Son Dakika Haberler

Bu haberi daha sonra okumak için kaydedebilir ve sağ üst köşedeki butona basarak haberi okuyabilirsiniz!

Vatandaşlara yarım ton cağ kebabı dağıttılar

Erzurum'da, İl Kültür ve Turizm Müdürlüğünce düzenlenen "43. Turizm Haftası" etkinlikleri kapsamında, yaklaşık 500 kilogram cağ kebabı vatandaşlara ücretsiz dağıtıldı İl Kültür ve Turizm Müdürü Cemal Almaz: "Cağ kebabı Erzurum'da yapılır, Erzurum'da yenilir ve en kalitelisi Erzurum'da bulunur. Erzurum cağ kebabın adeta anavatanıdır"

Anadolu Ajansı haberine göre;
ERZURUM (AA) - Erzurum'da, İl Kültür ve Turizm Müdürlüğünce düzenlenen "43. Turizm Haftası" etkinlikleri kapsamında vatandaşlara yaklaşık 500 kilogram cağ kebabı dağıtıldı.

Havuzbaşı Kent Meydanı'nda, "43. Turizm Haftası"nın kapanış programında "Cağ Kebap Müzik Folklör Şöleni" kapsamında çeşitli etkinlikler düzenlendi.

Lokantacılar Odasınca yaklaşık 500 kilogram cağ kebabının ikram edildiği etkinliğe vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi.

Ok atma, curling, basketbol gibi çeşitli oyunların oynandığı etkinlikte, vatandaşlara kitap dağıtıldı, çeşitli yörelerin halk oyunları ekipleri gösteriler sundu.

İl Kültür ve Turizm Müdürü Cemal Almaz, "Turizm Haftası" dolayısıyla gerçekleştirilen etkinliklerin son gününe geldiklerini söyledi.

Cağ Kebabı Şöleni ile günü bitireceklerini belirten Almaz, "Cağ Kebap Şöleni'ni sona bıraktık çünkü bu konu Türkiye'de önemli bir gündem. Bu gastro lezzetimiz dünyada meşhur bir tattır. " dedi.

Almaz, cağ kebabı ustalarının kent meydanında toplandığını anlatarak, şunları dile getirdi:

"Ustalarımız bu lezzeti bizzat icra ederek gösterecekler ve Turizm Haftası dolayısıyla halkımıza da ikramda bulunacaklar. Halkımız da buraya gelerek hem bu kalitedeki cağı tattı hem de Turizm Haftası'nı hep birlikte kutladık. Cağ kebabını Türkiye gündemine bir kere daha taşımış olacağız. Cağ kebabı Erzurum'da yapılır, Erzurum'da yenilir ve en kalitelisi Erzurum'da bulunur. Erzurum cağ kebabın adeta anavatanıdır. Ramazandan sonra da burada eğer başarabilirsek 1 ton cağ kebabını tek bir şiş üzerinde yapacağız ve ikram edeceğiz. Hazırlıklarını da şu anda başlattık."

Lokantacılar Odası Başkanı Zeki Pınar ise etkinliği oda olarak İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü ile ortaklaşa yaptıklarını belirterek, "Erzurum'un cağ kebabını en iyi şekilde temsil edebilmek ve tanıtabilmek için burada bulunuyoruz. Yaklaşık 500 kilograma yakın et ikramımız oldu ve Erzurum'un lezzetini Türkiye'ye ve dünyaya tanıtmaya çalıştık." dedi.










Kaynak:

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (0)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

BENZER HABERLER

X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English