Son Dakika Haberler

Bu haberi daha sonra okumak için kaydedebilir ve sağ üst köşedeki butona basarak haberi okuyabilirsiniz!

Türkiye Hafızlık Yarışmasına Konya damgası!

Kız öğrenciler arası Türkiye Hafızlık Yarışmasında Celaliye Kız Kur'an Kursu öğrencisi Şerife Nur Türköz birinci oldu. Konya'ya büyük gurur yaşatan Türköz başarısının sevincini arkadaşlarıyla birlikte paylaştı.

Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından düzenlenen kız öğrenciler arası Türkiye hafızlık yarışması Ereğli ilçesinde yapıldı.

Ereğli Belediyesi Kültür Merkezinde gerçekleştirilen organizasyonda Türkiye genelinde düzenlenen bölgeler arası yarışmalardan seçilen 7 kişi finalde yarıştı.

Programa Ereğli Kaymakamı Hayrettin Çiftçi, Belediye Başkanı Özkan Özgüven, İlçe Milli Eğitim Müdürü İradet Genç, İlçe Müftüsü Celal Malkoç, İl Müftü Yardımcısı Hamza Küçük, Diyanet İşleri Başkanlığı Eğitim Hizmetleri Genel Müdürlüğü Yaygın Din Eğitimi Daire Başkanı Saliha Bilgiç, yarışmacılar ve vatandaşlar katıldı.

İlçe Müftüsü Celal Malkoç'un açılış konuşmasının ardından kürsüye gelen Ereğli Kaymakamı Hayrettin Çiftçi, bu tür yarışmaların dinimizin öğrenilmesi ve eğitim ve öğretim faaliyetleri açısından büyük önem taşıdığını belirtti. 

Daha sonra söz olan Ereğli Belediye Başkanı Özkan Özgüven de "Ereğli olarak yarışmanın Türkiye finaline ev sahipliği yapmak bizim için hem onur hem gurur hem de büyük mutluluktur’’ dedi.

Konya İl Müftü Yardımcısı Hamza Küçük ise yarışmanın hayırlara vesile olmasını diledi. 

Diyanet İşleri Başkanlığı Eğitim Hizmetleri Genel Müdürlüğü Yaygın Din Eğitimi Daire Başkanı Saliha Bilgiç konuşmasının ardından ilçe, il ve bölge şampiyonalarında finale katılmaya hak kazanan Zeynep Yanar, Şerife Nur Türköz, Esra İpek, Rada Hamdu İsmail, Zeynep İmnecih, Rayyan Hilal, Maiger Rubai, Türkiye şampiyonu olmak için yarıştı. 

Jüri üyelerinin değerlendirmesi sonucu yarışmada Celaliye Kız Kur'an Kursu öğrencisi Şerife Nur Türköz 97 puanla birinci, Gaziantep’ten Rayyan Hilal ikinci, Esra İpek ise üçüncü oldu. Birinci olan Türköz’e 10, ikinciye 8, üçüncüye ise 6 Cumhuriyet altını hediye edildi.

CELALİYE'DE COŞKULU KARŞILAMA

Celaliye Kız Kur'an Kursu'ndan Hatice Sarıçoban'ın öğrencisi olan Şerife Nur Türköz, öğrenim gördüğü kursta arkadaşları tarafından coşkuyla karşılandı. Türköz hem aldığı başarı hem de arkadaşlarının büyük ilgisiyle gözyaşlarına hakim olamadı. 

Türkiye Hafızlık Yarışmasının önümüzdeki yıl finali, Türkiye birincisi çıkaran Konya'da yapılacak. 


 

Kaynak:

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 2
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (0)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English