Son Dakika Haberler

Siber güvenlik uzmanları, dünyayı etkileyen Wanna Cry virüsüyle ilgili güvenilmeyen linklerin açılmaması ve işletim sistemiyle antivirüs programlarının güncellenmesi gerektiği uyarısını yaptı.

Uzmanlardan “Wanna Cry“ uyarısı
Bilişim Teknolojileri ve Siber Güvenlik Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Yavuz Sultan Selim Yüksel, bu gibi virüslerin uluslararası suç çetesi tarafından organize bir şekilde yayıldığına dikkati çekerek, güvenilmeyen hiçbir elektronik postanın açılmaması gerektiğini söyledi.

Bunun, virüsün herhangi bir kurum içinde yayılmaması için asla yeterli olmadığını ifade eden Yüksel, "Bağlı bilgisayarlar arasında kendi kendine geçiş yapabiliyor. Bir kurumda, iç ağı tarar, bu açığa sahip güncellenmemiş bilgisayarlar varsa kendisini orada da aktif eder. Bin kişilik bir ekipten bir kişinin farkında olmaması bile bu tehlikeyi tetiklemeye yetiyor." dedi.

Siber güvenlik uzmanı Ali Keskin de "Casus yazılım, sistemdeki dosyaları şifreleyerek, şifreyi açmak için ortalama 500 dolar değerinde bitcoin (sanal para) talep ediyor." dedi.

Türkiye'nin, virüsten en az etkilenen ülkelerden biri olduğunu kaydeden Keskin, "Türkiye diğer ülkelere nazaran bu saldırıdan en az etkilenen ülkelerden biri. Son 4 yıl içinde siber savunma alanında devlet çok büyük adımlar attı. Bugün atılan adımlar sayesinde ülkemiz daha güvenli hale geldi." dedi.

Korsanların bazı elektronik postalar üzerinden kullanıcılara sahte bir mail gönderdiklerini, linkin tıklanması halinde korsanların bilgisayarları ele geçirdiğini aktaran Keskin, "Bu nedenle bilgisayardaki önemli dosyalar, farklı bir yerde yedeklenmeli. Şüpheli internet siteleri ve uygulamalara da dikkat edilmeli. Şüpheli linklere tıklanmamalı, şüpheli yazılım ve uygulamalar indirilmemeli." değerlendirmesini yaptı.

Bilgi Teknolojileri ve Sosyal Medya Uzmanı Tahir Bilici ise "Windows’un son yama güncellemesini hemen yüklemek gerekiyor. Bu sayede bu açıktan kurtulmuş oluyorsunuz. Fakat sevinmemek lazım. Çünkü daha öncesinde virüs sisteme yüklenmiş olabilir. Bunun için de kullandığınız antivirüsün en son güncellemesini yapmalısınız. Aksi durumda sisteminize Wanna Cry zararlısı yüklenebilir." diye konuştu.

Kaynak:

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (0)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English