Son Dakika Haberler

Bu haberi daha sonra okumak için kaydedebilir ve sağ üst köşedeki butona basarak haberi okuyabilirsiniz!

Türkiye Telif Hakları Sisteminin Güçlendirilmesi Projesi

Kültür ve Turizm Bakanlığı ile AB tarafından 2016 yılında başlatılan "Türkiye Telif Hakları Sisteminin Güçlendirilmesi Projesi" 9 Ekim'de düzenlenecek kapanış programıyla sona erecek Proje süresince, 14 Avrupa Birliği üyesi ülkeden 63 uzman, Türkiye'de çalışmalar yaptı, yargının güçlendirilmesi bileşeni altında 7 ilde 700'e yakın hakim ve savcıya yönelik eğitim ve farkındalık çalışması düzenlendi Ayrıca telif hakları alanında faaliyet gösteren 27 meslek birliği üyesi ve yöneticisinden oluşan yak

Anadolu Ajansı haberine göre;
ANKARA (AA) - Kültür ve Turizm Bakanlığının "Telif Haklarına Dayalı ve Kreatif Endüstrilerin Teşvik Edilmesi Odaklı Türkiye Telif Hakları Sisteminin Güçlendirilmesi" başlıklı Avrupa Birliği eşleştirme projesi, 9 Ekim'de düzenlenecek kapanış programıyla sona erecek.

Kültür ve Turizm Bakanlığından yapılan açıklamaya göre, Bakanlık ile Yunanistan-Avrupa Kamu Hukuku Merkezi ve Danimarka Patent ve Marka Ofisi ortaklığıyla sürdürülen proje kapsamında iki yılda bin 500 kişinin katılımıyla ortak faaliyetler düzenlendi.

AB ile Bakanlık tarafından 2016 yılında başlatılan eşleştirme proje süresince yapılan faaliyetlerde, 14 Avrupa Birliği üyesi ülkeden 63 uzman, Türkiye'de çalışmalar sürdürdü.

Proje kapsamında, 35 bakanlık personeli Danimarka, İtalya, Macaristan ve İspanya'ya çalışma ziyareti yaparak, ülkelerin telif hakları alanında idari yapılanmaları, idari uygulamaları ve o ülkelerde faaliyet gösteren meslek birlikleri yerinde incelendi.

Sadece yargının güçlendirilmesi bileşeni altında 7 bölge adliye mahkemesinin bulunduğu 7 ilde 700'e yakın hakim ve savcıya yönelik eğitim ve farkındalık çalışması düzenlendi.

Yargıtay ilgili dairelerinden başkan ve üyeler ile bu alanda görev yapan hakim ve savcıların katılımıyla Almanya ve İtalya'ya da iki çalışma ziyareti gerçekleştirildi. Bu iki ülkenin yüksek yargı kurumları dahil çeşitli kurum ve kuruluşlara gidilerek karşılıklı görüş alışverişinde bulunuldu.

Avrupa Birliği Adalet Divanı tarafından telif hakları konusunda alınmış önemli kararların tespiti ve çevirisi yapılarak tüm paydaşların kullanımına sunulmak üzere bir veri tabanı hazırlandı.

Proje kapsamında ayrıca, telif haklarına dayalı endüstrilerin önemi konusunda farkındalığın artırılması amacıyla bu alandaki tüm sektörleri kapsayan sektörel konferanslar düzenlendi, böylece yaklaşık 450 kişiye ulaşıldı.

Telif haklarının en önemli aktörleri olan meslek birlikleri, bu projenin en önemli paydaşı ve hedef kitlesi oldu.

Çeşitli eğitimlere tabi tutulan meslek birliklerinin daha etkin, şeffaf ve hesap verebilir bir yapıya kavuşmaları için de birçok çalışma yapıldı. Bu kapsamda, telif hakları alanında faaliyet gösteren 27 meslek birliği üyesi ve yöneticisinden oluşan yaklaşık 200 kişinin katılım sağladığı eğitim ve çalıştaylar düzenlendi.

Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Ömer Arısoy'un katılımıyla 9 Ekim'de düzenlenecek kapanış toplantısına, AB Türkiye Delegasyonu, Yunanistan ve Danimarka büyükelçileri ile proje liderleri, yüksek yargı üyeleri, kamu kurum ve kuruluşlarının temsilcileri, telif hakları alanında faaliyet gösteren meslek birliklerinin temsilcilerinin katılması bekleniyor.


Kaynak:

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (0)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English