Son Dakika Haberler

Bu haberi daha sonra okumak için kaydedebilir ve sağ üst köşedeki butona basarak haberi okuyabilirsiniz!

"Vicdan Konvoyu"na Siirt ve Bingöl'den destek

Siirt ve Bingöl'de bir grup gönüllü kadın, Suriye'de Esed rejimince hapishanelerde işkenceye uğrayan kadınların sesini duyurmak için organize edilen "Vicdan Konvoyu"na destek amacıyla Hatay'a uğurlandı

Anadolu Ajansı haberine göre;
SİİRT / BİNGÖL (AA) - Siirt ve Bingöl'den gönüllü kadınlar, Suriye'de Esed rejiminin hapishanelerinde hukuka aykırı tutulan ve işkenceye uğrayan kadınların seslerini duyurmak için organize edilen "Vicdan Konvoyu"na destek amacıyla Hatay'a uğurlandı.

Siirt'te 15 Temmuz Demokrasi Meydanı'nda bir araya gelen kadınlar adına konuşan Siirt Genç İHH Başkanı Zehra Erdal, Suriye'deki savaşın 7 yıldır sürdüğünü ve 100 binlerce insanın canlı yayında katledildiğini söyledi.

Tespit edilebilen 13 bin 581 kadının Suriye rejiminin zindanlarında işkence ve diğer zalimane muamelelere maruz kaldığını ve tecavüze uğradığını vurgulayan Erdal, şöyle konuştu:

"Şu an 417'si kız çocuğu olmak üzere tespit edilebilen 6 bin 736 kadın halen bu vahşeti yaşıyor. Suriye rejiminin zindanlarında ölmeyi bekliyor. Tecavüz ve işkence mağduru kadınlardan bazıları intihar ettiler. Kadınlara yönelik cinsel saldırı, işkence, hukuksuz tutulma, uluslararası hukuka göre savaş suçu ve insanlığa karşı suç niteliğindedir. Suriye rejimi kadınlara tecavüzü bir silah olarak kullanmaktadır. Biz kadınlar Suriye zindanlarındaki kız kardeşlerimizin acı ve çaresizlik içerisindeki çığlıklarını duyuyoruz. 7 yıldır bekliyoruz, kimse onlar için bir çaba içerisine girmiyor, artık yeter. Onları duymamızı istiyorlar, biz onlar için bir şeyler yapmaya karar verdik."

Suriye'de savaşın başından bu yana işkence, tecavüz, infaz, hapis ve mültecilikle büyüyen dramlarına dikkat çekmeyi amaçladıklarını belirten Erdal, " 8 Mart Dünya Kadınlar Günü sabahı Hatay'dan dünyaya sesleneceğiz. Sembolümüz olan oyalı yazmaları mahpus kadınlarımız adına taşıyacağız." dedi.

Açıklamanın ardından kadınlar dualarla Hatay'a gitmek üzere yola çıktı.

- Bingöl

Bingöl Merkez Kültür Mahallesi'nde kadınlar, İnsan Hak ve Hürriyetleri (İHH) İnsani Yardım Vakfı öcülüğünde bir araya geldi.

Grup adına açıklama yapan İHH Yetim Birimi Başkanı Gülhan Uslu, Esed rejiminin hapishanelerinde hukuka aykırı şekilde tutulan ve her gün işkence edilen kadınların seslerini duyurmak istediklerini söyledi. 6 bin 736 kadının hapishanelerde işkence gördüğünü belirten Uslu, farklı ülkelerden birçok kadının konvoya destek verdiğini vurguladı.

Uslu, şöyle dedi:

"Dünyanın dört bir yanından din, dil, ırk fark etmeden bir dünya kadın toplandık, insanlığın vicdanına doğru yola çıkıyoruz. Suriye hapishanelerinde beklenen vicdanın, bu konvoyda olduğunu söylemek üzere yola çıkıyoruz. Üzgünüz. Gökyüzü gibi 7 yıldır ağlıyoruz. Dünya sessiz kaldıkça siz daha fazla eziliyorsunuz. Üzgünüz. Dünya sessiz kaldıkça zalimler cesaret buluyorlar. Çok beklediğinizi biliyoruz. 'Nerede insanlık?' dediğinizi duyuyoruz. Biz buradayız Suriyeli kardeşim. Seni terk etmedik, terk etmeyeceğiz. Seni kurtarmak için yola çıkıyoruz . Seni kurtarmanın, seni yaşatmanın bütün insanlığı yaşatmak, ümidi yaşatmak, yaşamı yaşatmak olduğunu biliyoruz."

Açıklamanın ardından kadınlar dualarla uğurlandı.


Kaynak:

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (0)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English