Son Dakika Haberler

Bu haberi daha sonra okumak için kaydedebilir ve sağ üst köşedeki butona basarak haberi okuyabilirsiniz!

"Yerel medyanın en büyük sorunu uydu fiyatları"

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Mahir Ünal Anadolu medya temsilcileri ile bir araya gelerek sorunlarını dinledi.

“Yerel medyanın en büyük sorunu uydu fiyatları“
Anadolu Yayıncılar Derneği Başkanı Sinan Burhan'ın ev sahipliğinde Ak Parti Tanıtım ve Medyadan Sorumlu Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Mahir Ünal, Anadolu medyası ile iftar yemeğinde bir araya geldi.

İftar sonrasında konuşma yapan Anadolu Yayıncılar Derneği Başkanı Sinan Burhan, programa katılım sağlayan AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ünal'a teşekkür etti. Burhan "Böylesine anlamlı bir günde, Kadir Gecesinde Anadolu medyasını yalnız bırakmadılar. Kendisinin bu göreve gelmiş olması da Anadolu medyası bakımından fevkalade önemli ve değerlidir. Ayrıca buraya teşrif eden TRT Genel Müdürü İbrahim Eren Bey ile yerel radyo, televizyon ve gazeteden gelen meslektaşlarımıza da saygılarımı arz ediyorum” dedi.



Sinan Burhan Mahir Ünal’a Anadolu medyasının sorunlarına ilişkin bir de dosya sundu.

Anadolu Yayıncılar Derneği iftar programında konuşan AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Mahir Ünal da iftar programında yerel medya temsilcileriyle bir araya gelmekten duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Ünal, Anadolu Medyasının son dönemde etkin bir konuma geldiğini belirterek "Bu etkinliğin daha da artması için bizim Anadolu medyasına destek olmamız lazım" dedi. 

Yerel televizyonlardan en çok uydu fiyatlarının yüksek olması konusunda şikâyet geldiğini ifade eden Ünal,  bu sorunun çözümü için hükümet nezdinde ciddi bir çalışma yapacaklarını açıkladı. 
Ak Parti Sözcüsü Ünal, “Benim bugün özellikle yerel yayıncılarla bir araya gelmekteki amacım Ak Parti Tanıtım ve Medya Başkanlığı olarak sizlerin sorunlarını almak, dinlemek ve hükümetimiz nezdinde bunlara bir çözüm getirilmesi konusunda kolaylaştırıcı olmak. Siyasetin medyayla kurduğu ilişki çok önemlidir. Geçtiğimiz on yıla baktığımızda yerel yayıncıların çok ciddi anlamda mesafe kat ettiğini görüyoruz. Ben inanıyorum ki önümüzdeki on yıl çok daha mesafeler kat edeceksiniz. Eğer biz Türkiye’nin merkezini güçlendireceksek öncelikle yereldeki dinamikleri her anlamda harekete geçirmemiz gerekiyor. Bu anlamda da yerel medyaya çok ciddi destek olduk. Destek olmalıyız dedi.



“Yerel televizyonlar kendi bölgelerinde ulusal televizyonlardan çok izleniyor.”

Konuşmasında habercilik açısından her bir televizyonun kendi bölgesinde rekabet edilemez durumda olduğunu söyleyen Ünal, "Çünkü yerel televizyonlar kendi bölgesinin bütün yerel haberlerini bütün detayıyla o bölgenin izleyicisiyle buluşturuyor" dedi. 

Ünal konuşmasında Anadolu Yayıncılar Deneğiyle ilgili de şunları söyledi:

"Sizin oluşturduğunuz dernek birçok yerel yayıncıyı bir araya getirdi. Sizleri birbiriyle rakip olan değil, birbiri ile yardımlaşan, paylaşan bir kuruluş haline getirdi. Özellikle Anadolu Yayıncılar Derneği olarak benim de katıldığım programlarda seksenin üzerinde televizyondan ortak yayın yaptınız.”

Mahir Ünal’dan TRT’ye teşekkür

Yerel medyaya sahip çıktığı için TRT Genel Müdürüne de teşekkür eden Ünal  "O da büyük hassasiyet gösteriyor. Yerel yayıncılığın Türkiye'nin gelişimi açısından büyük önemi var. Takdir edersiniz ki bir anda sosyal medyada ya da internette bir haber ortaya çıkıyor ve bu haberin doğruluğunu kontrol edene kadar siz haberin maksadına ulaştığını görüyorsunuz. Ciddi bir dezenformasyon ve manipülasyonlarla da karşı karşıya kalabiliyoruz. Yerinden haber anlamında sizlerin yaptığı iş bu açıdan da aslında son derece kıymetli dedi.
Program daha sonra karşılıklı görüş alışverişi yapılarak samimi bir ortamda sohbet havasında devam etti.

 

Kaynak:

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (0)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English