Son Dakika Haberler

Bu haberi daha sonra okumak için kaydedebilir ve sağ üst köşedeki butona basarak haberi okuyabilirsiniz!

Üniversite öğrencilerinin yetiştirdiği bitkiler kampüste satılıyor

UÜ Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu Park ve Bahçe Bitkileri Bölüm Başkanı Doç. Dr. Taş: "Öğrencilerin uygulamalardan çıkarttığı ürünleri sattığımız için ciddi anlamda ticari bir satış yapmıyoruz. Müşteriler de ürünlerin güvenli olduğunu bildiği için çok rağbet ediyor. Hatta kent merkezinden özellikle çocuğu için gelip bizden sebze alan bile var" "Burada her türlü işlemi kontrollü bir şekilde yapıyoruz. Gerektiğinde ilaç atıyoruz. Üzerinde attığımız ilacın kalıntısının olmamasına dikkat ediyoru

Anadolu Ajansı haberine göre;
BURSA (AA) - Uludağ Üniversitesi (UÜ) Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu Park ve Bahçe Bitkileri Bölümü, Süs Bitkileri Yetiştiriciliği Programı öğrencilerinin, uygulama serasında toprak hazırlığı ve tohum aşamasından hasadına kadar bütün üretim aşamalarını öğrendikleri bitkileri, kampüste satışa sunuyor.

Park ve Bahçe Bitkileri Bölüm Başkanı Doç. Dr. Birol Taş, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 500 metrekarelik serada iyi tarım uygulamalarıyla sebze ve süs bitkileri yetiştiriciliğini öğrencilerle yaparak, onlara ciddi anlamda tecrübe kattıklarını söyledi.

Seranın öğrenciler için birçok fayda sağladığını aktaran Taş, "Öğrenciler, bir bitkinin üretimindeki toprak hazırlığı ve tohumundan hasadına kadar bütün işleri teker teker görüyor. Yerine göre atılması gereken ilaçları atıyor, gübrelemeyi yapıyor. Bu işlemlerinin hepsinin günlük kayıtlarını tutuyoruz. Böylece kontrollü bir tarım yaparak daha sağlıklı ve güvenli üretim yapmayı hedefliyoruz." diye konuştu.

Taş, süs bitkilerinin kesme çiçekçilikten, doğal soğanlı bitkiler, dış mekan ve iç mekan süs bitkilerine kadar geniş bir alanı kapsadığını ifade ederek, şöyle devam etti:

"Biz bunların hepsinden öğrencilere örnek göstererek, yetiştiricilik yapıyoruz. Saksılı bitkiler, soğanlı bitkiler, sebzeler ve dış mekan bitkileri var. Bunların hepsini üretip satışa sunuyoruz. Satış yerimiz, üniversite içinde. Buradaki personel, zaten ürünler satışa çıktığı andan itibaren talep gösteriyor. Satış, çok hızlı bir şekilde gerçekleşiyor. Öğrencilerin uygulamalardan çıkarttığı ürünleri sattığımız için ciddi anlamda ticari bir satış yapmıyoruz. Müşteriler de ürünlerin güvenli olduğunu bildiği için çok rağbet ediyor. Hatta kent merkezinden özellikle çocuğu için gelip bizden sebze alan bile var. Burada her türlü işlemi kontrollü bir şekilde yapıyoruz. Gerektiğinde ilaç atıyoruz. Üzerinde attığımız ilacın kalıntısının olmamasına dikkat ediyoruz. Her atılan ilacın bitkide kalıntı süresi vardır. O süre geçtikten sonra ürünü hasat edip sunuyoruz."

- "Kalıntı problemi olmayan ürünler"

Seranın her işlemiyle öğrencilerin ilgilendiğine dikkati çeken Taş, "Seranın çatısı, pencereleri otomasyon sistemi, damla sulama sisteminin döşenmesi dahi öğrenciler tarafından yapıldı. Endüstriyel Elektrik ve İklimlendirme Soğutma programı öğrencileriyle ortak projeler geliştiriyoruz. Buranın soğutması ve ısıtması, Otomasyon programı öğrencilerinin program yazmasıyla yapılıyor. Her şeyin temelini burada öğrencilere gösteriyoruz." değerlendirmesinde bulundu.

UÜ Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu Müdür Yardımcısı Dr. Mesut Ertam Güneş de 1986'da sanayicilerin desteği ve talebiyle kurulan okulun sanayinin talep ettiği teknik donanıma sahip personel ihtiyacını karşılamak üzere, 19 programda öğrenci yetiştirdiğini belirtti.

Bursa sanayisinin çeşitliliklerinin tümünü içeren programlarla 2 yıllık ön lisans eğitimi verdiklerini dile getiren Güneş, "Eğitim kalitemizi belli bir seviyenin üstünde tutmak için çaba serf ediyoruz. Bu üretim tesisi de öğrencilerin güvenli gıda, doğru tarım uygulamaları ile kalıntı problemi olmayan ürünlerin yetiştirilmesini öğrendiği bir sera. Tarım alanındaki sektörlerin nitelikli personel ihtiyacını sağlayan ön lisans eğitimlerini vermekte." ifadelerini kullandı.




Kaynak:

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (0)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English