Son Dakika Haberler

Bu haberi daha sonra okumak için kaydedebilir ve sağ üst köşedeki butona basarak haberi okuyabilirsiniz!

Genç yönetmenler Cannes Film Festivali’nde

Selçuk Üniversitesi Radyo, TV ve Sinema son sınıf öğrencisi Ömer Sevinç’in senarist ve yönetmenliğini yaptığı “Başlangıç” isimli kısa filmi ile yönetmenliğini ve senaristliğini Selçuk Üniversitesi Radyo, TV ve Sinema son sınıf öğrencisi Simay Yaykır’ın yaptığı “Kazak” isimli tarihi dönem kısa film, binlerce film arasından seçilerek Cannes Film Festivali “Short Film Corner” kapsamında seçkiye alındı.

Genç yönetmenler Cannes Film Festivali’nde
“Başlangıç” ve “Kazak” kısa filmleri 8-19 Mayıs 2018 tarihleri arasında Fransa’nın Cannes şehrinde 71’incisi gerçekleşecek olan Cannes Film Festivali’nde “Short Film Corner” kapsamında gösterime girecek ve aynı zamanda dünya prömiyerini yapacak. Festivalde Selçuk Üniversitesi’ni temsil edecek Ömer Sevinç’in, yurtiçi ve yurtdışı festivallerinde derece alan iki kurmaca filmi daha bulunuyor. “Başlangıç” kısa filmi hikâyesinde Ruslar tarafından esir alınan Türk Savaş Muhabiri Mehmet ile Ukraynalı asker Ivan’ın esir kampından kaçmalarını anlatan film, farklı dilde konuşan iki insanın birbirine yardım ederek hayatta kalma mücadelesini farklı bir bakış açısıyla aktarıyor. 

Kültür ve Turizm Bakanlığı Sinema Genel Müdürlüğü tarafından desteklenen, başrollerini Selçuk Üniversitesi Konservatuar öğrencileri olan Fatih Dinçer ve Ömer Faruk Avcı’nın canlandırdığı “Kazak” kısa filmi, Sinema okulları filmlerinin yarıştığı “Cinéfondatıon” da yarışacak. Cannes Film Festivali’nde, filmin senarist ve yönetmenliğini üstlenen Simay Yaykır, öğrencisi olduğu Selçuk Üniversitesi İletişim Fakültesi’ni temsil edecek. 

“Kazak” kısa filmi, I.Dünya Savaşı’nın Kafkas Cephesinde gerçekleşen çatışma sonucu esir düşen Rus Çarlığı Subayı Viktor ile Osmanlı Subayı Musa arasında, çatışma-tutsaklık ilişkisiyle başlayan zorunlu etkileşim ve iletişim sürecinde yaşanan duygu değişimleri, iç dinamiklerindeki kırılmalar ve içsel sorgulamaları üzerinden, askerlerin psikolojik yaklaşımları ve duygu durumlarını dönemin tarihi şartları ile inceliyor.

“CANNES FİLM FESTİVALİ HEDEFİMİZDİ”

Cannes Film Festivali’ne katılmanın muazzam bir duygu olduğunu dile getiren Selçuk Üniversitesi Radyo, TV ve Sinema son sınıf öğrencisi Ömer Sevinç, “Hayal ve hedeflerim var. Cannes’de hedeflerimden biriydi. Bunun gerçekleşecek olması beni çok motive ediyor. Okulumun desteği ile Cannes’de olacağım. Maddi yönden çok fazla bir yük olduğu için okulum ile iletişime geçtim ve bu konuda sponsor olacaklar. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Umarım güzel günler bizi bekler” diye konuştu.

TURİZM VE KÜLTÜR BAKANLIĞI’NDAN DESTEK

Selçuk Üniversitesi Radyo, TV ve Sinema son sınıf öğrencisi Simay Yaykır ise duygularını şöyle dile getirdi:

“Cannes Film Festivali’ne gidecek olmanın verdiği heyecan ve mutluluğun hayallerim noktasında farklı bir yeri var. 10 yaşından beri sinemaya ilgi duyuyorum ve lise çağımdan itibaren film ile uğraşıyorum. Neredeyse ilk kısa filmimi çekeli 9 yıl oldu ve kendime o zamandan beri bir hedef koymuştum; Türkiye’de Altın Portakal, Altın Koza! Dünya için o zaman hayalim daha sınırlıydı. Ne de olsa çocukluğun sahip olduğu saflık ufkumuzu o kadar ötelere götürmüyordu. Ancak üniversite çağına geldiğimde bir hayalden öte hedefimin ülkemizi dünyada temsil etmek, sanat alanında çalışmalar yapıp benim gibi genç sinemacılarının yetişmesine sebep olmak olduğuna karar vermiştim. Cannes Film Festivali’ne gidecek olmam alacağım sonuç ne olursa olsun benim için bu uğurda bir kilometre taşı olma özelliği taşıyor. Öncelikli olarak aileme ve hocalarıma verdiğim sözü tutuyor olmam onların bana verdiği emeklerin karşılığını verdiğimi bir nebze de olsa hissettiriyor. Umarım Cannes Film Festivali’nde ülkemizi ve okulumuzu en iyi şekilde temsil eder hem festival sonucu ile hem de festival alanında kuracağımız iyi ilişkilerle karşılığını alırız. Film çalışması epey yorucu geçti ve yaşımın ötesinde bir iş yaptığımı düşünüyorum. Daha ilk senaryo başvuruma Turizm ve Kültür Bakanlığı’nın bana olumlu sonuç vermesi önümü görmeme sebep oldu. Tarihi ve askeri bir film çekiyorduk. Mesajımızı ve konumuzu çok iyi anlatmalıydık. Bunu başardığımızın düşüncesindeyim, evet her zaman hatalar ve eksiklikler olabilir. Ancak her yaşın bir acemiliği illaki olur.  Umarım film izleyenler memnun ayrılır”


 

Kaynak:

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (0)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

BENZER HABERLER

X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English