Son Dakika Haberler

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak "Gelir politikalarımızı 2019'da gerekli mali alanın temini suretiyle makroekonomik dengelenme sürecinin desteklenmesi doğrultusunda yürüteceğiz" dedi. Bakan Albayrak, imar barışından 6 milyar lira, bedelli askerlikten ise 9 milyar liralık gelir elde edildiğini açıkladı.

Bakan Albayrak’tan vergi açıklaması
Bakan Albayrak’ın konuşmasında öne çıkan satırbaşları  şöyle:

*YEP'e göre sıkı para ve malıye politikaları uygulanarak ekonomideki dengelenme süreci doğru şekilde yönetilecek

*Cari işlemler ve dış finansman ihtiyacı kaynaklı risklerimizi minimize eden sürdürülebilir büyüme patikası izlenecek

*Altın ve enerji hariç cari dengenin 2018 sonunda pozitif gerçekleşmesi bekleniyor

*Ekonomik ve sosyal teşvikler mali dengeler üzerinde bir miktar maliyet yarattı

*Bütçede gelir tarafında genel olarak vergi oranlarında değil vergi gelirlerinde artış öngörüyoruz

*Bütçede gelir tarafında tek seferlik gelir artırıcı tedbir öngörmedik

*Dönem içinde meydana gelebilecek tek seferlik uygulamalar bütçeyi pozitif etkileyecektir

*Sermaye giderlerinde ortalama %20'lik düşüş ekonomik dengelenme sürecine büyük katkı sağlayacak

*Bütçede gelir karşılığı olmayan harcamalara da yer vermedik

*2019 bütçesinde yatırım ödenekleri dahil tarıma ayırdığımız kaynak 26.5 milyar TL

*Reel kesim destekleri için bütçeden 32.8 milyar TL kaynak ayırıyoruz

*Yurt için tasarrufları teşvik etmeyi sürdürüyoruz; 2019'da BES kapsamında bütçedeki devlet katkısı 4.1 milyar TL olacak

*Gelir politikalarımızı 2019'da gerekli mali alanın temini suretiyle makroekonomik dengelenme sürecinin desteklenmesi doğrultusunda yürüteceğiz

*2019 yılında bütçe giderlerinin 961 milyar lira, bütçe gelirlerinin 880,4 milyar lira, vergi gelirlerinin 756,5 milyar lira, faiz dışı giderlerin 843,7 milyar lira, bütçe açığının 80,6 milyar lira olması öngörülmüştür.

*Yıl sonunda merkezi yönetim bütçe giderlerinin 821,8 milyar lira, merkezi yönetim bütçe gelirlerinin 749,6 milyar lira, bütçe açığının 72,1 milyar lira, faiz dışı dengenin de 4,3 milyar lira olarak gerçekleşeceğini öngörüyoruz. Bütçe açığının, başlangıç hedefinin 6,2 milyar lira üzerinde gerçekleşmesini ve açığın milli gelire oranının yüzde 1,9 olmasını öngörüyoruz.

Kaynak:

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (0)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English