Son Dakika Haberler

Bu haberi daha sonra okumak için kaydedebilir ve sağ üst köşedeki butona basarak haberi okuyabilirsiniz!

İçtiğimiz Sular Ne Kadar Sağlıklı ? Su Arıtma Cihazı Kullanmazsak Hangi Hastalıklar Yolda?

İçtiğimiz Sular Ne Kadar Sağlıklı ? Su Arıtma Cihazı Kullanmazsak Hangi Hastalıklar Yolda?


Ülkemizin doğal kaynaklarının her ne kadar zengin olduğu ortada olsa dahi içme sularında sağlık kapasitesini sağlamakta zorluk çekiyoruz. Özellikle metropol ve gelişmiş şehirlerimizde altyapısından bakımına dek birden fazla aşamasında sıkıntı yaşadığımız sağlıklı su tüketimi için doktorlar dahil bir çok uzmanın önerisi var.

Bu öneriler içerisinde ise en dikkat çekeni çeşitli markalardan hazır su almak yerine evimize veya bulunduğumuz ortama su arıtma cihazı dahil edilmesi. Peki bu cihazlar neden kullanılır?  Ne işe yarar?

Su arıtma sistemleri günümüzde birçok evde, kafede, iş yerinde kullanılır. Su arıtma cihazı kullanılmasının en temel nedeni ise gerçekten temiz içme suyu elde etme isteğidir.
Piyasada çok ünlü markaların bile sularının çok da güvenilir olmadığı anlaşılmıştır. Bunun üzerine içme suyunu kendi üretme arzusu birçok kişide ortaya çıkmıştır. Bu durum güvenilir su arıtma cihazı hakkında piyasa araştırması yapmayı zorunlu kılmıştır.

Çeşitli ağır metallerle karışmadan, koruyucu özelliği olmadan güvenle içilebilecek sular, arıtma cihazları ile üretilir. Arıtma işlemi gerçekleştirilirken özel filtreler kullanılarak sudaki toksinlerin uzaklaştırılması sağlanır. Hatta sadece içme suyu olarak değil, banyo suyu olarak bile sağlıklı su tüketimi için arıtma cihazı kullanılabilir. Arıtma cihazı kullanım nedenleri ve iyi bir arıtma sistemi için hangi özelliklere dikkat edilmesi gerektiği aşağıda yer alır.

Su Arıtma Cihazı Neden Kullanılır?
En basit ifadeyle su arıtma cihazı, suyun içinde bulunan ama içilmemesi gereken bileşenleri elemek için kullanılır. Burada arıtma cihazı kullanmadaki amaç genellikle içme suyu elde etmektir.

Lezzetli ve minerallerini kaybetmemiş bir su elde etmek için kimyasal madde kullanmadan su arıtılabilir. En sık kullanılan su arıtma yöntemlerinden biri ise ters ozmos yöntemidir. Ters ozmos, suyun filtrelenmesi, içindeki moleküllerin, tuz ve minerallerin kaybedilmeden arıtılması işlemidir.
Bu işlem sayesinde su doğal ortamda bulunduğu saf haliyle musluklardan içme suyu olarak akabilir. Bu sayede bebeklerden yetişkinlere herkes güvenle sağlıklı su içmenin tadını çıkarabilir.

En İyi Su Arıtma Cihazı Hangisidir?
Su arıtma cihazı her zaman aynı kalitede olmayabilir. Su arıttığı iddia edilen her cihaz da suyu doğru şekilde arıtamayabilir.

Peki, en iyi su arıtma cihazı hangisidir? Arıtma cihazı alırken dikkat edilmesi gerekenler nelerdir? Cihaz seçimi yapılırken binanın tesisat sistemi göz önünde bulundurulmalıdır. Örneğin, hidrofor sisteminin yer almadığı bir binada pompalı ya da pompasız arıtma cihazından hangisinin tercih edileceği bilinmelidir. Hidrofor olmayan bir binada pompalı su arıtma sistemi tercih edilir. Çünkü bu yolla, suyun üst katlara rahatlıkla ulaşması sağlanabilir.
Suyun oksijenlenmesi arıtma sırasında yapılan işlemler arasındadır. Ozonlama ve zararlı bileşiklerden ayırarak filtreden geçirme yöntemi ile suyun arıtılması mümkündür. Oksijenleme, ozonlama, filtreden geçirme gibi bütün bu aşamaları gerçekleştiren arıtma cihazları tercih edilmelidir. Bunlar en iyi arıtma cihazı kategorisinde yer alabilir.

Aynı zamanda İlser Su Arıtma firması bünyesinden daima en kaliteli ve en iyi cihazları barındıran bir yapıya sahip. İsterseniz https://www.ilsersuaritma.com/ adresinden inceleyebilirsiniz.
Su filtresi, sürekli olarak suya maruz kalmaktan zamanla yosun tutabilir. Bunun yanı sıra kirlenebilir. Bu nedenle arıtma filtresi için firma tarafından öngörülen zaman neticesinde değişim sağlanmalıdır. Filtre temizliği ya da değişimi için kullanılan su arıtma servisinden yardım alınabilir. Belirtilen süre periyodu aşılmadan sürekli olarak temizlik ya da değişim yapıldığında sağlıklı su üretimi de devamlı olur.

İlser arıtma cihazları ailenizin gönül rahatlığıyla içebileceğiniz sular üretmek için hizmet sunar. Web sitemizi inceleyin, su arıtma cihazı ürünlerimiz için daha fazla bilgi alın ve sağlıklı suya bir adım daha yaklaşın.
 

Kaynak:

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (0)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English