Son Dakika Haberler

Bu haberi daha sonra okumak için kaydedebilir ve sağ üst köşedeki butona basarak haberi okuyabilirsiniz!

UNRWA'dan 1,2 milyar dolarlık yardım çağrısı

UNRWA, Ortadoğu'daki 5,4 milyon Filistinli mültecinin "temel hizmetleri ve insani ihtiyaçlarının" karşılanması için 1,2 milyar dolar yardım çağrısı yaptı UNRWA Genel Komiseri Pierre Krahenbuhl: "Bu, UNRWA'nın operasyonlarını 2018'deki seviyesinde tutmak için gerekli miktar" "Hükümetler son derece cömert katkıda bulundu, geçen yıl kampanya başarılı oldu"

Anadolu Ajansı haberine göre;
CENEVRE (AA) - Birleşmiş Milletler (BM) Filistinli Mültecilere Yardım Kuruluşu (UNRWA), Ortadoğu'daki 5,4 milyon Filistinli mültecinin "temel hizmetleri ve hayat kurtarıcı insani ihtiyaçlarının" karşılanması için 1,2 milyar dolar yardım çağrısında bulundu.

UNRWA Genel Komiseri Pierre Krahenbuhl, kuruluşun 2019 yılı ihtiyaçları ve beklentilerine ilişkin BM Cenevre Ofisi'nde basın toplantısı düzenledi.

Krahenbuhl, ABD Başkanı Donald Trump'ın yönetiminin UNRWA'ya sağladığı yıllık finansal desteğin nereyse tamamını kesmesine rağmen, 2018'de hedefledikleri finansmanı temin ettiklerini söyledi.

Orta Doğu genelindeki 5,4 milyon Filistinli mültecinin "temel hizmetleri" ve "hayat kurtarıcı" insani ihtiyaçlarının karşılanması için uluslararası topluma 1,2 milyar dolar yardım çağrısı yapan Krahenbuhl, "Bu, UNRWA'nın operasyonlarını 2018'deki seviyesinde tutmak için gerekli miktar." dedi.

- Donör ülkelere övgü

Krahenbuhl, donör ülkelere geçen yıl gösterdikleri cömertlikten dolayı övgüde bulunarak, büyük bir seferberlik sayesinde 446 milyon dolarlık finansal açığı kapattıklarını aktardı.

Geçen yıl UNRWA tarihinin en ağır mali sorunuyla karşılaştıklarını dile getiren Krahenbuhl, "Hükümetler son derece cömert katkıda bulundu, geçen yıl kampanya başarılı oldu." ifadesini kullandı.

Krahenbuhl, bu yıl da bazı donör ülkelerin UNRWA'ya olan finansal desteklerini artıracaklarına dair işaretler aldıklarını belirtti.

Öte yandan, UNRWA'nın talep ettiği fonun yaklaşık 750 milyon dolarının 6-16 yaş arası 535 bin Filistinli öğrencinin eğitim gördüğü 711 okuldaki eğitim ve beslenme ihtiyaçları da dahil diğer temel hizmetlere ayrıldığı kaydedildi.

Kalan miktarın ise Gazze, Batı Şeria ve Suriye'deki Filistinli mültecilerin acil insani ihtiyaçları için harcanacağı ifade edildi.

- ABD'nin yardımları durdurma kararı

ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Heather Nauert, 31 Ağustos'ta yaptığı açıklamada, Washington yönetiminin UNRWA'ya mali yardımları tamamen durdurma kararı aldığını bildirmişti.

ABD yönetimi 2018 başında UNRWA'ya sağladığı desteğin büyük bölümünü askıya almıştı. Amerikan medyasında yer alan haberlere göre Washington, UNRWA'ya 365 milyon dolarlık yardım yapıyordu.

UNRWA, BM Genel Kurulunca 1949'da Ürdün, Suriye, Lübnan, Batı Şeria ve Gazze'deki Filistinli mültecilere yardım amacıyla kuruldu.

Halihazırda Filistin içinde ve dışında 5,9 milyon Filistinli mülteci bulunuyor. UNRWA'nın yardımları Filistinli mülteciler için büyük önem taşıyor.


Kaynak:

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (0)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English