Son Dakika Haberler

Bu haberi daha sonra okumak için kaydedebilir ve sağ üst köşedeki butona basarak haberi okuyabilirsiniz!

Hasan Kılca: İlçemizin ortak sesine kulak vereceğiz

Karatay Belediyesi Kent Konseyi’nin yeni dönem ilk toplantısı gerçekleştirildi. 2 yıl süreyle görev yapacak kent konseyi başkanının belirlendiği toplantıda konuşan Karatay Belediye Başkanı Hasan Kılca, katılımcı yönetim açısından kent konseylerinin önemli olduğunun altını çizerek, “Hemşehrilerimiz Karatay’ın sadece sakini değil, gerçek sahibidir. Onun için de ilçemizin ortak sesine kulak vereceğiz” dedi.

Hasan Kılca: İlçemizin ortak sesine kulak vereceğiz
Yeni dönemin ilk Karatay Belediyesi Kent Konseyi Toplantısı, Karatay Belediyesi Meclis Salonu’nda gerçekleştirildi.

Toplantıya Karatay’da faaliyet gösteren kamu kurumları, muhtarlar, siyasi partiler, sivil toplum kuruluşları ve toplumun birçok kesiminden temsilcinin yer aldığı Karatay Kent Konseyi genel kurulu üyeleri katıldı. 

VATANDAŞLARIMIZLA İSTİŞARE KANALLARIMIZI GENİŞLETECEĞİZ 

Karatay Belediye Başkanı Hasan Kılca, programda yaptığı konuşmada katılımcı yönetim açısından kent konseylerinin önemli olduğunun altını çizdi. 

Başkan Hasan Kılca, toplumun tüm kesimlerinin ihtiyaçlarına cevap veren hizmetlerde bulunan Karatay Belediyesi’nin yenilenen Kent Konseyi ile birlikte hizmet alanını ve kalitesini daha da genişleteceğini belirterek, “Bu şehrin ve bu ilçenin yaşayanı olarak insanlarımızın kendi yaşadıkları muhitlerin gelişimine de siyasi, kültürel, ekonomik, sosyal açılardan katkı vermesi en önemli hedeflerimizdendir. Bu bilincin oluşturulması için dayanışmayı, yerel kültürü ve yardımı odak alan sivil toplum ile diyalog ve katılım kanallarını çeşitlendirilecek ve güçlendireceğiz. Özellikle kadınlar, gençler ve STK’larla beraber çalışacağız. Şehir sadece insanın inşa ettiği değil, insanı da inşa eden canlı bir mekândır. İnsanı şekillendirir, geçmişini olduğu kadar bugününü ve yarınını da belirler. ‘Biz’ ve ‘bir’ olma hayalini inşa eder. Demokrasinin nüvesi olan şehir, şehirde yaşayanların katılımıyla yönetilir. Yerel yönetim bu açıdan demokrasinin ilk basamağıdır. Yerel ölçekte yapılacak ve halkımızı ilgilendirecek konularda vatandaşlarımızla istişare kanallarını daha da genişleterek, karar alma süreçlerine halkımızın daha etkin şekilde katılımını sağlayacağız. Çünkü vatandaşlarımız, Karatayımızın sadece sakini değil, gerçek anlamda sahibidir. 

ŞEHRİMİZDEKİ GÜÇ BİRLİĞİNE KATKI SAĞLAMAYA DEVAM EDECEĞİZ

Kılca, yerel yönetimlerde gerçek anlamda katılımcılığı sağlamak, vatandaşları sadece 5 yılda bir oy veren pasif katılımcılar olmaktan çıkarmak için halkın görüşüne başvurma yöntemlerini daha da geliştirme gayreti içerisinde olacaklarının altını çizdiği sözlerini şöyle tamamladı: “Konya’mızı diğer tüm şehirlerden ayıran en önemli özellik, şehirdeki kurumlar arasında sağlanan güç birliğidir. Yapacağımız bu çalışmalarla bu güç birliğinin daha ileri noktalara taşınmasında çaba sarf edeceğiz. Hizmet anlayışımızın temeli “insana hizmet, Hakk’a hizmettir” ilkesiyle hareket etmektir. Bize yönetim yetkisi ve sorumluluğu veren halkımıza müreffeh, sağlıklı ve huzurlu bir hayat sunmak için gecemizi gündüzümüze katmaya devam edeceğiz. İnşallah kent konseyimizle birlikte bu dönemde de insanı ve milleti merkez alan anlayışla yeni hedeflere ulaşma gayreti içinde olacağız.” 

Karatay Belediye Başkanı Hasan Kılca’nın konuşmasının ardından Karatay Belediyesi Kent Konseyi’nin yeni başkanını seçimine geçildi. 

Abdürrahim Arslan, Karatay Kent Konseyi Genel Kurulu’nda oy birliği ile Karatay Kent Konseyi’nin yeni başkanı seçildi. Arslan yaptığı konuşmada kendisini bu göreve layık gören herkese teşekkür ederek, “Karatay Kent Konseyi olarak ilçemizde yaşayan hemşehrilerimizin istek ve taleplerini referans alarak sosyal ve kültürel alanlarda çalışmalar yürüteceğiz. Tek amacımız Karataylı hemşehrilerimizin huzur ve mutluluk içinde yaşamalarına katkı sağlamaktır” ifadelerini kullandı.

Öte yandan Karatay Kent Konseyi Yürütme Kurulu Üyeleri ise şu isimlerden oluştu; Ahmet Baydar, Veysel Yaman, Mustafa Varol, Serhan Oğuz, Hasan Murat Güçlü, Ekrem Güden ve Güngör Gökdağ. 



Kaynak:

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (2)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
  • A
    Alenka
    5 yıl önce

    İşçinin tatiliyle uğraşacağınıza mecliste ki milletvekillerinin 74 günlük tatilini konuşun biraz

    • Cevapla
    • Begen (0)
    • Begenme (0)
  • BT
    bekir tanoğlu
    5 yıl önce

    tabi kesin öyle hançerliyi bile aradık mailimize ancak mail olarak cevap aldık icraat olarak sıfır sonuç

    • Cevapla
    • Begen (0)
    • Begenme (0)
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English