Ali İhsan Yavuz: İstanbul İl Seçim Kurulu süreci zorlaştırdı

Eklenme Tarihi: 18.04.2019 - 13:57

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ali İhsan Yavuz, Sinan Burhan’ın hazırladığı Anadolu Soruyor Programında önemli açıklamalarda bulundu.

Ali İhsan Yavuz: İstanbul İl Seçim Kurulu süreci zorlaştırdı
Ali İhsan Yavuz, Anadolu Soruyor programında yerel medya temsilcilerinin sorularını yanıtladı. 

Yavuz, 298 sayılı kanunda her şeyin açık olduğunu kamu hizmetinden mahrum olanların seçme ve seçilme haklarının olmadığını vurgulayarak, "Şuan da sadece İstanbul da KHK ile görevden alınanların araştırmasını yapıyoruz. Bize ulaşan bilgilere göre KHK’lıların sayısının da 20 bin civarında olduğunu tahmin ediyoruz. Bu nedenle YSK'ya bugün ek bir dilekçe vererek KHK ile görevden alınanların oy kullandıklarının tespit edilmesi ve seçimlerin iptali için başvuracağız.” dedi.

Ali İhsan Yavuz’a dün İstanbul Seçim Kurulunun Ekrem İmamoğlu’na mazbatayı vermesine ilişkin görüşleri de soruldu.

Yavuz "Bu karar tabi şık olmamıştır. Elbette İstanbul Seçim Kurulunun kararlarına uymak gerekir. Bu kurulun yapması gereken Yüksek Seçim Kurulunu beklemekti. Süreci daha karmaşık hale getirmek doğru değildir" diye konuştu.

Ali İhsan Yavuz, kendisi ile ilgili Fatih Portakal'ın FETÖ ile ilişkilendirerek yayınlar yaptığını söyleyerek tepkisini dile getirdi. Yavuz, "Hiçbir zaman FETÖ ile bir irtibatının olmadığını, hiçbir zaman gazetelerine üye olmadım Bankalarında hesabım olmadı, derneklerine üye olmadım, hiçbir zaman sohbetlerine katılmadım bağışta bulunmadım" dedi.

Öte yandan sandık başkanlarının FETÖ yakınlarından oluştu iddiasına yönelik tespitlere muhalefet partilerinin “sandık başkanları FETÖ’cü deniliyor AK Partide birçok FETÖ’cünün akrabası görev yapıyor “ eleştirileri olduğunun hatırlatılması üzerine ise Yavuz "Bizim için milat 17-25 Aralıktır. Bu tarihlerden önce FETÖ ile irtibatlı olanları suçlamıyoruz dedi. FETÖ ile irtibatlı olanlar varsa devletimiz gereğini yapıyor" dedi.

Canan Kaftancıoğlu’nun Gezi twitine ilişkin bir soruya da yanıt veren Ali İhsan Yavuz “ Kimse sokaktan medet ummasın. Herkes hukuka saygılı olsun diyerek CHP İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu’nun kendisi ve İstanbul Belediye Başkan Adayı Binali Yıldırım, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Mevlüt Uysal, İstanbul İl Başkanı, Büyükçekmece İlçe Başkanı ve Maltepe İlçe Başkanının da aralarında bulunduğu kişilere ilişkin suç duyurunda bulunduğunu ifade ederek, bu suç duyurusunun amacının insanları provoke etmek olduğunu vurguladı.

Kaynak:

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • Begendim
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün
  • Kalp

Yorumlar

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”