Son Dakika Haberler

Bu haberi daha sonra okumak için kaydedebilir ve sağ üst köşedeki butona basarak haberi okuyabilirsiniz!

"Uluğbeyler Süheyl Ünver" belgeselinin galası yapıldı

Anadolu Ajansı haberine göre;
İSTANBUL (AA) - "Uluğbeyler" belgesel dizisinin üçüncüsü olan "Uluğbeyler Süheyl Ünver Belgeseli"nin gala gösterimi gerçekleştirildi.

İstanbul Üniversitesi Prof. Dr. Fuat Sezgin Kongre ve Kültür Merkezi'ndeki galaya, Kültür Ocağı Vakfı (KOCAV) Başkanı Ali Ürey, belgeselin yönetmeni Mesut Aytekin, Kültür ve Turizm Bakanlığı Danışmanı Fahri Temizyürek, İstanbul Üniversitesi İletişim Fakültesi Dekan Yardımcısı Ümit Sarı'nın yanı sıra öğrenciler katıldı.

Etkinlikte konuşan KOCAV Başkanı Ali Ürey, Kültür Ocağı Vakfı'nın, ahde vefa konusunda çok önemli çalışmaları olduğunu belirterek, "Geçmişine ve değerlerine sahip çıkanların geleceği inşa edebileceklerine inanıyoruz. Ahde vefa kapsamında yaptığımız bu çalışmaları modern sanat dallarından biriyle de yapmaya karar verdiğimizde Uluğbeyler belgesel serisi karşımıza çıktı." dedi.

Ürey, belgesel yönetmeni Mesut Aytekin ile projenin hayata geçmesinde destek olan Kültür ve Turizm Bakanlığı'na ve belgeselde görev alanlara da teşekkür etti.

Mesut Aytekin de belgeseli 20 kişilik bir ekiple yaklaşık bir yıllık bir sürede çektiklerini vurgulayarak, şunları söyledi:

"Gerçek bir ilim adamının tek başına neler yapabildiğini, zaman, mekan ve imkan kısıtlılığının üretmeye mani olmadığını, özellikle günümüzde çokça dile getirilen yetmeyen zaman söyleminin bahane olduğunu, bir ilim adamının sadece anlatarak değil hal diliyle de bir şeyler öğretebileceğini ve öğrencilerine örnek olması gerektiğini bu belgesel sürecinde öğrendim."

Yapımcılığını KOCAV Yayıncılık'ın üstlendiği, Kültür ve Turizm Bakanlığı Sinema Genel Müdürlüğü'nün desteklediği ve İÜ İletişim Fakültesi yürütücülüğünde gerçekleştirilen belgeselin danışmanlığını Süheyl Ünver'in kızı Gülbün Mesara ve İÜ İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ergün Yolcu üstlendi.

Yaklaşık bir yılda tamamlanan belgeselin yönetmenliğini Mesut Aytekin, görüntü yönetmenliğini Onur Akyol, yönetmen yardımcılığını ise Ümit Sarı yaptı.

Belgeselde, kültür, bilim ve tıp tarihi denildiğinde akla ilk gelen isimlerden biri olan Prof. Dr. A. Süheyl Ünver'in, Türkiye'de tıp tarihi araştırmalarının temellerini atması, hat, tezhip, minyatür ve mimari eserlerin tespiti ile tanıtımı noktasında gayret ve hizmetleri, arşivcilik çalışmaları ve Türk kültürüne olan katkısı anlatıldı.

Ayrıca belgeselde, Gülbün Mesara, Azade Akar, Prof. Dr. Çiçek Derman, Prof. Dr. Uğur Derman, Prof. Dr. Aykut Kazancıgil, Hüseyin Kutlu, Ülker Erke, İnci Ayan Birol, Müjgan Üçer, Dürdane Ünver, Beşir Ayvazoğlu, Prof. Dr. Hüsrev Hatemi, Semih İrteş, Prof. Dr. Ayten Altıntaş, Prof. Dr. Gülten Dinç ve Nimet Sanlıman ile röportajlar gerçekleştirildi.

Çekimleri İstanbul, Sivas ve İzmir'de yapılan belgeselin müzikleri Emre Berkün'e ait. Kurgusu 2 hafta süren 60 dakikalık belgeselde, 20 kişilik bir ekip görev aldı.

Süheyl Ünver'in kendi sesinden okuduğu bir şiirinin de renk kattığı belgesel için kızı Gülbün Mesara, Semih İrteş, Prof. Dr. Çiçek Derman, Dürdane Ünver, İnci Ayan Birol ve Prof. Dr. Gülten Dinç, özel arşivlerini açtı.

Türk ilim, kültür, sanat hayatına damga vurmuş önemli isimlerin anlatıldığı "Uluğbeyler" adıyla hayata geçirilen belgesel dizisinde, bugüne kadar Turan Yazgan, Emin Işık ve Süheyl Ünver gibi 3 önemli ismin belgeseli çekildi.


Kaynak:

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (0)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English