Son Dakika Haberler

Bu haberi daha sonra okumak için kaydedebilir ve sağ üst köşedeki butona basarak haberi okuyabilirsiniz!

"Türkiye'de güvenlik sektörünün büyüklüğü 12 milyar lira"

Securitas Türkiye Ülke Başkanı Kösereisoğlu: "Türkiye güvenlik sektörünün büyüklüğü 12 milyar lira civarında. 2018 yılı için ise yüzde 10-12 gibi bir büyüme öngörüyoruz" "Endüstri 4.0 kavramıyla birlikte dönüşen hizmet anlayışına güvenlik sektörü de dahil oldu"

Anadolu Ajansı haberine göre;
İSTANBUL (AA) - GÖKHAN YILDIZ - Securitas Türkiye Ülke Başkanı Murat Kösereisoğlu, Türkiye güvenlik sektörünün büyüklüğünün 12 milyar lira civarında olduğunu belirterek, bu yıl için yüzde 10-12 gibi bir büyüme öngördüklerini bildirdi.

Kösereisoğlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Türkiye'de yaklaşık bin 200 faal şirket ve 280 bin civarı özel güvenlik görevlisinin çalıştığını söyledi.

Kösereisoğlu, "Türkiye güvenlik sektörünün büyüklüğü 12 milyar lira civarında. 2018 yılı için ise yüzde 10-12 gibi bir büyüme öngörüyoruz. Sektördeki çalışan sirkülasyonu için gerekli yasal düzenlemeler yapılırsa bu büyüme daha da artabilir." diye konuştu.

Endüstri 4.0 kavramıyla birlikte dönüşen hizmet anlayışına güvenlik sektörününde dahil olduğunu belirten Kösereisoğlu, insansız üretim sahalarıyla birlikte insansız güvenlik yani uzaktan izleme sistemleri de artık endüstrinin hizmetinde olduğunu kaydetti.

Kösereisoğlu, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Akıllı video analiz yazılımları sayesinde artık güvenlik ihlallerini anında görüntüleyebiliyoruz. Geriye dönük izlemelerin yapıldığı kameralar yerini yeni nesil kamera ve sistemlere bıraktı. Akıllı kameralar adeta insan gözü gibi tehlikeyi algılayarak ilgili görüntüyü anında operatörün önüne getiriyor ve aksiyon alınmasını sağlıyor. Böylece hareketsiz duran bir paketi, dolaşan şüpheli birini ya da girilmez alan olarak belirlenen yere izinsiz yaklaşanları kameralar aracılığıyla fark etmek mümkün oluyor. Bu elbette insanlı güvenliğin yerini teknoloji alacak anlamına gelmiyor. Tehlikeyi kamera algılasa da alarmın doğruluğunu onaylayacak ve gerekli aksiyona karar verecek kişi elbette insan. Güvenlik teknolojilerine hakim insan kaynağı yetiştirmeyi hedefliyoruz, bu doğrultuda geçen yıl Securitas Türkiye olarak teknoloji ve insana yaklaşık 8 milyon lira yatırım yaptık, 2018 de de bu yatırımlarımızı sürdüreceğiz.

Endüstriyel tesisler, alışveriş merkezlerine ve benzeri büyük tesislerde sözünü ettiğimiz uzaktan izleme merkezleri projenin içinde kurabiliyor. Ancak daha küçük çaplı projelere İstanbul'da ve Ankara'da yer alan ve birbirinin yedeği olarak eş zamanlı çalışan Uzaktan İzleme Merkezlerimiz aracılığıyla bu hizmeti götürüyoruz. Bu merkezler aracılığıyla, hizmet verdiğimiz projelerimizi 7 gün 24 saat izliyor, alarmlara anında müdahale edebiliyoruz. Böylece hem riskleri minimize ediyor, hem de maliyetleri düşürüyoruz. Endüstriyel tesislerden, alışveriş merkezlerine, plazalardan, sitelere ve müstakil evlere kadar birbirinden farklı pek çok müşterimiz var."


- " 650 milyon lira civarında ciro hedefliyoruz"



Securitas Türkiye Ülke Başkanı Kösereisoğlu, Securitas Türkiye olarak 2018'e umutla baktıklarını teknolojiye ve insan kaynağına yaptıkları yatırımların da etkisiyle 2018'de yüzde 21'lik bir ciro büyümesi ile 650 milyon lira civarında ciro hedeflerinin olduğunu söyledi.

Kösereioğlu, "Şirket olarak büyümemizin sektör ortalama büyüme oranından daha fazla olduğunu değerlendirmekteyiz. Hem idari kadroda hem de saha kadrosunda işe alımlarımız devam edecek. Bu yıl Securitas Türkiye olarak 1500 ile 2 bin kişilik yeni işe alım gerçekleştirmeyi planlıyoruz." açıklamasında bulundu.

Securitas'ın Türkiye'de giderek güçlendiğini belirten Kösereisoğlu, dünyada son yıllarda yaşanan gelişmeler nedeniyle güvenlik sektöründe ciddi büyüme ve beraberinde yeni teknolojilerden daha fazla yararlanma trendinin olduğunu kaydederek, "Biz de Türkiye olarak bu trendleri yakından takip ediyoruz. Teknolojik altyapı ve verilen hizmetler ile Securitas Türkiye, diğer ülkelerle aynı hızda ilerliyoruz diyebiliriz. Hatta bazı projelerimiz Securitas global de örnek proje olarak gösteriliyor ve tanıtımlarda kullanılıyor." dedi.


Kaynak:

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (0)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English