Son Dakika Haberler

Bu haberi daha sonra okumak için kaydedebilir ve sağ üst köşedeki butona basarak haberi okuyabilirsiniz!

Yıldırım'dan 14 milyon 700 bin gence "halk oylaması" mektubu

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Binali Yıldırım, 14 milyon 700 bin gence elden teslim edilmek üzere 16 Nisan halk oylamasının anlatıldığı bir mektup kaleme aldı. Yıldırım mektupta, seçilme yaşının 18'e indirilmesiyle gençlerin artık ülke sorunlarına seyirci kalmayacağını, bizzat sorumluluk üstleneceğini bildirdi.

Yıldırım’dan 14 milyon 700 bin gence “halk oylaması“ mektubu
AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Binali Yıldırım, oy kullanacak AK Parti Gençlik Kolları üyelerine hitaben yazdığı mektubun ardından bu kez Türkiye genelindeki 14 milyon 700 bin gence yönelik anayasa değişikliğinin amacının ve cumhurbaşkanlığı hükümet sisteminin getireceği yeniliklerin detaylı bir şekilde anlatıldığı bir mektup kaleme aldı.

AK Parti Gençlik Kolları üyeleri tarafından kapı kapı dolaştırılarak Türkiye genelinde elden teslim edilmeye başlanan "isme özel" mektuplardan birini de Başbakan Yıldırım bizzat sahibine verdi.

Yıldırım, Çanakkale Zaferinin 102. yıldönümü ve 1915 Çanakkale Köprüsünün temel atma töreni için gittiği Çanakkale’de Ayvacık'ın Yukarıköy köyünde yaşayan Güner Köse isimli gence mektubunu, kendi elleriyle teslim etti.

AK Parti Gençlik Kollarının kapı kapı dolaşarak Türkiye genelindeki sahiplerine elden teslim ettiği mektupta Yıldırım, Türkiye'yi siyasi, ekonomik ve sosyal alanlarda yüksek hedeflere ulaştıracak, ülkenin gücüne güç katacak yeni bir sürecin başında olduğunu belirtti.

"Anayasa değişiklik teklifi 16 Nisan Pazar günü yapılacak olan halk oylamasında sizin oylarınıza sunulacak" ifadelerini kullanan Yıldırım mektupta, şu görüşlere yer verdi:

"Bu değişikliğin amacı kısaca şu şekilde özetlenebilir; cumhurbaşkanlığı hükümet Sistemi ile hükümeti ve Cumhurbaşkanını doğrudan siz seçeceksiniz. Böylece 'Hükümet kuruldu mu, kurulmadı mı?' gibi endişeye mahal verecek bir durum olmayacak. Seçilen Cumhurbaşkanı, kuracağı hükümet ile beş yıl kesintisiz ülkeyi yönetecek. Nihayetinde hizmetlerin ve seçim vaatlerinin gecikmesi söz konusu olmayacak.

Bu sistem güçlü iktidar, sürekli istikrar ve güveni de beraberinde getirecek. Önce seçilme yaşını 30’dan 25’e düşürmüştük şimdi de 18’e indiriyoruz. Çünkü doğru ve adil olan budur. Böylece 7 milyon genç kardeşimize siyasette aktif olarak yer alma imkanı doğuyor. Artık gençler ülke sorunlarına seyirci kalmayacak, bizzat sorumluluk üstlenecektir. Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın da dediği gibi gençler olarak sizler bu ülkenin geleceğisiniz. Bunun bilincindeyiz. Size güveniyoruz. Çünkü siz 15 Temmuz hain darbe girişiminde ülkemize, bayrağımıza sahip çıkmak için meydanlarda en öndeydiniz.

Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün işaret ettiği muasır medeniyetler seviyesine ulaşma hedefine, bu değişikliğe 16 Nisan'da diyeceğiniz 'EVET' ile yeni bir heyecanla ve daha büyük sorumluluklarla sahip çıkmanızı istiyorum.

Bu duygu ve düşüncelerle yapılacak halk oylamasının Türkiye’nin aydınlık yarınlarına vesile olmasını diliyor, sana ve ailene sevgilerimi sunuyorum."

Kaynak:

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (0)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English