Son Dakika Haberler

Bu haberi daha sonra okumak için kaydedebilir ve sağ üst köşedeki butona basarak haberi okuyabilirsiniz!

Kalbine çivi saplandı, 10 dakikayla hayata tutundu

Gaziantep'te atölyede çalıştığı sırada dengesini kaybederek düşen ve kalbine çivi saplanan genç, sağlık ekibinin zamanında müdahalesi ve bir saat süren ameliyat sonrası sağlığına kavuştu.

Kalbine çivi saplandı, 10 dakikayla hayata tutundu
İslahiye ilçesinde yaşayan 18 yaşındaki Bayram Bayır, evinin çevresinde arkadaşlarından temin ettiği havalı çivi tabancasıyla çerçeve yapmak istedi. 

Bu sırada dengesini kaybederek düşen Bayır'ın kalbine elindeki aletten çıkan çivi saplandı. Yaralanan Bayır, ailesi tarafından İslahiye Devlet Hastanesine kaldırıldı. İlk müdahalenin ardından Gaziantep'teki Dr. Ersin Arslan Eğitim ve Araştırma Hastanesine sevk edilen Bayır, ameliyata alındı. Yaklaşık bir saat süren ameliyatın ardından 2 gün yoğun bakım ünitesinde gözlem altında tutulan Bayır, servisteki tedavisinin ardından taburcu edildi.

Göğsüne saplanan 5 santimetrelik çivinin yaklaşık bir santimetresi kalbine giren Bayır'ın sağlığına kavuşmasında personelin çabası da etkili oldu.

"Eskisi kadar iyiyim"

Bayram Bayır, AA muhabirine yaptığı açıklamada, evlerinin yakınlarında atölye bulunduğunu hatırlatarak çerçeve yapmak için işyerinden izin aldığını söyledi.

Bu sırada dengesini kaybedince elindeki havalı çivi tabancasıyla birlikte yere düştüğünü ve çivinin göğsüne saplandığını ifade eden Bayır, "Sol göğsüme saplanmıştı. İslahiye Devlet Hastanesine gittiğimde çivinin kalbime saplandığını öğrendim. Bu sırada beni Gaziantep'e sevk ettiler:" dedi.

Sevkinin çok hızlı gerçekleştiğini ve kendisini ameliyata alacak doktorların çok hızlı müdahale ettiğini anlatan Bayır, "Ameliyata girerken riskli bir ameliyat olacağı söylendi. İster istemez korktum. Ama doktorların anında doğru müdahalesiyle kurtuldum. Bugünlere çok şükür. Kendimi eskisi kadar iyi hissediyorum." diye konuştu.



En fazla 10 dakika


Ameliyatı gerçekleştiren Kalp Damar Cerrahisi Uzmanı Operatör Doktor Müslüm Polat, bayram tatilinde olduğu dönemde telefonla arandığını ve İslahiye'deki vakadan bu şekilde haberdar olduğunu söyledi.

Hastayı Gaziantep'e sevk ederken sık sık ambulanstaki sağlık personeliyle temas halinde olduklarını anlatan Polat, şöyle konuştu:

"Çivi kalbin sağ yüzüne yaklaşık bir santimetre uzunluğunda girmişti. Geldiğinde zaten kanaması vardı. Hasta gelir gelmez ameliyata aldık ve kana müdahale ettikten sonra çiviyi çıkardık. Bu tip acil durumlarda koordinasyon çok önemli. Çok iyi koordinasyon sağlandı. Zaten hasta bize geldiğinde tüm bilgilere sahiptik. Bize gelir gelmez ameliyata aldık. Buradaki en önemli şey koordinasyonun sağlanmasıydı. Eğer koordinasyonda bir aksaklık olsa, en fazla 10 dakika daha gecikmiş olsa hastanın kurtulması mucize olurdu. Koordinasyondan kastım da şu, hasta buraya geldiğinde tüm bilgiler bizde mevcuttu."

 

Kaynak:

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (0)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English