Son Dakika Haberler

Bilardo şampiyonası heyecanı Meram’da yaşandı

Eklenme Tarihi: 17.01.2019 - 12:45

Konya 3 Bant Bilardo Şampiyonası Meram Mehmet Ali Özbuğday Gençlik Merkezinde gerçekleştirildi. Birbirinden heyecanlı karşılaşmalara sahne olan turnuva sonunda dereceye girenler önümüzdeki ay Antalya’da gerçekleştirilecek olan Türkiye Şampiyonasında Konya’yı temsil edecekler.

Bilardo şampiyonası heyecanı Meram’da yaşandı
Türkiye Bilardo Federasyonu Konya İl Temsilciliği tarafından gerçekleştirilen “3 Bant Bilardo İl Birinciliği” turnuvası Mehmet Ali Özbuğday Gençlik Merkezinde düzenlendi.

Toplam 106 sporcunun katılımıyla gerçekleştirilen turnuva birbirinden heyecanlı karşılaşmalara sahne oldu.   Yoğun ilgi gören ve oldukça çekişmeli geçen turnuva sonucunda Ali Kıyak birinci, Serdal Semen ikinci olurken, Semih Çörekçioğlu ve İbrahim Çetin üçüncüğü paylaştı. Dereceye giren sporcular, kupa ile ödüllendirildiler. Turnuvada dereceye giren sporcular ayrıca 19 Şubat ve 3 Mart tarihleri arasında Antalya’da gerçekleştirilecek olan Türkiye Şampiyonasında Konya’yı temsil edecekler. 

Düzenlenen turnuvanın ayrıntıları hakkında bir açıklama yapan Türkiye Bilardo Federasyonu Konya İl Temsilcisi Erdoğan Avcı, 7 Ocak’ta başlayan ve 10 gün devam eden turnuvanın oldukça çekişmeli geçtiğini söyledi. Bilardonun okul sporlarına girmesiyle ülkemizde çıtasının hızla yükseldiğini belirten Avcı, “Konya’da da lisanslı sporcu sayısının hızla artmaktadır. Şehrimizde 300’ün üzerinde Pool(Cepli) ve 3 bant lisanslı sporcumuz bulunmaktadır. Ayrıca Türkiye geneli il şampiyonalarında  100’ün üzerinde katılımı olan birkaç ilden biriyiz. Sadece bu rakamlar bile bu şehrin bilardoyu ne denli sevdiğinin ve değer verdiğinin en önemli göstergesidir” diye konuştu. 
Bu turnuvaya da toplam 106 sporcunun katıldığını belirten Avcı, sözlerini şöyle sürdürdü; “Yılın ilk ‘3 Bant Bilardo İl Birinciliği’ni, temsilciliğimizin de bulunduğu Mehmet Ali Özbuğday Gençlik Merkezinde gerçekleştirdik. Bu noktada bilardo sporuna ve sporcularımıza verdiği destekten dolayı Meram Belediyesine ve Belediye Başkanı Sayın Fatma Toru hanımefendiye mütüşekkir olduğumuzu belirtmek isterim. Meram Belediyesi ve Başkan Fatma Toru, Türkiye’de bir ilke imza atarak eski statla birlikte yıkılan salonumuzdan sonra bize kapılarını açarak bize bu spor dalı için çok anlamlı bir işin altına imza attılar.  10 gün boyunca devam eden turnuvada son dörde kalan sporcularımız Semih Çörekçioğlu, Serdal Semen, Ali Kıyak ve İbrahim Çetin şampiyonluk için kıyasıya mücadele etti. Oldukça heyecanlı ve keyifli geçen karşılaşmalar sonucunda Ali Kıyak birinciliği kazanarak kupayı kaldıran sporcumuz oldu. 

Çok sayıda bilardoseverin heyecanla izlediği final karşılaşmalarından sonra dereceye giren sporcuların kupalarını, kendisi de lisanslı bilardo sporcusu olan Meram Belediyesi İmar İşleri Müdürü Muhammed Ali Gül ve Mehmet Ali Özbuğday Gençlik Merkezi Müdiresi A. Hümeyra Eldek tarafından verildi. 

Gençleri spora özendirmelerinin ve yönlendirmelerinin kendileri için önemli önceliklerden biri olduğunu kaydeden Meram Belediye Başkanı Fatma Toru, bu amaç için her zaman sporu ve sporcuyu desteklediklerini belirtti. Bu desteklerden göstergelerden birinin de Mehmet Ali Özbuğday Gençlik Merkezinin kapılarını bilardoseverler için açmak olduğunu belirten Başkan Toru, sözlerini şöyle sürdürdü; “Gençlik Merkezimiz, birçok kurs, etkinlik ve faaliyetin yanısıra sporseverin de hizmetinde. Bu noktada son olarak merkezimizde, Bilardo Konya İl Şampiyonası gerçekleştirildi. Bu şampiyonada kupa kazanan sporcularımız  19 Şubat ve 3 Mart tarihleri arasında Antalya’da gerçekleştirilecek olan Türkiye Şampiyonasında Konya’yı temsil edecekler. Bu sporcularımızın Türkiye Şampiyonasında şehrimizi en iyi şekilde temsil ederek başarılı sonuçlarla döneceklerini ümit ediyorum. Dereceye giren sporcularımızı tebrik ediyor, başarılarının devamını diliyorum” diye konuştu.

Kaynak:

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • Begendim
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün
  • Kalp

Yorumlar

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”