Son Dakika Haberler

İşitme Cihazı Nedir ve Ne İşe Yarar?

İşitme Cihazı Nedir ve Ne İşe Yarar?

Öncelikle işitme kaybı; doğuştan ya da sonradan meydana gelen, hayatın bir döneminde aniden vuku bulmuş ya da hayat döngüsü içerisinde meydana gelen kazalar, düşmeler, yaşın ilerlemesi, yüksek gürültüye maruz kalma, ilaçlara reaksiyon veya buna benzer olayların ortaya çıkmasıyla oluşur. Sonradan meydana gelen işitme kayıpları genelde kişinin kendisi tarafından fark edilmez, bunu çevresindekiler daha çabuk anlar. Çevrenizdekilerden işitme konusunda uyarılar alıyorsanız bu uyarıları dikkate almanız sizin açınızdan faydalı olabilir. En doğru tanıyı elbette kulak burun boğaz uzmanı (KBB) ya da odyolojik tanı merkezine başvurarak alabilirsiniz.

İşitme cihazı nedir, nasıl çalışır?
İşitme cihazı sesleri yakalar, seslerin şiddetini arttırarak kulak kanalına, oradan da orta kulak yoluyla işitme sinirlerinin bulunduğu iç kulağa gönderir. İşitme cihazı işitme engeli olan bir kişinin sesleri daha iyi duymasına ve konuşulanları daha doğal bir şekilde anlamasına yardımcı olan, uzun süren düzenli kullanımı ile kişinin işitme duyusunda genel bir iyileşme sağlayan küçük elektronik cihazlardır. İşitme cihazları basitçe mikrofon, yükseltici ve hoparlörden oluşmasına nazaran günümüzün ileri teknolojisi ile donatılmış adeta bir işlemci gibi çalışan mini bilgisayarlardır. Bu sebeple yeni nesil işitme cihazları yalnızca sesi yükseltmez, gürültüyü de filtreleyerek doğala yakın bir işitme imkanı tanır. İşitme cihazı kişinin kendi işitme kaybına ve kulağının anatomik yapısına özel olarak tasarlandığı için kişiye özeldir, başkaları tarafından kullanılması uygun değildir ve hatta fayda yerine zarar getirir.

İşitme cihazının getirileri nelerdir?
Kulaklarımız hayatın ahenkli cıvıltılarına açılan kapılarımızdır. Pek çoğumuz değerini maalesef kaybetmeye başladığımızda anlarız. Eğer işitme problemleri yaşamaya başladığını fark ettiyseniz ihmal etmeden en yakın zamanda bir Kulak Burun Boğaz (KBB) doktoru ya da odyolojik tanı merkezlerine giderek test etmelisiniz. Yapılan işlemlerle cihaz kullanımına uygun görülürse kullanmaya başlamanız yararlı olacaktır. İşitme cihazı kullanmak işitme kaybının ilerlemesini durdurarak, yaşam kalitenizi arttırır. İşitme kaybının sebep olduğu sosyal problemlerden kurtulmanızı sağlar. Çevrenizle olan ilişkilerinizi arttırarak depresyon gibi majör etkilere neden olan kulak çınlamasını da azaltır. İşitme cihazları iç kulakta yer alan ve işitmek için gerekli olan hasar görmüş tüy hücrelerini uyararak işitmeyi arttırır. Bu sayede işitmenin beraberinde algılama, beynin tekrar zihinsel canlılığını kazanmasına yol açar. Bebek ve çocuklarda dil öğrenimi için gerekli olan kişisel verilerin aktarımını yaparak, geç konuşma, gelişim geriliği gibi faktörlerin de önüne geçer. Bilinenin aksine işitme cihazları kulağı tembelleştirmez, tembelleşmesini durdurmaya yardım eder. Kulak tembelleşirse beyindeki ilgili alanlar işitilenleri ayırt edemeyerek zihinsel canlılığını yitirmeye başlar. Bu nedenle işitme kaybının seviyesi ne olursa olsun işitme kaybı yaşayan bir kişinin yapması gereken şey, ayırt etme becerisini korumaktır. Bu da bireyin kendisine uygun bir işitme cihazı kullanmaya başlamasıyla mümkündür.

Detaylı bilgi almak için: https://www.maxtone.com.tr/ adresini ziyaret edebilirsiniz.
 

Kaynak:

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 1
  • 2
  • 3
  • 2
  • 2
  • 3
  • 2
  • 2
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (0)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English