Son Dakika Haberler

Bu haberi daha sonra okumak için kaydedebilir ve sağ üst köşedeki butona basarak haberi okuyabilirsiniz!

Yemenli yatırımcıların gözdesi "Türkiye"

Yemen'den bir grup iş insanı, Türkiye'de yatırım yapmaya hazırlanıyor.

Cumhurbaşkanlığı Yatırım Ofisi Körfez Ülkeleri Temsilciğinin programına katılmak üzere Konya'ya gelen 50'ye yakın Yemenli iş insanı, kentteki yatırım olanaklarını inceledi. Ülkelerindeki karışıklıktan zarar gören yatırımcılar, Konya başta olmak üzere çeşitli illerdeki yatırım fırsatlarını değerlendiriyor.

İstanbul ve Bursa'da inşaat sektöründe faaliyet gösteren Yemenli iş adamı Süleyman el-Amdi, yaptığı açıklamada, yabancıların Türkiye'de ayrımcılığa maruz kalmadan yatırım yapabildiklerini söyledi.

İstanbul'da devam eden 26 milyon liralık bir projeleri olduğunu dile getiren Amdi, şöyle devam etti:

 "Bunu bitirmek üzereyiz. 4 ay sonra yeni bir projeye başlayacağız. Bu projede hem ev hem de ofis olarak kullanılacak yerler inşa etmeyi planlıyoruz. Bugüne kadar 35 milyon liralık yatırım yaptık, bitirdik. Bazı yatırımcılarla görüşmeye devam ediyoruz. Anlaşmak üzereyiz. Şayet anlaşırsak bu proje 65 milyon lira tutarında olacak. 2019 yılının sonuna kadar Türkiye'ye 150 milyon liralık yatırım yapma hedefimiz var. Bu hedefimize hızla ilerliyoruz. Türkiye'deki yatırım ortamını özetlemek gerekirse, burada siz yabancı olsanız dahi, yani vatandaşlığınız olmasa bile herhangi bir ayrımcılığa maruz kalmadan her şeyi resmi olarak kendi üzerinize yapabiliyorsunuz. Bu da son derece güvenli bir durum. Bunu gören yatırımcı buraya geliyor."

"Türkiye'de yatırım ortamı bizi cezbetti." ifadesini kullanan Amdi, "Birçok yatırımcının yaşamak için bile güvenli bulmadığı ülkelere göre Türkiye'de fırsat bol, yatırım ortamı çok rahat ve güvenli. Tüm dünyadaki yatırımcılara şunu söylemek istiyorum, gelin yatırımlarınızı Türkiye'ye yapın, buradaki imkanları kovalayın." diye konuştu.

- "3 sektörle ilgileniyoruz"

Yemen merkezli Bazara Holding'in Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Ahmed Bazara da Orta Doğu ve Afrika'da eğitim, sağlık, gıda, inşaat ve otomotiv alanlarında faaliyet gösterdiklerini söyledi.

Türkiye'de yatırım imkanlarını incelediklerini ve teşviklerin gerçekten yatırımcılar için cazip olduğunu gördüklerini belirten Bazara, şunları kaydetti:

"Türkiye'de 3 sektörle ilgileniyoruz. Yenilenebilir enerji, gıda ve inşaat alanında görüşmelerimiz devam ediyor. Buraya yatırım yapmayı düşünüyoruz. Gıda alanında Türkiye ile zaten bir süredir ithalat ve ihracatımız mevcut. İhracatı artırma anlamında çalışmalarımız devam ediyor. Türkiye yenilenebilir enerji anlamında birçok ülkeden daha iyi. Bu alanda da yatırımlarımız olacak. İnşallah 2-3 ay içinde yatırımlarımızı belirlediğimiz alanlarda yapacağız."      

Yemenli heyette bulunan gazeteci Feysel Huzeyfi de Türkiye'nin, bulunduğu coğrafya itibarıyla çok kritik bir konuma sahip olduğuna dikkati çekti.

Ülkedeki siyasi istikrarın, yatırım yapmak isteyenler için önemli bir unsur olduğunu dile getiren Huzeyfi, "İki kardeş halk arasında çok eskiye dayanan tarihi bağlar bulunmakta ve dostlukları devam etmekte. Yemenli iş adamlarının burada yapacakları yatırımlar, bu bağı daha da güçlendirecektir." ifadesini kullandı.

Kaynak:

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (0)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English