Son Dakika Haberler

Botoks Nedir Botoks Nasıl Yapılır

Teknolojinin gelişmesiyle birlikte birbiri ardına çıkan farklı estetik müdaheleler, hayalimizdeki yüze ve vücuda sahip olmamızı, rahatsızlıklarımızdan kurtulmamızı ve en önemlisi de yaşa bağlı oluşan görünümleri tersine çevirmemizi sağlıyor. Botoks dendiğinde akla ilk gelenlerden biri kırışıklık tedavisi olsa da terleme, diş gıcırdatma gibi sorunlar için de tercih edilen bir yöntemdir.

Peki botoks nedir, nasıl ve hangi bölgelere yapılır?

Halk arasında yılan zehiri olan yaygınlaşsa da botoks, yılan zehri değildir. Clostridium botulinum adındaki bir bakteri, laboratuvar ortamında dönüştürülerek bir dolgu materyali haline getirilir. 50 yıldan fazla süredir kullanılan bir yöntem olduğu için oldukça güvenlidir.

Yüz ve vücudun çeşitli bölgelerinde kullanılabilen botoks, sinir uçlarına iletim yapan maddelerin salınım yapmasını engeller. Bu da kas ya da ter bezlerinin aktivitesinin geçici olarak durdurulması anlamına gelir. Botoks, yalnızca uygulandığı bölgeye etki eder. Tüm kasları etkileyen bir uygulama değildir.



Botoksun en çok tercih edildiği yer yüz bölgesidir. Yaşa bağlı olarak oluşan kırışıklıkların tedavisi için kazayağı, boyun, alın, kızgınlık çizgisi, kaş arası, göz ve dudak çevresine uygulanabilir. Botoks uygulanan bu bölgelerde kas hareketleri kısıtlandığı için mimik yapıldığında herhangi bir kırışıklık görünümü ortaya çıkmaz.

Botoks farklı bölgelere yapılan uygulamalar ile birlikte farklı isimler almıştır. Boyun ve çene bölgesine uygulanan botoks, Nefertiti Botoks, erkeklere yapılan botoks işlemleri Brotoks, yüz şeklini değiştirmeyi hedefleyen Masseter Botoks bunlara örnektir. Estetik görünüm açısından yapılan bu botoks uygulamalarının yanı sıra aşırı terleme, diş gıcırdatma ve migren tedavisi için de tercih edilmektedir.

Botoks işlemi uygulandığından 48 saat sonra etkisini tam olarak göstermeye başlar. 4-8 ay içinde de kalıcılığını korur. Ancak bu durum uygulanan bölgeye göre değişiklik gösterebilir. Örneğin kaz ayağı ve alın kırışıklıkları için uygulanan botoks 6 ay kalıcı olabilirken koltuk altı terlemesi için uygulanan botoks 12 ay kadar etkisini gösterebilir.
Düzenli olarak botoks yaptırıldığında uzun vadede kasların hareketleri zayıflar. Bu da bir süre sonra botoksun daha uzun süre kalıcı olmasını sağlar. Birçok kişi botoks yapmayı bıraktığında bir anda tüm kırışıklıkların geri geleceği düşüncesine kapılır. Ancak kaslar zayıfladığı için kırışıklıklarınız ilk haline göre çok daha azalmış olur.

Kaynak: drsaliha.com


Kaynak:

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 1
  • 1
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (0)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English