Son Dakika Haberler

Bu haberi daha sonra okumak için kaydedebilir ve sağ üst köşedeki butona basarak haberi okuyabilirsiniz!

Türk Kızılay Endonezya'da yetimlere iftar verdi

Türk Kızılay Genel Müdürü Dr. İbrahim Altan: "Endonezya'da Açe ve Palu bölgelerinde ramazan ayı faaliyetlerimiz kapsamında 6 bin kişiye gıda yardımı ulaştırıp, farklı bölgelerde toplamda 2 bin kişilik iftar programları düzenleyeceğiz"

Anadolu Ajansı haberine göre;
CAKARTA (AA) - Türk Kızılay, ''İslam Dünyası Yetimler Günü''nde Endonezya'nın Açe bölgesindeki yetimlere iftar verdi.

Kızılay, 2014'ten bu yana her yıl ramazanın 15. gününde kutlanan ''İslam Dünyası Yetimler Günü''nde Açe eyaletinin başkenti Banda Açe'deki Rahmatullah Camisi'nde ihtiyaç sahibi aileler ve yetimler için iftar programı düzenledi.

Programa katılan Türk Kızılay Genel Müdürü Dr. İbrahim Altan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, ''Bugün içinde bulunduğumuz İslam Dünyası Yetimler Günü'nün anlam ve önemi sebebiyle Banda Açe'de ihtiyaç sahibi aileler ve yetimlerden oluşan 500 kişiye iftar veriyoruz.'' dedi.

Türk Kızılay olarak ''Hilal Olsun Türkiye'' sloganı ile başlattıkları ramazan ayı faaliyetlerine az çok demeden destek veren tüm değerli bağışçılara şükranlarını ileten Altan, "Endonezya'da Açe ve Palu bölgelerinde ramazan ayı faaliyetlerimiz kapsamında 6 bin kişiye gıda yardımı ulaştırıp, farklı bölgelerde toplamda 2 bin kişilik iftar programları düzenleyeceğiz." diye konuştu.

Türkiye'nin Açe ile 16. yüzyıla dayanan uzun tarihi birlikteliği olduğuna dikkati çeken Altan, 2004'te yaşanan deprem ve ardından oluşan tsunami felaketinde büyük hasarın oluştuğu Açe'de, bin 50 kalıcı konut inşası, hasar gören 3 okul, Türk Şehitliği, Rahmatullah Camisi'nin yenilenmesinin yanı sıra Endonezya Kızılhaçı ile birlikte de toplum merkezi inşa ettiklerini söyledi.

- Endonezya Kızılhaçı ile 5 yıllık anlaşma

Sulawesi Adası'ndaki Palu Körfezi'nde eylülde meydana gelen deprem ve sonrasında tsunaminin vurduğu bölgelerde de barınma, gıda, hijyen ve sağlık alanında yardım faaliyetlerinde bulunduklarını aktaran Altan, şunları dile getirdi:

"Bölge genelinde, 50 binin üzerinde ihtiyaç sahibine destek olduk. Ekiplerimizin hala çalışmaları devam ediyor ve bölge halkının yaralarını sarmaya çalışıyoruz. Süreç dahilinde Endonezya Kızılhaçı ile 5 yıllık bir iş birliği anlaşması imzaladık. Ayrıca 300 öğrencinin yer alacağı 11 sınıflı okul inşaatı için gerekli çalışmaları yürütüyoruz.''

Sulawesi Adası'nda 28 Eylül 2018'de, Palu Körfezi'nde meydana gelen 7,5 büyüklüğünde deprem ve ardından oluşan tsunamide 4 bin 340 kişi hayatını kaybetmişti.

"Pasifik Ateş Çemberi" olarak adlandırılan deprem ve volkan kuşağında yer alan Endonezya'da 26 Aralık 2004'te 9,1 büyüklüğündeki yer sarsıntısı ve ardından oluşan tsunami sonucu bölgedeki diğer ülkeleri de kapsayan geniş bir alanda 230 bin kişi yaşamını yitirmişti.


Kaynak:

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (0)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English