Son Dakika Haberler

Bu haberi daha sonra okumak için kaydedebilir ve sağ üst köşedeki butona basarak haberi okuyabilirsiniz!

Türk sanatçıdan BM'de 'Göçmen Kuşlar' sergisi

Ebru sanatçısı Can’ın göçmen çocuklara ithaf ettiği eserlerinin yer aldığı serginin açılışına, BM Cenevre Ofisi nezdinde Türkiye'nin Daimi Temsilcisi Büyükelçi Koru ve çok sayıda davetli katıldı.

Türk sanatçıdan BM’de ’Göçmen Kuşlar’ sergisi
Türk ebru sanatçısı Atilla Can’ın göçmen çocuklara ithaf ettiği "Göçmen Kuşlar" isimli kişisel sergisi Birleşmiş Milletler (BM) Cenevre Ofisi'nde açıldı.

Serginin açılışına, BM Cenevre Ofisi Genel Direktörü Michael Moller, BM Cenevre Ofisi nezdinde Türkiye'nin Daimi Temsilcisi Büyükelçi Ali Naci Koru, Türkiye'nin Cenevre Başkonsolosu Mehmet Sait Uyanık, Uluslararası Göç Örgütü Genel Direktör Yardımcısı Laura Thompson ve çok sayıda davetli katıldı.

Serginin açılışında konuşan Moller, "Hepimiz, Ege Denizi'nde göçerken cesedi sahile vuran kırmızı tişörtlü ve mavi şortlu Suriyeli çocuğu hatırlıyoruz. Burada sergi kapsamında resmini görmek üzüntümüzü bize tekrar hatırlatıyor." dedi.

Koru da dünyada 250 milyon uluslararası göçmen, 65 milyon yerinden edilen ve 21 milyon mülteci bulunduğunu belirterek, "Türkiye, 3,3 milyonu Suriyeli olmak üzere 4 milyon mülteci ile en fazla mülteciye ev sahipliği yapan ülke." dedi. Türkiye'deki göçmen çocukların koruma altında olduğunu belirten Koru, bu çocukların eğitim, gıda ve sağlık hizmetlerinden sorunsuz bir şekilde yararlanabildiklerini ifade etti.

Koru, "Umarım, Göçmen Kuşlar sergisi, göç sorununa ve göçmen çocukların artan insani yardım ihtiyaçlarına ışık tutacak." diye konuştu.

"Bu çocukların bir tek dileği, daha iyi ve daha güvenli bir yaşam"
Ebru sanatçısı Atilla Can ise Türkiye'nin en çok sığınmacı barındıran ülke olduğunu vurgulayarak, şunları kaydetti:

"Dünyadaki sığınmacıların yarıya yakınını çocuklar oluşturuyor. Bu da demek oluyor ki en fazla sığınmacı çocuk Türkiye’de bulunuyor. Dünyada milyonlarca çocuk, sebebi ne olursa olsun göçe zorlanıyor. Bu çocukların bir tek dileği var; daha iyi ve daha güvenli bir yaşam.


"Göç eden çocukların ızdırabına yürek kapılarının da açılması için buradayım"
Çocuklar bu göç yolculuklarında açlık, kötü beslenme, insan tacirlerinin eline geçme, kaçırılma ve ölüm gibi ağır bedeller ödeyerek umuda yürüyorlar. Bu tabloda en acı olanı ise yanlarında kimsesi olmayan yüz binlerce çocuğun tek başına göç etmek zorunda kalması ve sınırları o minicik ayaklarla geçmeye çalışması. O küçük bedenler iyi bir yaşama ve umuda doğru yol alıyor. Bir Türk sanatçı olarak Birleşmiş Milletler’de bu tabloyu dünyaya anlatmak için burada bulunuyorum. Göç eden çocukların ızdırabına sadece sınır kapılarının değil, yürek kapılarının da açılması için buradayım." 

Sergi, 6-16 Şubat tarihlerinde BM Cenevre Ofisi'nde devam edecek.

Kaynak:

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (0)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

BENZER HABERLER

X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English