Son Dakika Haberler

Bu haberi daha sonra okumak için kaydedebilir ve sağ üst köşedeki butona basarak haberi okuyabilirsiniz!

Üniversite öğrencisinin öldürülmesine ilişkin dava

Adana'da üniversite öğrencisinin silahla öldürülmesiyle ilgili soruşturma kapsamında tutuklanan anne, baba ve oğlu, tetikçi olduğu ileri sürülen kişi ile tutuksuz 4 yakınının yargılanmasına devam edildi Mahkeme savcısı, tutuklu 4 sanığa ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası verilmesini istedi

Anadolu Ajansı haberine göre;
ADANA (AA) - Adana'da üniversite öğrencisi 23 yaşındaki İsmail Kandemir Yaluk'un öldürülmesiyle ilgili tutuklanan anne, baba, oğul ile tetikçi olduğu öne sürülen sanık ve olaya yardımcı olduğu iddia edilen 4 yakınının yargılandığı davanın duruşması görüldü.

Adana 9. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmaya, tutuklu sanıklar Muhammet Emin Kahraman, babası Hüseyin ve annesi Gülesin Kahraman, tetikçi olduğu iddia edilen Harun Erdem ile tarafların avukatları katıldı, tutuksuz sanıklar ise gelmedi.

Duruşmada, maktulün annesi Aysel ve babası Muhsin Yaluk'un da hazır bulundu. Yaluk'un akrabaları ise adliyeye üzerlerinde gencin fotoğrafı ve "Daima bizimlesin Kandemir" yazısı bulunan tişört giyerek geldi.

Dava dosyasında araştırılacak başka husus kalmaması üzerine mahkeme savcısı, esas hakkındaki mütalaasını verdi.

Savcı, mütalaasında, özel eğitim kursunda öğretmen olan S.Y'nin kurs öğrencilerinden Muhammet Emin Kahraman ile duygusal ilişki yaşadığını, S.Y'nin daha önce de öldürülen İsmail Kandemir Yaluk ile 7 yıl sevgili olduklarını belirtti.

S.Y'nin Yaluk ile eskiye dayalı ilişkilerinin Kahraman'da rahatsızlık yarattığını, bu nedenle S.Y. ile ara sıra kavga ettiklerini ve birkaç kez ayrıldıklarını kaydeden savcı, S.Y'nin kesin ayrılmaya karar vermesi üzerine de Kahraman'ın bıçakla intihara kalkıştığını söyledi.

Kahraman'ın yoğun bakımda yattığı dönemde babası Hüseyin Kahraman'ın "İsmail Kandemir Yaluk'u cezalandıracağım. Oğlum söyle bana sen onun adresini biliyor musun?" şeklinde sözler söylediğine dikkati çeken savcı, Muhammet Emin Kahraman'ın taburcu olmasının ardından baba Hüseyin, anne Gülesin ile Ceyhan'daki çiftlikevine giderek burada Yaluk'u öldürme planı yaptıklarını anlattı.

Sanık baba, anne ve oğullarının tetikçi olarak ayarladıkları Harun Erdem'e "Bu çocuğu öldürmek sana düşer." dedikleri, Erdem'in de "Bu işi yaparım." diyerek cevap verdiğini mütalaasında aktaran savcı, sanıkların olay günü toplu halde evden çıktıkları ve Harun Erdem tarafından cinayetin işlendiği, diğer sanıkların da çevredeki kafe ve lokantalarda eylemin gerçekleşmesini beklediklerini belirtti.

Savcı ayrıca sanıklardan Harun Erdem'in suçu tek başına üstlenmesi karşılığında aile fertlerinin kendisine yazlık ve apartman dairesi vaadinde bulunduğunu ifade etti.

- Tutuklu 4 sanığa ağırlaştırılmış müebbet hapis istendi

Cumhuriyet savcısı, sanık Harun Erdem'e "tasarlayarak adam öldürmek", diğer sanıklar Hüseyin, Gülesin ve Muhammet Emin Kahraman'a ise "tasarlayarak adam öldürmeye azmettirme" suçlarından ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası verilmesini, tutuksuz sanıkların ise beraatlerini talep etti.

Daha sonra taraflara mütalaaya karşı söz hakkı verildi.

İsmail Kandemir Yaluk'un annesi Aysel ve babası Muhsin Yaluk, sanıkların, oğullarını planlayarak öldürdüğünü savunarak, en ağır şekilde cezalandırılmalarını istedi.

Sanıklar Muhammet Emin Kahraman, babası Hüseyin ve annesi Gülesin Kahraman da suçsuz olduklarını savundu.

Tetikçi olduğu iddia edilen Harun Erdem ise olayda Kahraman ailesinin suçu olmadığı iddiasını tekrarladı. Erdem, "Suçlu benim. Konuşmaya gittiğimde maktul bana küfredip omzumdan tutarak kafa attığından dişim kırıldı, yere düştüm. Belimdeki silahı çıkartıp havaya doğru sıktım, nereye doğru gittiğini anlamadan olay ansızın gelişti, böyle olmasını istemezdim." dedi.

Sanık avukatları da esas hakkındaki savunmalarını hazırlamak için süre istedi.

Mahkeme heyeti, sanıkların mevcut durumunun devamına karar verip duruşmayı karar için erteledi.

Duruşmanın ertelenmesinin ardından rahatsızlanan, öldürülen İsmail Kandemir Yaluk'un annesi Aysel Yaluk baygınlık geçirdi. Adliyede görevli sağlık ekibinin müdahale ettiği anne Yaluk, kendine geldikten sonra yakınlarının yardımıyla adliyeden ayrıldı.

- Olay

Adana'nın merkez Çukurova ilçesinde, 13 Mayıs 2016'da Mersin Üniversitesi Fen-Edebiyat Fakültesi Matematik Bölümü öğrencisi İsmail Kandemir Yaluk, annesi Aysel Yaluk ile evinin önüne geldiği sırada silahlı saldırıya uğramıştı. Vücuduna 5 kurşun isabet eden Yaluk, kaldırıldığı hastanede hayatını kaybetmişti.

Soruşturma kapsamında Yaluk'un kız arkadaşı S.Y'nin eski erkek arkadaşı olduğu öne sürülen Muhammet Emin, annesi Gülesin ve babası Hüseyin Kahraman ile ablaları Ramize Ç. ve Rezzan S. ile enişteleri Burhan S. ve Gökhan Ç. gözaltına alınmıştı.

Adliyeye sevk edilen zanlılardan Muhammet Emin Kahraman ile anne ve babası tutuklanmış, diğerleri ise adli kontrol şartıyla tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılmıştı.

Tetikçi olduğu ileri sürülen Harun Erdem ise 9 Ağustos 2016'da polis ekiplerince saklandığı Ceyhan ilçesindeki evde yakalanmasının ardından tutuklanmıştı.

İddianamede, tetikçi olduğu iddia edilen Erdem, Muhammet Emin Kahraman ile annesi ve babasının ağırlaştırılmış müebbet, olaya yardımcı olduğu öne sürülen 4 yakınının ise 5'er yıl hapisle cezalandırılması istenmişti.




Kaynak:

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (0)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English