Son Dakika Haberler

Bu haberi daha sonra okumak için kaydedebilir ve sağ üst köşedeki butona basarak haberi okuyabilirsiniz!

Türk sanatçılar Louvre Müzesi'nde sergi açtı

Societe National des Beaux-Arts Kurumu Türk delegasyonu, Paris'te başlayan Uluslararası Güzel Sanatlar Fuarı 2017 etkinliğine 7 sanatçı ve 20 eserle katıldı

Anadolu Ajansı haberine göre;
PARİS (AA) - Fransa'nın başkenti Paris'te Louvre Müzesi'ndeki Uluslararası Güzel Sanatlar Fuarı'nda Türk sanatçılar sergi açtı.

Paris'te her yıl düzenlenen Güzel Sanatlar Fuarı'nın bu seneki bölümüne, güzel sanatlar alanında faaliyet gösteren Societe National des Beaux-Arts (SNBA) Kurumu Türk delegasyonu 7 sanatçıyla katıldı.

Bu yıl "Duygu" temasıyla etkinlikte yer alan Türk delegasyonuna mensup 6 ressam ve bir heykeltıraş, resim ve heykel dallarında 20 eserini sanatseverlerle buluşturdu.

Etkinliğin açılış töreninde Türk delegasyonu adına konuşan Türkiye'nin Paris Büyükelçisi İsmail Hakkı Musa, birçok uluslararası sanatçının katıldığı bu organizasyonda bulunmaktan büyük onur duyduğunu söyledi.

Musa, Türkiye'den de sanatçıları bu etkinlikte görmekten memnun olduğunu söyledi.

Türkiye'nin terörle mücadele, sığınmacı sorunu, Avrupa Birliğinin geleceği konularında Batının önemli bir müttefiki olduğunu vurgulayan Musa, Türkiye'nin aynı zamanda kültür ülkesi olduğuna ve bunu da öne çıkarmak istediklerine dikkati çekti.

Büyükelçi Musa, bu fuarda Türkiye'nin 7 sanatçıyla temsil edilmesinin gurur verici olduğunu belirterek, 10 yıldan fazladır bu etkinliğe katılan sanatçılara teşekkür etti.

Daha sonra basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Musa, görkemli bir açılış töreni olduğunu anlattı.

Musa, şunları kaydetti:

"Ülkemizin yumuşak gücünün gösterilmesi, hissettirilmesi için en uygun ve en etkin araçların başında kültürel mirasımız ve değerlerimiz gelir. Bunların yeterince tanınmadığını çok iyi biliyoruz. Bu bakımdan sanatçılarımıza çok teşekkür ediyorum. Bu manada bizim işimizi de büyük ölçüde kolaylaştırıyorlar."

- Türk delegasyonunun standına yoğun ilgi

SNBA Kurumu Türk Delegasyonu Başkanı Nurhilal Harsa da AA muhabirine yaptığı açıklamada, Paris'te Türkiye'yi temsil etmekten mutluluk duyduklarını dile getirdi.

Bu fuara 13 yıldır katıldıkları için belli bir kitlenin oluştuğunu aktaran Harsa, geçmiş yıllarda ciddi ödüller de aldıklarını hatırlattı. Harsa, Türk delegasyonu olarak burada var olabilmenin ve sanatseverlere güzel şeyler sunabilmenin önemli olduğunu sözlerine ekledi.

Delegasyonda yer alan ressam Savaş Karagözlü ise bu etkinlikte Türkiye'yi temsil etmekten gurur duyduğunu ve hedeflerinin organizasyonda gençlere yer vermek olduğunu kaydetti.

Etkinlikte, Türk delegasyonunun standına yoğun ilgi olduğu görüldü.

Bazı ülkelerden yaklaşık 600 sanatçının katıldığı, Türkiye'nin yanı sıra Kanada, Çin, Güney Kore, İsviçre, Slovenya, Norveç ve Japonya delegasyonlarının yer aldığı, 2 bin metrekarelik alanda açılan Güzel Sanatlar Fuarı 2017, Louvre Müzesi'nin altında bulunan Carrousel du Louvre Sergi Salonu'nda 10 Aralık'a kadar gezilebilecek.


Kaynak:

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (0)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English