünyesinde barındıran Konya, İç Anadolu bölgesinde yer alır ve sadece bölgesinin değil tartışmasız Türkiye'nin en güzel şehirlerinden birisidir.

Konya ilimize her yıl özellikle Mevlana hazretlerini ziyaret amacıyla gelen binlerce turist vardır. Dünya genelinde Mevlana akımı denilen görüş ve idealler çok fazla yaygınlaşmıştır. Konya gezilecek yerler açısından hayli zengin olsa da, bizler bu sayfada kısa süreliğine Konya ilimize gelen ziyaretçiler için mutlaka görmeleri gereken 5 yeri yazdık.

Ayrıca oku : Türkiye’de Ölmeden Önce Görülmesi Gereken 100 yer https://gezilecekyerler.com/turkiyede-olmeden-once-gorulmesi-gereken-100-yer

Konya'da Gezilecek 5 Yer

1 - Mevlana Müzesi

Konya il merkezinde yer alan ve günümüzde müze olarak kullanılan Mevlana Müzesinin bulunduğu yer Selçuklu Sarayının gül bahçesi iken Sultan Alâeddin Keykubat tarafından Mevlana’nın Babası Sultan Bahattin Velede hediye edilmiştir. Bu bahçe uzun yıllar boyunca Mevlana Dergâhı olarak kullanılmıştır. Mevlana Müzesi bahçesi ile birlikte 18.000 metrekarelik bir alana sahiptir. Mevlana Müzesinin avlusuna Dervişan Kapısından girilir. Müzenin avlusunun kuzey ve batı yönü boyunca derviş hücreleri bulunmaktadır. Mevlana Müzesi Konya’nın merkez ilçesi olan Karatay ilçesinde Aziziye Mahallesinde yer almaktadır.

2 - Şemsi Tebrizi Türbesi ve Camisi

Şemsi Tebrizi Türbesi Ve Camisi Konya'nın Merkez ilçelerinden biri olan Karatay’da yer almaktadır. İlk olarak ne zaman inşa edildiği bilinmeyen Şemsi Tebrizi Türbesi Ve Camisi 1510 yılında Abdurrezzak oğlu Emir İshak Bey tarafından onarılmış ve genişletilmiştir. Şemsi Tebrizi Türbesi; asıl adı Muhammed Bin Ali Bin Melikdad Tebrizi olan Mevlana'nın gönül dünyasında büyük değişikliklere sebep olan ve Mevlana için çok özel olan Şemsi Tebrizi’ye aittir. Mevlana Türbesini ziyaret edenlerin mutlaka uğradığı yer olan Şemsi Tebrizi Türbesi görülmesi gereken yerlerdendir.

3 - Alâeddin Tepesi

Konya ilinin merkez ilçesi olan Selçuk’ta bulunan Alâeddin Tepesi Konya'nın en yüksek noktasıdır. Frig, Helen, Roma, Bizans, Selçuklu ve Osmanlı zamanlarında yerleşim yeri olarak kullanılan Alaaddin Tepesinde birçok tarihi kalıntı ve Alâeddin Camii bulunmaktadır. Yemyeşil ağaçlar ve rengarenk çiçekler ile kaplı Alâeddin Tepesi Konya ilinin en güzel dinlenme yerlerinden biridir. Alâeddin Tepesinde güzel bir hafta sonu geçirebilir ve Konya’nın güzel manzarasını seyredebilirsiniz.

4 - Aziziye Camii

Konya'nın Merkez ilçelerinden biri olan Karatay ilçesinde yer alan Aziziye Camii 1671 – 1676 yılları arasında Osmanlı padişahı Sultan Mehmet’in Muhasibi Damat Mustafa Paşa tarafından inşa ettirilmiştir. 1876 yılında çıkan bir yangın ile Aziziye Camisi yanmış ve Sultan Abdülaziz tarafından 1891 yılında yeniden inşa edilmiştir. Kesme Gödene taşı ile yapılan Aziziye Camii son Osmanlı mimarisinin en güzel örneklerinden biridir. Türk Baro usulünde yapılan Aziziye Cami kendine özgü mimarisi ile ön plana çıkmaktadır. Aziziye Camii günümüzde ibadete açıktır.

5 - Meram Bağları

Konya ilinin Meram ilçesinde yer alan Konya'nın meşhur piknik, gezinti ve dinlenme alanıdır. Meram Çayının iki yakasını kapsayan Meram bağları yemyeşil tabiatı ve temiz havası ile cennetten bir köşe gibidir. Selçuklulardan beri önemini koruyan Meram bağlarında çok sayıda konak ve köşkler bulunmaktadır. Meram bağlarında Meram çayının iki yakasında bulunan kafe ve restoranlarda dinlenebilir ve güzel zaman geçirebilirsiniz.

Kaynak : Gezilecekyerler.com


Kaynak:

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (0)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English