Son Dakika Haberler

Bu haberi daha sonra okumak için kaydedebilir ve sağ üst köşedeki butona basarak haberi okuyabilirsiniz!

Üniversite öğrencisinin bıçaklanarak öldürülmesi davası

Bolu'da 23 yaşındaki üniversite öğrencisi Gül'ün bıçaklanarak öldürüldüğü olayın davasının görülmesine devam edildi Savunma avukatı ek süre istediği sırada sanık, "Süre falan istemiyorum. Bunlara gerek yok. Ne olacaksa olsun." diyerek itirazda bulundu

Anadolu Ajansı haberine göre;
BOLU (AA) - Bolu'nun Gerede ilçesinde 23 yaşındaki üniversite öğrencisi Dilay Gül'ü, geçen sene bıçaklayarak öldürdüğü iddia edilen sınıf arkadaşının yargılandığı davanın görülmesine devam edildi.

Bolu Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmada, "tasarlayarak öldürme, canavarca hisle veya eziyet çektirerek öldürme" suçlarından tutuklu yargılanan sanık Uğur Aydemir ile taraf avukatları hazır bulundu.

Mahkeme heyeti, Aydemir'in akıl sağlığının yerinde olduğu ve cezai ehliyetinin bulunduğu yönündeki raporun dün Bolu Ağır Ceza Mahkemesine geldiğini belirterek, duruşmanın devam edeceğini belirtti.

Sanığın avukatı Onur Kılıkçıer, söz konusu raporun kendilerine yeni ulaştığını, bu nedenle savunma hazırlayamadıklarını belirterek, "Raporu inceleyerek savunma hazırlamak ve gerekirse yazılı savunma hazırlamak için süre talep ediyoruz." dedi.

Bu sırada sanık Uğur Aydemir, "Süre falan istemiyorum. Bunlara gerek yok. Ne olacaksa olsun. Bence avukatın beni savunmasına da gerek yok" diyerek itirazda bulundu.

Mahkeme heyeti sanık avukatının ek süre talebini dikkate alarak, bir sonraki duruşmanın 9 Ocak'ta görülmesine ve Aydemir'in tutukluluk halinin devamına karar verdi.

Duruşma sonrası adliye önünde gazetecilere açıklamada bulunan Dilay Gül'ün ailesinin avukatı Rukiye Leyla Süren, Adli Tıp Kurumunun verdiği raporda, davanın başından beri ileri sürdükleri şeylerin ortaya çıktığını ifade etti.

Haklılıklarının ortaya çıktığını belirten Süren, "Gözleme dayalı bu rapor tamamen doğrudur. Biz davanın sonucunda sanığın hak ettiği ceza olan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasını alacağına inanıyoruz. Kurumlarımıza güveniyoruz." şeklinde konuştu.

Dilay Gül'ün annesi Tülay Tuncel ise kızının katilinin deli olmadığının, Adli Tıp Kurumundan gelen raporla ortaya çıktığını ifade ederek, "Ben zaten her zaman deli olmadığını söylüyordum. Benim kızım eve geldiğinde kış da olsa 'Cıvıl cıvıl çiçekler açmış, bahar mı geldi?' derdim. Baharım geliyor az kaldı. Adalet yerini bulacak. Onun ceza alması benim baharım olacak." dedi.

Abant İzzet Baysal Üniversitesi (AİBÜ) Gerede Meslek Yüksekokulu Kimya Programı 1. sınıf öğrencisi Dilay Gül, 14 Ekim 2015'te yurda giderken Osmanlı Caddesi'nde bıçaklanarak öldürülmüştü. Cinayetin ardından Gül'ün sınıf arkadaşı Uğur Aydemir, tutuklanmıştı.


Kaynak:

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (0)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English