Son Dakika Haberler

Bu haberi daha sonra okumak için kaydedebilir ve sağ üst köşedeki butona basarak haberi okuyabilirsiniz!

Türk filmleri Hollanda'da seyirciyle buluştu

4. Kırmızı Lale Film Festivali'nin açılışına yönetmenliğini Evci’nin yaptığı “Saklı” filminin oyuncuları Şeşen, Tanrıöğen ve Turan katıldı

Anadolu Ajansı haberine göre;
ROTTERDAM (AA) – Türk filmlerinin Hollanda'da tanıtımına katkı sunmak amacıyla bu yıl 4'üncüsü düzenlenen “Kırmızı Lale Film Festivali” Rotterdam kentinde başladı.

Kültür ve Turizm Bakanlığı, Hollanda Kraliyeti ve Rotterdam Belediyesinin desteğiyle Hollanda Türkiye Kültür Vakfı tarafından düzenlenen ve 4 Haziran'a kadar sürecek festivalde uzun ve kısa metrajlı 20 kadar film sanatseverlerle buluşacak.

Rotterdam'daki Lantaren Venster sinema salonunda gerçekleşen ve bu seneki teması zorunlu göç olarak belirlenen festivalin açılış programına Türkiye'nin Lahey Büyükelçisi Sadık Arslan ve Rotterdam Başkonsolosu Sadin Ayyıldız'ın yanı sıra “Saklı” adlı filmin yönetmeni Selim Evci ile oyunculardan İlhan Şeşen, Settar Tanrıöğen ve Türkü Turan katıldı.

Açılış programında konuşan Büyükelçi Arslan, yoğun ilgi gören festivalin kurumsallaşması ve geleneksel hale gelmesinin memnuniyet verici olduğunu söyledi.

Türk sinemasının Hollanda'da bir an önce hak ettiği yere ulaşmasını umduğunu kaydeden Arslan, “Bu seneki tema zorunlu göç olarak seçildi. Uluslararası camianın ilgiyle takip ettiği bir konu. Umarız Anadolu'nun o misafirperver, köklü, insanlara hoşgörüyle bakan kültürünü Türk filmleri aracılığıyla Hollanda'ya, dolayısıyla uluslararası camiaya duyurmuş oluruz.” diye konuştu

Hollanda Türkiye Kültür Vakfı Başkanı Mehmet Emin Alkanlar ise filmlerin bu sene Rotterdam, Amsterdam ve Eindhoven'in yanı sıra Lahey, Utrecht ve Tilburg kentlerinde de izleyicinin beğenisine sunulacağını söyledi.

Türk ve Hollandalı sinemaseverleri bir araya getirmeyi hedeflediklerine işaret eden Alkanlar, festival kapsamında dağıtılan “Yaşam Boyu Başarı Ödülü”nün bu yıl etkinliğin son gününde Amsterdam'da Fatma Girik tarafından Hülya Koçyiğit'e verileceğini dile getirdi.

Alkanlar, mülteci dramına dikkati çekmek amacıyla teması zorunlu göç olarak belirlenen festivalde, sığınmacılarla ilgili filmlerin yanı sıra sanatçı Emin Özmen'e ait fotoğraf sergisinin de 3 şehirde açılacağını aktardı.

7 kişiden oluşan jürinin değerlendirmesi sonunda “En iyi Film”, “En İyi Yönetmen”, “Hayat Boyu Başarı” ve “Ustaya Saygı” alanlarında ödüllerin de dağıtılacağı festivalde, bu sene şu filmler yarışacak:

Mavi Bisiklet (Yönetmen Ümit Köreken), Rauf (Yönetmen Soner Caner ile Barış Kaya), Kalandar Soğuğu (Yönetmen Mustafa Kara), Misafir (Yönetmen Mehmet Eryılmaz), Sarmaşık (Yönetmen Tolga Karaçelik), Dolanma (Yönetmen Tunç Davut) ve Saklı (Yönetmen Selim Evci).


Kaynak:

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (0)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English