Son Dakika Haberler

Wushu Kungfu Şampiyonasında Meram Belediyespor rüzgarı esti

Eklenme Tarihi: 19.04.2019 - 14:15

Meram Belediyespor, 10-14 Nisan tarihleri arasında Sakarya’da gerçekleştirilen Okul Sporları Wushu Kungfu Türkiye Şampiyonasına damga vurdu. 800 sporcunun katılımıyla gerçekleşen turnuvadan 9 madalya ile dönen sporcularımızı tebrik eden Meram Belediye Başkanı Mustafa Kavuş, katıldıkları her şampiyonadan önemli başarılarla dönen külup sporcularının Meram’ın gururu olduklarını kaydetti.

Wushu Kungfu Şampiyonasında Meram Belediyespor rüzgarı esti
Meram Belediyespor Kulübü sporcuları, 10 - 14 Nisan 2019 tarihleri arasında Sakarya’da Türkiye genelinden 800 sporcunun katılımıyla düzenlenen Okul Sporları Wushu Kungfu Türkiye Şampiyonasında yıldızlar ve Gençler kategorisinde 4 altın, 2 gümüş  ve 3’ü bronz olmak üzere toplamda 9 Madalya kazanarak Konya’nın ve Meram’ın gururu oldular. 
 
Turnuvada dereceye giren sporcuların isimleri ise şöyle;
 
Hamza Bassal +60 kg Türkiye Şampiyonu 
(Ahmet Azmi-Makbule Elberk Ortaokulu)
 
Raziye Demirbaş +65 kg Türkiye Şampiyonu 
(Zeki Özdemir Anadolu Lisesi)
 
Hanife Eylem Özkay 60 kg Türkiye Şampiyonu 
(Konya Spor Lisesi)
 
Hasan Basri Oğlakçı 60 kg Türkiye İkincisi 
(Meram Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi)
 
Reyhan Gül 48 kg Türkiye İkincisi 
(Meram Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi)
 
Yunus Emre Altınsarı 52 kg Türkiye Üçüncüsü 
(23 Nisan Egemenlik İmam Hatip Ortaokulu)
 
Betül Demirbaş 52 kg Türkiye Üçüncüsü 
(Konya Lisesi (Anadolu))
 
Kamil Ünlü 30kg Türkiye Üçüncüsü 
(Ticaret Borsası Ortaokulu)
 
Sıla Özge Öden  Türkiye Birincisi
(Konya Lisesi(Anadolu))
 
Her şampiyonada Konya’yı ve kulüplerini başarıyla temsil etmiş olmanın gururunu yaşadıklarını belirten Konya Wushu Kungfu İl Temsilcisi, Konya Meram Belediye Spor Kulübü Antrenörü Mehmet Altınsarı, “Dereceye giren giremeyen tüm sporcularımı tebrik eder başarılarının devamını dilerim. Ayrıca desteklerini bizden hiç esirgemeyen Meram Belediye Başkanımız Mustafa Kavuş’ a, Konya Gençlik ve Spor İl Müdürümüz Ömer Ersöz’e ve kulüp yetkililerimize teşekkür ederim” diye konuştu. 
 
BAŞKAN KAVUŞ; “SPORCULARIMIZIN BAŞARILARIYLA GURUR DUYUYORUZ” 
 
Meram Belediyesporlu sporcuların bu son başarılarıyla da Meram ve Konya’nın gururu olduklarını ifade eden Meram Belediye Başkanı Mustafa Kavuş ise, “İşte arzuladığımız, hayal ettiğimiz gençliğimiz bu. Köklerinden beslenen, eğitimi başta olmak üzere her alanda başarılarıyla adından söz ettiren gençlik. Şampiyonalarda ve her türlü sportif faaliyetlerde dünyanın özendiği bir seviyeye geleceğimiz gün çok da uzak değil. O güne gelmek için başta bizler olmak üzere gençlerimiz, çocuklarımız ve aileleri el birliği ile bir çalışma yürütmek mecburiyetindeyiz. Biz bu çalışmada üzerimize düşeni yapmaya her daim hazırız. Bu madalyalar bu çalışmalarımızın ve gayretlerimizin birer sonucudur. Bu vesile ile şampiyonada madalya kazanan tüm sporcularımızı ve antrenörlerini tebrik ediyorum” diye konuştu.  

Kaynak: