Son Dakika Haberler

Bu haberi daha sonra okumak için kaydedebilir ve sağ üst köşedeki butona basarak haberi okuyabilirsiniz!

Türkiye'nin Yöresel Tatları ve Ürünleri Fuarı

Samsun'da düzenlenen fuarda, 70 ilin yöresel tatları beğeniye sunuldu

Anadolu Ajansı haberine göre;
SAMSUN (AA) - Samsun'un Atakum ilçesinde düzenlenen Türkiye'nin Yöresel Tatları ve Ürünleri Fuarı'nda katılımcılar, 70 ilin lezzetlerini tatma imkanı buldu.

Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) öğrencileri tarafından, Atakum Belediyesi işbirliğinde Emek Parkı içinde açılan fuarda, Hatay sarması, Balıkesir zetinyağı, Aydın inciri, Kars peyniri, Afyon kaymağı, Kayseri sucuğu, Hakkari balı, Gaziantep baklavası gibi lezzetler beğeniye sunuldu.

Piyasa fiyatlarının altında satılan yöresel ürünlere Karadenizliler yoğun ilgi gösterdi.

Atakum Belediye Başkanı İshak Taşçı, Türkiye'nin farklı bölgelerinden doğal ve organik ürünleri Samsun'da buluşturduklarını belirterek, "Türkiye'nin birçok yerinden gelen ürünler burada sergileniyor. 70 ilin lezzetleri Karadenizlilerin damak tadına sunuluyor. Ülkemizin kültürel ve lezzet zenginliğini vatandaşlarımızın görmesini istiyoruz." dedi.

OMÜ 3. sınıf öğrencisi Fatih Avcı da Türkiye'nin dört bir yanındaki lezzetleri tanıtmayı amaçladıklarını söyledi.

Fuara, Siirt'in yöresel ürünleriyle katılan Bülent Akça, en bilinen ürünlerinin Siirt fıstığı olduğunu belirterek, "Diğer fıstıklara nazaran daha iri, daha dolgun, açıklık oranı daha yüksek, yağ oranı daha düşük olduğu için tam kuru yemişlik bir fıstık. Aynı zamanda 2 bin 400 rakımda üretilen Pervari balımız var. Birçok değeri Anzer balından yüksek, bazı değerleri de eşittir. Bu yüzden değerli ve marka değeri yüksek bir bal fakat fazla bilinmiyor." ifadelerini kullandı.



- Hakkari Şemdinli'nin beyaz balı

Bal üreticisi Hamit Teknegünay da Hakkari'nin Şemdinli ilçesinde ters laleden ürettikleri beyaz balı Karadenizlilerin damak tadına sunduklarını anlatarak, "Şemdinli balının içinde 8 bin 500 bitkinin tadı vardır. Beyaz bal üretimi, özellikle Şemdinli'de yapılmaktadır. Ters lale çiçeklerinden elde edilen bal, lezzeti ile marka haline gelmiştir. Balın antibiyotik değeri çok yüksek olduğu için dünyanın her yerine gönderiyoruz. Umarım Karadeniz halkı da balımızı beğenir." değerlendirmesinde bulundu.

Fuar 10 gün açık kalacak.


Kaynak:

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (0)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

BENZER HABERLER

X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English