Son Dakika Haberler

Bu haberi daha sonra okumak için kaydedebilir ve sağ üst köşedeki butona basarak haberi okuyabilirsiniz!

Türkiye ve Rusya’nın sanayi işbirliğini artıracak protokol

15 kişilik bir heyetle Rusya’ya giden Organize Sanayi Bölgeleri Üst Kuruluşu (OSBÜK), Rusya Endüstri Parkları Birliği (AİP) ile işbirliği protokolü imzaladı. OSBÜK Başkanı Memiş Kütükcü, Türkiye ile Rusya arasında sanayi alanında işbirliğini artırmayı hedefleyen protokolün, iki ülke arasındaki 100 milyar dolar ihracat hedefine katkıda bulunacağını vurguladı.

Türkiye ve Rusya’nın sanayi işbirliğini artıracak protokol
Türkiye ile Rusya arasındaki işbirliği protokolünü Türkiye’deki 311 organize sanayi bölgesini temsil eden OSBÜK’ün Başkanı Memiş Kütükcü ile Rusya’daki sanayi bölgelerini temsil eden Rusya Endüstri Parkları Birliği (AİP) Eşbaşkanı Maxim Pazdnikov imzaladı. 

İşbirliği protokolünü değerlendiren OSBÜK Başkanı Memiş Kütükcü, bu protokolle birlikte son dönemde gelişen Türkiye-Rusya ilişkilerinin daha farklı bir boyuta, sanayi alanına taşınması için önemli bir adım attıklarını vurguladı. Kütükcü, Türkiye ve Rusya’nın bölgenin iki önemli ekonomisi olduğunun altını çizerek, iki ülke arasındaki 100 milyar dolarlık ihracat hedefinin çok rahatlıkla yakalanabileceğini, iki ülkede de ciddi bir ticaret potansiyeli olduğunu vurguladı.   

Rus işadamlarına yatırım daveti 

Ruslara organize sanayi bölgeleri hakkında da bilgi veren Kütükcü, Rus işadamlarını Türkiye’ye yatırıma davet etti. Türkiye’deki OSB’lerin planlı ve nitelikli sanayileşmenin dünyadaki en başarılı örneklerinden birisi olduğunu kaydeden Kütükcü, bu başarıyı dünyanın yakından takip ettiğini aktararak,  “Ülkemizin bu alandaki tecrübesini Ruslarla da paylaşacağız. Tabi imzaladığımız iyi niyet protokolü ile Rusya’nın tecrübelerinden de faydalanmış olacağız. Hedefimiz iki ülke arasında gelişen işbirliğine daha fazla katkıda bulunmak” dedi. 



Rusya ziyaretinin son derece olumlu bir havada gerçekleştiği bilgisini de veren Kütükcü, önümüzdeki dönemde ilişkilerin daha da güçleneceğine ve bu olumlu havanın iki ülke arasındaki karşılıklı yatırımları ve ticareti artıracağına inandıklarını sözlerine ekledi. 

Rusya iş gezisi kapsamında heyet, Moskova Büyükelçisi Hüseyin Diriöz, Ticaret Ataşeleri Ali Toptan, Hayri Murat Fertelli ve Rus Türk İşadamları Birliği Başkanı Naki Karaaslan’la da görüştü.

Heyet ayrıca Kaluga Bölgesinde inceleme gezisi yaptı. Programlara OSBÜK Yönetim Kurulu Üyeleri ve Bölge Müdürleri Komisyon Üyeleri de katıldı. 



 

Kaynak:

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (0)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English